O femeie a născut copiii altui cuplu în urma unei greșeli de fertilizare in vitro

Un cuplu din New York a dat în judecată o clinică de fertilitate ai cărei angajați au încurcat embrionii folosiți la fertilizarea in vitro. Din pricina erorii, femeia – o asiatică – a născut doi copii albi, care s-au dovedit a fi înrudiți cu alte două cupluri care apelaseră la serviciile aceleiași clinici.

Păgubiții, care au dorit să rămână anonimi, au apelat la compania CHA Fertility pentru că întâmpinaseră probleme cu conceperea pe cale naturală, potrivit CNN.

Femeia asiatică a născut doi băieți albi, deși se aștepta la o fetiță concepută din materialul genetic al său și al soțului ei. Foto: wndu.com

Cuplul a cheltuit peste 100.000 de dolari pe servicii de fertilizare in vitro, inclusiv pe plăți pentru clinică și medici, servicii de specialitate, medicație, cheltuieli de laborator și costuri de călătorie.

La începutul anului trecut, clinica de fertilitate a colectat ovule și spermă de la acest cuplu asiatic și a format cinci embrioni, dintre care patru erau de sex feminin.

Prima încercare de fertilizare nu a avut drept rezultat o sarcină, însă, în septembrie anul trecut, cei doi au fost încântați să afle că vor avea gemeni. Singura problemă era că, potrivit unei examinări, ambii feți erau de gen masculin, deși doar unul dintre cei cinci embrioni ai cuplului fusese de gen masculin, iar acesta nu fusese folosit.

Cuplul a contactat proprietarii clinicii de fertilitate ca să discute problema, însă celor doi li s-a spus că testul pe care îl făcuseră nu era unul definitiv, așa că rezultatele sale nu erau precise.

Embrionii cuplului de asiatici s-au „rătăcit” în laboratoarele clinicii. Foto: iStock

Ca să sublinieze că unele teste sunt neconcludente, unul dintre proprietari le-a spus viitorilor părinți că și el însuși și soția sa au pățit ceva similar: urmau să aibă un băiat, însă, în cele din urmă, au avut o fată.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Din păcate, nu același lucru s-a întâmplat când femeia care apelase la serviciile clinicii a născut, în luna martie a acestui an. Copiii nu numai că nu erau de sex feminin, dar nici măcar nu erau asiatici.

„Reclamanții au fost șocați să descopere că feții despre care li s-a spus că au fost formați cu materialul lor genetic nu păreau a fi copiii lor”, spun informațiile din cadrul procesului, prezentate de CNN.

Testele ADN au arătat că cei doi băieți nu erau înrudiți cu părinții lor și nici măcar unul cu altul. De fapt, fiecare era înrudit genetic cu un alt cuplu care apelase la serviciile aceleiași clinici. Din acest motiv, cuplul a cedat custodia copiilor părinților lor genetici.

Cei doi viitori părinți din New York nu știu ce s-a ales de cei doi embrioni ai lor. Reclamanții acuză clinica de malpraxis și neglijență, pe lângă alte 14 capete de acuzare. Cei doi spun că întreaga poveste le-a cauzat mari daune fizice și emoționale.


Citește și:


Distribuie articolul:

Citește în continuare

Lasă un comentariu