5 amănunte surprinzătoare despre accidentele din parcurile de distracții

Parcurile de distracții sunt locuri extrem de plăcute pentru a stârni imaginația umană, simțul aventurii și bucuria. Din acest motiv, este foarte des întâlnit ca aceste spații să devină un refugiu pentru diverse persoane care doresc să evadeze puțin din monotonia muncii și din plictiseala de zi cu zi, în special împreună cu familia.

Cu toate acestea, trebuie remarcat că unele dintre facilitățile prezente în parcuri, în special cele care stârnesc cel mai mult adrenalina, nu sunt tcmai inofensive. Vrei să știi de ce? Iată doar cinci statistici surprinzătoare care spun multe despre rata accidentelor din parcurile de distracții!

1. Numărul mare de accidente

Foto: DepositPhotos.com
Foto: DepositPhotos.com

În ultimul an, mass-media au raportat 182 de accidente petrecute în parcurile de distracții din întreaga lume: 87 de accidente (47%) au implicat atracții mecanice sau montagne russe, 61% dintre acestea datorându-se în 61% din cazuri unei defecțiuni a atracțiilor și doar 16% din cazuri din cauza pasagerilor imprudenți.

În plus, 65 dintre aceste accidente au avut loc în parcurile acvatice, unde riscul de înec pare să fie cea mai mare îngrijorare. În total, 51 dintre accidente s-au soldat cu decesul, tirolienele și coarda elastică reprezentând cea mai mare rată de mortalitate, chiar dacă sunt cele mai puțin probabile.

2. Răspunderea pasagerilor

Photo: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Când se întâmplă vreun accident sau un deces în interiorul unui parc de distracții, ne gândim repede că este vremea ca firmele să regândească structura jucăriilor și standardele lor.

Cu toate acestea, aproape 60% dintre accidentele înregistrate în întreaga lume sunt cauzate de vizitatori care nu au respectat regulile de siguranță, după cum a relatat NBC News.

Dacă un pasager a căzut de pe carusel și s-a dovedit că utilizatorul a fost cel care a încălcat protocoalele și a provocat accidentul, parcul de distracții nu este responsabil în cazul unui proces.

3. Decese la Disney World

Photo: Unsplash.com
Photo: Unsplash.com

Disney World este, de departe, cea mai vizitată „stațiune de divertisment” din lume. Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu că unitatea a înregistrat 22 de decese la fața locului între 2006 și 2020.

Majoritatea acestor persoane aveau deja unele probleme de sănătate, care au avut un impact asupra experienței lor, au dus la spitalizare și, în consecință, la deces.

Disneyland din California a înregistrat 13 decese până în 2019. Primul dintre acestea a avut loc în 1963, când un pasager nu a respectat instrucțiunile de siguranță și a murit din cauza rănilor suferite pe Matterhorn Bobsleds.

4. Roller coaster-ul morții

Foto: FreeImages.com
Foto: FreeImages.com

Se estimează că aproximativ patru persoane mor anual în Statele Unite pe montaigne russe, iar clientul nici măcar nu trebuie să se afle în interiorul vehiculului.

În 2004, un angajat de 21 de ani din parcul Six Flags Magic Mountain a murit după ce a fost lovit de carusel. El se afla sub șină, testând mașinăria înainte de deschiderea parcului.

În 2022, când o femeie de 31 de ani a fost lovită de roller coaster-ul Olympia Looping din Viena. Deoarece se afla într-o zonă blocată din cauza cursei operaționale, nimeni nu a fost tras la răspundere pentru incident.

5. Accident Park

Photo: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Localizat în New Jersey, Action Park a fost dintotdeauna un parc de distracții care a atras un număr mare de vizitatori. Cu toate acestea, după ce au fost înregistrate mai multe accidente în incintă, a ajuns să fie cunoscut drept „parcul accidentelor”.

La una dintre piscinele sale, s-a estimat că salvamarii trebuiau să salveze în jur de 30 de persoane pe zi în timpul vârfului de sezon. În plus, statisticile arată că parcul a înregistrat un total de 26 de răni grave la cap și 14 fracturi din cauza topoganului alpin construit acolo.

Deschis în 1978, complexul a fost nevoit să își închidă porțile 18 ani mai târziu, după o serie de înecuri, electrocutări și alte accidente.

Ca să știi mai mult, citește „Dezastre și accidente. Ghid practic de supraviețuire”

Oricine poate fi nevoit să devină erou atunci când se confruntă cu un dezastru. Ca atare, trebuie să știi cum să bandajezi o rană, cum să înfrunți o furtună mortală sau cum să iei rapid decizii de viaţă sau de moarte după un accident. Deși nimeni nu poate fi pregătit pentru orice eveniment, oricine poate învăța lucrurile esențiale pentru propria supraviețuire și pentru a-i salva pe alții. Această carte te poate ajuta să rămâi în viaţă.

„Dezastre și accidente. Ghid practic de supraviețuire” se găsește cu reducere pe Libris.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #6 - 27 de Întrebări din Economie, Jurnalism, Muzică și Turism

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu