Acesta este Narwhal, „câinele inorog” căruia îi crește o coadă în frunte

Angajații Mac’s Mission, o organizație care salvează câinii situată în Missouri, SUA, sunt obișnuiți să aibă de-a face cu tot felul de patrupede deosebite. Însă toată lumea a fost de-a dreptul uimită să vadă un cățeluș cu o coadă crescându-i în frunte.

Botezat Narwhal în cinstea apendicelui său neobișnuit (înseamnă „narval”, cetaceul căruia îi crește un dinte de până la trei metri, precum o suliță), cățelușul în vârstă de zece săptămâni a făcut furori pe internet după ce pe platformele sociale au început să fie distribuite fotografii și filme cu el.

Coada din fruntea câinelui nu are oase. Foto: Mac’s Mission

A fost adus la adăpost din pricina aspectului său neobișnuit, organizația Mac’s Mission fiind cunoscută pentru faptul că se ocupă de câini cu probleme de sănătate deosebite, cum ar fi patrupede oarbe sau surde, cu trei sau cu cinci membre, precum și cele cu despicături ale vălului palatin.

Angajații credeau că văzuseră tot ce se putea vedea, însă când a apărut Narwhal au rămas „cu gurile căscate”. Nu vezi în fiecare zi un câine cu două cozi, iar unul căruia îi crește coada din frunte este cu atât mai rar!

Așa că, de îndată ce Mac’s Mission a postat online fotografii cu ultimul lor oaspete, cățelușul a devenit o adevărată senzație. Toată lumea voia să afle mai multe despre el și oamenii au început să viziteze centrul ca să se joace și să facă selfie-uri cu puiul de câine.

„Toată lumea vrea să-l vadă. Mulți voluntari au venit și au cerut voie să se joace cu el. Și toată lumea vrea să facă selfie-uri cu el fiindcă este atât de drăguț! Este un cățeluș foarte fericit”, a spus Rochelle Steffen, fondatoarea Mac’s Mission.

Narwhal, a cărui poreclă întreagă este „Narwhal, micul unicorn magic și blănos”, a trecut recent printr-o serie de analize medicale, inclusiv o radiografie care a arătat că coada din frunte nu conține nicio structură osoasă, așa că animalul nu va putea să o miște sau s-o folosească drept „ștergător de față” pe timp de ploaie.

Altminteri, câinele este complet sănătos. Mulți oameni ar fi fericiți să intre în posesia animalului. Însă, în momentul de față, Narwhal nu se află pe lista de adopții, deoarece cei de la Mac’s Mission vor să se asigure mai întâi că coada din frunte nu devine o problemă.

Deocamdată, îi conferă cățelului un aer simpatic, însă cine știe dacă familia adoptivă o să-l mai vrea în caz că coada devine problematică…

„Nu vrem să-l oferim spre adopție și două săptămâni mai târziu să avem o problemă. Toată lumea spune că pare a fi o coadă care nu s-a dezvoltat pe deplin. Se curbează tocmai sub ochii cățelușului”, explică Steffen.

Ca să știi mai mult, citește cartea „Chaser: Descoperirea geniului câinelui care știe 1.000 de cuvinte”

Cățelușa Chaser i-a fascinat atât pe iubitorii de câini, cât și pe oamenii de știință. Povestea ei dezvăluie potențialul dialogului cu câinii cu mult dincolo de comenzile de tipul „adu mingea”. După ce a luat un pui de Border Collie, botezat Chaser, profesorul de psihologie John Pilley a dorit să exploreze granițele învățării limbajului și comunicării dintre oameni și cel mai bun prieten al omului. Dând dovadă de performanțe considerate până atunci imposibile la câini, Chaser a memorat în scurt timp numele a peste o mie de jucării și propoziții cu multiple elemente de gramatică. Realizările lui Chaser revoluționează modul în care ne raportăm la inteligența animalelor. Călătoria lui John Pilley și a lui Chaser demonstrează puterea învățării prin joc și ne deschide ochii către potențialul nemărginit al animalelor pe care le iubim.

Comandă „Chaser: Descoperirea geniului câinelui care știe 1.000 de cuvinte” pe Cărturești, Elefant sau Libris.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>