A fost găsită brumă pe Marte, într-un loc în care oamenii de știință au crezut că ar fi imposibil

Pentru prima dată a fost detectată ceață la ecuatorul planetei Marte, ceea ce i-a surprins pe oamenii de știință care credeau că acest lucru ar fi imposibil din cauza temperaturilor ridicate de acolo.

Ceața a fost observată în regiunea Tharsis, care este cunoscută pentru vulcanii săi mari, inclusiv Olympus Mons, cel mai înalt vulcan din Sistemul Solar.

Descoperirea a fost făcută cu ajutorul ExoMars Trace Gas Orbiter al Agenției Spațiale Europene și al misiunii Mars Express, aruncând o lumină asupra prezenței apei pe Marte și a proceselor atmosferice ale acesteia. Ceața, care apare pentru o perioadă scurtă la răsăritul soarelui, este extrem de subțire, dar acoperă o suprafață mare.

Cercetătorii au observat similitudini între formarea ceții de pe Marte și fenomene similare de pe Pământ. Această descoperire, publicată în revista Nature Geoscience, subliniază importanța studierii proceselor de pe alte planete pentru a ne îmbunătăți înțelegerea atât a propriei noastre planete, cât și a cosmosului în general.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu