Studenta care a primit nota maximă pe un eseu despre ninja scris cu cerneală invizibilă

O tânără japoneză ce studiază istoria ninja și care a predat foaia goală la un examen a primit nota maximă după ce profesorul a realizat că eseul fusese scris cu cerneală invizibilă.

Luptătorii ninja erau celebri pentru operațiunile lor secrete. Prin urmare, când profesorul de istorie al lui Eimi Haga, de la Universitatea Mie, i-a cerut să scrie un eseu despre o vizită la Muzeul Ninja din Igaryu, studenta s-a decis să scrie lucrarea într-o modalitate care să reflecte pasiunea ei pentru acest subiect.

Eimi Haga, de 19 ani, a devenit pasionată de istoria ninja urmărind emisiuni TV. Foto: BBC

În plus, profesorul a spus că va răsplăti studenții pentru creativitate, așa că Eimi avea o motivație în plus să găsească ceva care să facă lucrarea ei să iasă în evidență. Eseul ei a fost atât de ingenios, încât profesorul a rămas nedumerit o vreme.

„Când profesorul ne-a spus că ne va da o notă mare pentru creativitate, am decis că eseul meu va fi diferit de toate celelalte. M-am gândit o vreme și mi-a venit o idee legată de aburidashi”, le-a explicat Eimi reporterilor japonezi, citați de BBC.

Aburidashi era o tehnică japoneză tradițională de întreținere a unei corespondențe secrete. Tânăra studentă, care devenise fascinată de ninja de când urmărise un serial de desene anime în copilărie, și-a petrecut câteva zile cercetând tehnica și apoi ore întregi înmuind și zdrobind boabe de soia pentru a obține cerneala invizibilă.

Studenta, în vârstă de 19 ani, a lăsat boabele la înmuiat peste noapte, le-a zdrobit și a obținut din ele un extras pe care l-a strecurat printr-o pânză. Apoi, a amestecat extrasul cu apă, petrecând mai multe ore pentru a obține concentrația potrivită.

Eseul lui Eimi Haga, pe care se pot vedea secțiunile încălzite, ce dezvăluie textul. Foto: BBC

După aceea, a folosit o pensulă fină pentru a scrie eseul pe hârtie japoneză washi. Când a predat foaia albă, profesorul ei a fost foarte surprins.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

„Mai văzusem mesaje scrise codat, însă niciunul scris după metoda aburidashi. Ca să fiu sincer, m-am îndoit de faptul că textul va apărea cu claritate. Însă, când am încălzit hârtia acasă, cuvintele au apărut foarte clar și m-am gândit: Bravo! ”, a spus profesorul Yuji Yamada.

Yamada nu a citit întregul eseu, preferând să lase o parte din hârtie neîncălzită pentru a o arăta presei. Eimi a primit notă maximă pentru creativitate, așa cum i se promisese.

Tânăra a fost răsplătită după cum sperase, deși a recunoscut că eseul în sine nu era „chiar nemaipomenit”.


S-ar putea să te intereseze și:


Distribuie:

Citește în continuare

Lasă un comentariu