Acest restaurant le servește clienților apă potabilă reciclată provenită de la toaletă

Pentru a scoate în evidență un nou sistem de purificare, un restaurant din Kuurne, Belgia, a început să le ofere clienților apă potabilă reciclată provenită de la chiuvetele și toaletele din incintă.

Apa servită la restaurantul Gust’eaux din Kuurne este la fel cu orice altă apă potabilă – nu are miros, gust sau culoare -, așa că este imposibil să-ți dai seama că sursa ei o constituie toaletele restaurantului.

Apa este reciclată într-un sistem cu circuit închis. Foto: Isopix

Folosind un proces complex, de purificare în cinci trepte, Gust’eaux reușește să transforme apa reziduală în apă atât de pură, încât trebuie îmbogățită cu minerale înainte de a fi servită clienților.

Restaurantul belgian nu este legat la sistemul de canalizare al orașului, așa că era nevoie de o soluție cu circuit închis pentru a rezolva problema apei reziduale.

Mulțumită acestui sistem de reciclare unic, apa din toalete și chiuvete este „curățată” inițial cu fertilizator de plante, apoi o parte este amestecată cu apă de ploaie colectată și este folosită la tragerea apei în toalete, în timp ce restul este trecută printr-un număr de procese de purificare care o fac identică cu apa de la robinet.

„Apa rezultată este prea pură ca să fie potabilă, așa că adăugăm minerale ca să o facem mai sănătoasă.”, a declarat pentru canalul de știri belgian VRT News un reprezentat al restaurantului.

În apa reciclată se adaugă minerale care o fac potabilă. Foto: Isopix

Restaurantul oferă apa din toaletă reciclată clienților sub o întreagă varietate de forme – ca apă de băut gratuită, cuburi de gheață sau în cafea. Se pare că apa este folosită chiar și la fabricarea berii.

Potrivit Sudinfo, același sistem de purificare a apei este folosit pentru a alimenta cu apă potabilă comunitățile izolate, însă acest sistem nu are precedent în Europa.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu