Un bărbat a rezervat 1.873 de locuri pe stadion, apoi le-a anulat, ca să se bucure de „intimitate”

Un bărbat din Japonia este acuzat că a provocat pierderi financiare importante unui club de baseball, după ce a rezervat și a anulat aproape 1.900 de locuri la două meciuri, astfel încât să poată avea „mai multă intimitate” și să iasă în evidență la televizor.

Kiyoshi Shibamura, în vârstă de 41 de ani, suporter al clubului de baseball Orix Buffaloes din orașul japonez Osaka, a scornit un plan ingenios, dar costisitor, prin care să urmărească din tribune evoluția echipei sale favorite pe stadionul Kyocera Dome la finalul lunii septembrie a anului trecut, potrivit Japan Times.

„Singur, atât de singur…” Kiyoshi Shibamura s-a asigurat că nu va avea parte de aglomerație la meciurile echipei sale preferate. Foto: wgbieber / Pixabay

Pentru a se asigura că va ieși în evidență la televizor și că se va bucura de „intimitate”, a creat 1.873 de nume de utilizator false pe care le-a folosit pentru a rezerva online același număr de locuri în tribune.

A anulat apoi toate rezervările, cu excepția propriului său loc, chiar înainte de sfârșitul perioadei de rezervare, asigurându-se astfel că nimeni altcineva nu va reuși să ocupe locurile.

Un meci desfășurat cu 1.873 de locuri goale nu era ceva total neobișnuit pentru Orix Buffaloes, o echipă cu rezultate slabe și cu puțini suporteri, dar acesta nu a era un meci obișnuit: fusese una dintre ultimele partide ale sezonului, așa că miza era destul de mare, la fel și prețurile biletelor.

1.873 de rezervări anulate în ultimul moment au însemnat pentru Orix Buffaloes pierderi de aproximativ 10.86 milioane de yeni (circa 92.000  de euro), o sumă importantă pentru un club atât de mic, așa că a fost lansată o anchetă internă pentru lămurirea acestei chestiuni.

Shibamura a fost ușor de identificat, deoarece tocmai acesta fusese obiectivul său. Foto: Sora News 24

Vinovatul a fost descoperit ușor, având în vedere că acesta fusese, practic, obiectivul principal al întregii sale operațiuni.

În timpul meciului televizat, în rândurile de sus ale tribunei se putea observa un petec uriaș format din scaune goale, în mijlocul căruia stătea așezat nimeni altul decât Kiyoshi Shibamura. Confruntat cu dovezi despre implicarea sa, bărbatul nu s-a deranjat să nege.

„Am vrut să urmăresc meciul confortabil, fără oameni în jurul meu. Am vrut să ies în evidență”, le-a declarat Shibamura polițiștilor.

 

Ca să știi mai mult, citește „Cum sa trăiești în stil japonez”

„Cum să trăiești în stil japonez” ne aduce mai aproape o lume care a fascinat și continuă să fascineze prin farmecul ei – Japonia, Ţara Soarelui Răsare. Yutaka Yazawa îmbină cu măiestrie însemnările personale cu informațiile bine documentate, reușind să ne cucerească încă de la primele pagini. Trecem astfel cu ușurință de la prezentarea geografică la cea istorică, de la filozofie și cultură la arta culinară japoneză. Descoperim cum se poate trăi în armonie cu ceilalți într-o metropolă precum Tokyo, dar aflăm mai multe și despre respectul pentru natură, despre ikigai, shinrin-yoku, viaţa de familie, vacanțe și sărbători. Toate acestea sunt un bun prilej de a observa tradițiile japoneze, felul în care au înflorit secole de-a rândul alături de practicile moderne sau cum s-au schimbat odată cu pătrunderea culturii occidentale.

„Cum sa trăiești în stil japonez” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești sau Libris.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu