A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom

Oamenii de știință au reușit să identifice și să studieze atomii individuali cu ajutorul razelor X. Aceștia au reușit să facă diferența între două tipuri de atomi și să examineze comportamentul lor chimic. Această descoperire le permite cercetătorilor să vizualizeze și să determine compoziția atomilor individuali.

Autorul principal, profesorul Saw Wai Hla, a evidențiat importanța acestei descoperiri, subliniind potențialul său impact asupra diferitelor domenii, cum ar fi medicina și știința mediului. În cadrul studiului lor, echipa a urmărit un atom de fier și un atom de terbiu, un element care aparține grupului metalelor de pământuri rare.

Utilizând un detector specializat de raze X cu un vârf metalic ascuțit, cercetătorii au putut colecta date despre proprietățile atomilor. Această abordare inovatoare, descrisă ca fiind revoluționară, deschide noi posibilități în domeniul științei cu raze X și al studiilor la scară nanometrică.

Capacitatea de a detecta și de a caracteriza atomii individuali are potențialul de a revoluționa cercetarea și de a conduce la progrese în tehnologii precum informațiile cuantice și detectarea oligoelementelor în studiile medicale și de mediu. Rezultatele acestui studiu au fost publicate în revista Nature.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu