Un profesor a obligat elevii să poarte cutii de carton ca să nu poată copia la examen

Un profesor de la un liceu din Mexic și-a atras critici dure după ce a obligat elevii să poarte pe cap cutii de carton pentru a-i împiedica să copieze la examen.

Luis Juarez Texis, directorul liceului El Sabinal din statul mexican Tlaxcala, a fost acuzat că a umilit elevii și că a încălcat drepturile omului după ce o fotografie care îl înfățișează în rol de supraveghetor la o testare a devenit virală pe rețelele de socializare.

Luis Juarez Texis (în fundal) în timpul unui examen la care elevii poartă pe cap cutii de carton ca să nu poată copia de la colegi. Foto: Diario de Hidalgo

Părinții elevilor au distribuit fotografia pe platformele sociale și le-au cerut autorităților din învățământ să-l demită pe Texis.

„Denunțăm acest act de umilire, de violență psihică, fizică și emoțională la care au fost supuși elevii din El Sabinal. Iată felul în care Luis Juarez Texis tratează și umilește elevii! Ca părinți îngrijorați pentru educația copiilor noștri, implorăm autoritățile federale și instituțiile care se ocupă de drepturile tinerilor să acționeze imediat și să-l demită pe Luis Juarez Texis”, au scris pe Facebook părinții scandalizați.

Fotografia cu elevii purtând pe cap cutii de carton prevăzute cu găuri pentru ochi a fost redistribuită de mii de ori, fiind preluată și de presa națională mexicană. Însă, în loc să-l condamne pe profesor, cei mai mulți utilizatori l-au felicitat că a găsit o modalitate eficientă de a-i împiedica pe elevi să copieze.

„Bravo, profesore! Această metodă nu le aduce nicio vătămare și părinții ar trebui să-și facă mai multe griji în legătură cu învățătura copiilor decât în legătură cu cutiile acestea”, a comentat o persoană.


„Excelentă tehnică, felicitări profesorului!”, a scris altcineva.

După ce reporterii locali i-au cerut să comenteze situația creată, profesorul, care apare în fotografie în spatele elevilor, a spus că a acționat numai ca observator și că elevii au consimțit la aplicarea acestei metode… originale.


Subiect interesant? Mai avem și altele:

Ca să știi mai mult, citește cartea „Conchistadorii prin ochii aztecilor”

Până când a apărut această carte, republicată de nenumărate ori, unica mărturie referitoare la cucerirea Americii era cronica scrisă de spaniolii victorioși. Miguel León-Portilla a pus laolaltă, cu o incomparabilă iscusință, textele traduse din limba nahuatl în spaniolă de Ángel María Garibay pentru a ne oferi viziunea celor învinși: cum au văzut indienii din Tenochtitlan, Tlatelolco, Texcoco, Chalco și Tlaxcala lupta împotriva conchistadorilor și nimicirea finală a lumii aztece. Enumerare a semnelor care au anunțat dezastrul, descriere a înaintării lui Cortés, cronică a luptei eroice a vechilor mexicani în apărarea culturii și a vieții lor, elegie a unei civilizații care s-a pierdut pentru totdeauna, „Conchistadorii prin ochii aztecilor” este o carte clasică și o lectură indispensabilă.
Cartea „Conchistadorii prin ochii aztecilor” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Un comentariu la „Un profesor a obligat elevii să poarte cutii de carton ca să nu poată copia la examen”

Lasă un comentariu