O femeie din Germania a încercat să cumpere o mașină cu 15.000 de euro scoși la imprimantă

O tânără în vârstă de 20 de ani a fost arestată în Germania după ce a intrat într-o reprezentanță auto și a încercat să cumpere o mașină în valoare de 15.000 de euro cu bancnote false, scoase la o imprimantă ieftină pe hârtie obișnuită.

Femeia, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a intrat în reprezentanța auto din orașul german Kaiserslautern dorind să cumpere un Audi A3 la mâna a doua. La început, totul a mers ca uns.

Realizați cu o imprimantă ieftină, pe hârtie normală, banii păreau mai degrabă bancnote din jocul Monopoly. Foto: noz.de/Poliția din Germania

A inspectat mașina, a luat-o pentru un test drive și când a venit momentul să achite cei 15.000 de euro, angajații reprezentanței au fost uimiți să primească o grămadă de bancnote de 50 și 100 de euro care arătau mai degrabă ca banii din jocul Monopoly.

Un angajat a declarat pentru mass-media germane că a întrebat-o pe femeie dacă dorea să joace Monopoly sau să cumpere mașina, însă, după ce a văzut că tânăra era serios intenționată, a chemat poliția.

„Am avut de-a face cu destule tentative de înșelătorie în trecut, însă niciuna atât de nesăbuită. Cum nu-mi venea să-mi cred ochilor, am întrebat-o dacă dorea să joace Monopoly”, a declarat pentru NOZ un angajat al reprezentanței auto.

Când au percheziționat locuința femeii, poliția a descoperit o imprimantă obișnuită cu jet de cerneală, plină cu bancnote false tipărite pe hârtie obișnuită, precum și suma de 13.000 de euro falși. Se pare că bancnotele erau atât de prost realizate, încât oricine și-ar fi dat seama că erau false.

La început, angajații reprezentanței auto au crezut că femeia glumește. Foto: Pixabay

Potrivit Poliției Federale Germane, falsificarea de bani se pedepsește cu cel puțin un an de închisoarea.

„Dacă infractorul procedează la modul profesionist sau ca membru al unui grup implicat în falsificare de bani, atunci perioada de detenție este de cel puțin doi ani”, se arată în legea germană.

Tentativa de a introduce monedă falsă pe piața germană se pedepsește cu închisoare de până la cinci ani sau cu amendă penală.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu