A descoperit cu Google Earth mașina (și scheletul) unui om dispărut de 22 de ani

Un fost locuitor al orașului Wellington, din Florida, a descoperit cu Google Earth ceea ce părea a fi un autoturism scufundat în iazul din spatele casei. S-a dovedit că în mașină se afla scheletul unui om dat dispărut în urmă cu 22 de ani.

Google Earth a confirmat un final crunt în cazul misterului dispariției de acum 22 de ani a unui bărbat din statul american Florida. Scheletul său a fost găsit în interiorul mașinii care s-a aflat sub apă în ultimele două decenii, într-un mic lac din spatele unei case din Wellington, potrivit BBC.

Foto: Google Earth

Un fost locuitor al acestei suburbii folosea Google Earth pentru a scana zona, când a descoperit ceea ce părea a fi un vehicul scufundat, au declarat reprezentanții poliției din Palm Beach într-un comunicat postat pe Facebook la 12 septembrie 2019.

Utilizatorul Google Earth a luat legătura cu actualul proprietar al locuinței, care a folosit o dronă dotată cu cameră video pentru a vedea mai bine obiectul scufundat. A confirmat că, într-adevăr, era o mașină în iaz și a contactat poliția.

Când oamenii legii au scos mașina din apă și au deschis-o, au găsit în ea „rămășițe scheletice”, se arată în comunicat. Mașina, încă vizibilă pe Google Maps, se afla într-un lac construit pentru a stoca apa în cazul unor ploi abundente.

Autoturismul era acoperit de un strat de sedimente, ceea ce sugerează că a petrecut mult timp în apă.

William Moldt avea 40 de ani la momentul dispariției sale. Foto: BBC

Medicii legiști au examinat oasele, iar pe 10 septembrie au identificat rămășițele ca fiind ale lui William Moldt. Acesta avea 40 de ani când a fost declarat dispărut, la 8 noiembrie 1997.

Bărbatul și-a sunat iubita în seara dispariției, fiind văzut ultima dată ieșind dintr-un bar. Poliția a demarat o anchetă la vremea dispariției, însă cazul a fost clasat din lipsă de informații.

După descoperirea rămășițelor sale, o nouă anchetă este în desfășurare pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au dus la moartea bărbatului dat dispărut în 1997.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu