Sătul să aștepte după autorități, a construit singur un drum în șase zile

Un bărbat de 45 de ani dintr-un sat din Kenya a devenit faimos după ce a construit singur un drum de 1,6 kilometri în doar șase zile, folosind numai unelte rudimentare.

Locuitorii din Kaganda, un sat situat la 80 de kilometri de capitala Kenyei, Nairobi, se rugau de mult de autorități să înceapă lucrările la o cale de acces care le-ar fi scurtat drumul spre piața alimentară din apropiere.

Nicholas Muchami
Foto: Ndung’u Gachane – Nation Media Group

Deși realizarea drumului a fost inclusă în bugetul autorităților, oficialii au amânat constant proiectul. După ce scurtătura pe care oamenii din sat o foloseau a fost desființată pentru că traversa o proprietate privată, sătenilor nu le-a mai rămas decât să străbată patru kilometri pe jos în fiecare zi.

Muchami se ambiționează și reușește

Acesta a fost momentul în care Nicholas Muchami a decis să rezolve problema, construind drumul de unul singur. Bărbatul, care lucrează ca paznic de noapte, s-a angajat să realizeze drumul folosind doar unelte de grădinărit.

Timp de șase zile, a lucrat fără încetare de la 7:00 la 17:00 și a reușit să elimine arbuștii și să niveleze pământul pe o lungime de 1,6 kilometri. A rezultat un drum pe care se poate circula cu mașina.

„I-am rugat cu disperare pe liderii locali să construiască drumul, dar fără succes. Atunci am decis să-l fac eu singur, cu uneltele de grădinărit pe care le am”, a afirmat, mândru, Muchami.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Drumul este deja folosit de elevii care fac naveta, precum și de alți localnici. În mod interesant, deși l-au văzut muncind, nici unul dintre localnicii din Kaganda nu s-a oferit să-l ajute pe Muchami. Motivul? Nu vor să muncească fără să fie plătiți.

„Când lucram la drum, mă întrebau dacă mă plătește cineva…”, a mărturisit Muchami, care spune că este bucuros că a făcut fericiți alți oameni.


Ți-a plăcut articolul? Descoperă și 5 acte de caritate extraordinare făcute de oameni obișnuiți. Apoi, află povestea lui James Harrison, omul care a donat 551 litri de sânge în 60 de ani, salvând 2.4 milioane de copii.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

2 comentarii la „Sătul să aștepte după autorități, a construit singur un drum în șase zile”

    • Asa un ministru al transporturilor ne-ar trebui si noua! (Dar are un IQ ,caracter si simzsocial prea ridicate pt a fi parte a unui guvern ILEGITIMABIL prin aceste insusiri MINIM NECESARE intr-o democratie adevarata! )Cu siguranta ,africanul nu s-a imbogatit din aceasta “AFACERE” ,saracul !!! A.Jansen

      Răspunde

Lasă un comentariu