Acest pasaj uluitor este considerat cel mai greu de parcurs din lume (VIDEO)

Cu 20 de rampe întrepătrunse pe cinci niveluri și care conectează trei mari autostrăzi, pasajul suprateran Huangjuewan, din Chongqing, China, este considerat cel mai complicat din lume.

Când au ajuns pe internet primele fotografii ale pasajului Huangjuewan, în urmă cu câțiva ani, imaginile au provocat un amestec de uimire și îngrijorare, în special în rândul automobiliștilor.

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Mulți se întrebau cum ar putea șoferii mai puțin experimentați să se orienteze cu atât de multe rampe și benzi de circulație din care să aleagă. Și, chiar dacă vă considerați un șofer experimentat, Huangjuewan pare puțin descurajant, cel puțin la prima vedere.

În ciuda afirmațiilor proiectanților săi, că pare mult mai complicat decât este în realitate, Huangjuewan a devenit cunoscut ca fiind cel mai dificil de parcurs pasaj suprateran din lume.

„Va trebui să ocolești tot orașul dacă o iei pe rampa greșită”, a comentat un automobilist la o fotografie a pasajului Huangjuewan, în timp ce alții se întrebau dacă sistemele lor GPS le vor fi de vreun ajutor, având în vedere cele cinci niveluri verticale pe care sunt poziționate rampele.

Finalizat în 2017, după cinci ani de planificare și alți șapte ani de lucrări efective de construcție, pasajul suprateran Huangjuewan este considerat un fel de minune arhitecturală, iar proiectantul său principal insistă că orice îngrijorare legată de navigarea pe pasaj este nefondată.

Liu Bangjun a declarat pentru People’s Daily că cele 20 de rampe ale pasajului suprateran Huangjuewan au fost necesare pentru a-l face mai ușor de navigat. Deoarece acesta leagă trei drumuri expres, precum și alte drumuri regionale, proiectanții au luat în considerare eroarea umană și au adăugat rampe suplimentare pentru a-i ajuta pe șoferi să întoarcă mai repede.

Potrivit lui Liu, în cazul în care aleg banda greșită, automobiliștii au la dispoziție o opțiune de ieșire în 10 minute, iar indicatoarele rutiere sunt foarte vizibile, astfel încât, chiar dacă rampele de la pasajul suprateran Huangjuewan merg în opt direcții diferite, șoferii nu ar trebui să fie prea îngrijorați.

China a creat în ultima vreme niște pasaje supraterane spectaculoase. În 2018, chinezii au inaugurat nodul Qianchun, format din 18 rampe, cea mai înaltă dintre ele aflându-se la 37 de metri deasupra solului.

Ca să știi mai mult, citește „China în zece cuvinte”

Scriitorul chinez Yu Hua ne oferă, pornind de la zece cuvinte-cheie, o perspectivă curajoasă asupra Chinei din ultima jumătate de secol, de la Revoluția Culturală și cultul pentru președintele Mao la protestele din Piata Tian’anmen și boom-ul economic din zilele noastre. Pentru cititorul străin, volumul de față este o șansă unică de a înțelege acest colos misterios.

„China în zece cuvinte” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești sau Libris.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #6 - 27 de Întrebări din Economie, Jurnalism, Muzică și Turism

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu