S-a hrănit cu mâncare pentru câini timp de 30 de zile ca să-i facă reclamă companiei sale

Un om de afaceri din Texas a mâncat doar mâncare pentru câini timp de o lună, ca să arate că hrana pentru patrupede produsă de compania sa este atât de sănătoasă, încât și oamenii o pot consuma.

Timp de 30 de zile, în perioada 3 ianuarie – 2 februarie 2020, Mitch Felderhoff, președintele Muenster Milling, cu sediul în Texas, nu a mâncat altceva decât hrană pentru câini făcută de compania sa.

În semn de susținere, și familia și câțiva prieteni ai lui Mitch Felderhoff au gustat din mâncarea pentru câini, însă doar la câteva mese. Foto: Muenster Milling / YouTube

Omul de afaceri a vrut să demonstreze calitatea mâncării pentru animale, consumând-o el însuși timp de o lună. Nu a fost cel mai ușor lucru din lume, așa cum el însuși recunoaște, dar a găsit voința să respecte această dietă pe durata celor 30 de zile.

„Mâncarea pentru câini nu este ușor de înghițit. Are gustul exact așa cum este și mirosul. Primele patru zile au fost foarte grele. Nu m-am simțit bine. Unul dintre lucrurile-cheie pe care le-am făcut ca să trec peste această perioadă a fost să postesc cu intermitență”, a declarat Mitch Felderhoff pentru Houston Chronicle.

Felderhoff a spus că prima săptămână a fost destul de dură, dar până la a treia săptămână s-a obișnuit atât de mult cu gustul hranei pentru animale de companie, încât boabele crocante, conservele de pește și chiftelele au devenit preferatele sale.

Într-unul dintre videoclipurile pe care le-a făcut în timpul acestei provocări, Mitch Felderhoff spune că se simte excelent, „exceptând faptul că îmi este dor de aromele mâncărurilor normale”.

Mulți oameni s-au întrebat dacă Felderhoff a petrecut cu adevărat 30 de zile fără să mănânce altceva decât mâncare pentru câini, iar proprietarul afacerii susține că a respectat regimul cu strictețe.

Nu sfătuiește pe nimeni să treacă prin această experiență, ci afirmă că a simțit că trebuie să le arate clienților firmei Muenster Milling dedicarea echipei sale pentru crearea celor mai bune alimente pentru câini.

„Nu-i vom da câinelui tău să mănânce altceva decât mâncare pe care noi înșine am gustat-o mai întâi”, spune Felderhoff într-un videoclip.

La sfârșitul celor 30 de zile de mâncat hrană pentru câini, Mitch Felderhoff a spus că a pierdut 30 de kilograme, iar colegii săi de la Muenster Milling au glumit că dieta specială a avut și alte efecte pozitive asupra sa.

Blana lui Mitch este cu adevărat strălucitoare acum. Am observat asta. Părul lui devine din ce în ce mai gros și cred că-i crește păr și pe degete”, a glumit managerul de relații cu clienții, Kent Barnes.

Ca să știi mai mult, citește „Istoriile alimentației. Ce va să zică a mânca”

„Ce mâncau oamenii cu mii de ani în urmă? Ce vor mânca peste un secol? Cum și unde au apărut focul, agricultura, creșterea animalelor? Ce mâncau împărații romani? Dar cei chinezi sau regii Franței? Cum mâncau supușii lor? Cum se explică interdicțiile alimentare din fiecare religie? A dispărut cu adevărat canibalismul? Ce legături sunt între sexualitate și alimentație? Cum și unde au apărut restaurantele? Cine a inventat pizza? Cine mănâncă insecte? Dar alge? Ce mănâncă bogătașii de astăzi? Ce popoare se hrănesc cel mai bine? Se va putea asigura o alimentație sănătoasă pentru zece miliarde de oameni? Vom fi oare obligați să mâncăm ceea ce ne va impune o inteligență artificială? Oare mâine vom mai sta la masă împreună?

Această vastă frescă înfățișează modul în care am trecut de la o alimentație variată, naturală și abundentă la produse alimentare standardizate, industriale și făcute pe bandă rulantă, otrăvuri și pentru om, și pentru natură. Ea dezvăluie imensa putere economică, ideologică și politică a industriei alimentare, precum și legăturile mai puțin cunoscute dintre mâncare și conversație, dintre alimentație și putere sau dintre ceea ce mâncăm și geopolitică.

Înțelegerea acestei istorii este fundamentală dacă doriți să vă preocupați de propriul dumneavoastră regim alimentar, să mâncați sănătos și bine – și să salvați natura, de care depinde supraviețuirea omenirii.” (Jacques Attali)

„Istoriile alimentației. Ce va să zică a mânca” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești sau Libris.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Abonează-te gratuit la newsletter ca să primești săptămânal cele mai interesante articole, aplicații și cărți pe care le descoperim.

Urmărește noua noastră pagină de Facebook

Ai acces gratuit la serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu