Un bărbat aflat în izolare a alergat maratonul pe balcon

Izolat în apartamentul său din Toulouse, un pasionat de atletism a găsit o modalitate ingenioasă de a practica în continuare sportul său preferat: a alergat un maraton întreg pe balcon.

Elisha Nochomovitz a alergat 42.2 kilometri fără a părăsi balconul de doar șapte metri lungime. Bărbatul spune că și-a considerat gestul o provocare fizică și mentală.

Elisha Nochomovitz 01
Elisha Nochomovitz în timpul celor aproape șapte ore de alergare. Foto: rte.ie

La fel ca sportivii care au alergat în apartamentele lor din Wuhan sau cicliștii care au găsit modalități de a se antrena în timp ce erau închiși într-un hotel din Abu Dhabi, Nochomovitz a dorit să le arate altora că este posibil să rămână în formă chiar dacă se izolează.

„Am vrut să lansez o provocare și să readuc umorul în viețile noastre, pentru a face izolarea mai ușoară”, a declarat el.

Nochomovitz nu a obținut un timp tocmai bun, șase ore și 48 de minute, dar realizarea lui este o performanță în sine, având în vedere situația.

În timpul alergării, bărbatului i s-a făcut de câteva ori greață, iar în unele momente a fost îngrijorat că vecinii ar putea fi deranjați de pașii lui. În ciuda acestor lucruri, a reușit să termine „cursa”.

A vrut să se asigure că este încă în formă

Elisha Nochomovitz 02
Foto: mediotiempo.com

Oficial, autoritățile franceze încă le permit oamenilor să iasă din case pentru a practica sportul, cu condiția să completeze un formular special.

În ultimele zile, datorită vremii calde, numărul celor care aleargă pe străzi s-a înmulțit. Acest lucru a îngrijorat autoritățile, care cred că măsurile de combatere a virusului vor fi zădărnicite.

„Dacă toată lumea gândește la fel și face același lucru, vom fi cu toții afară și asta nu va ajuta la nimic”, a mai spus Nochomovitz.

Bărbatul se antrena de mult pentru maraton și a spus că a vrut să se asigure că mai poate alerga cei 42 de kilometri. Nu mai știe exact câte ture de balcon a făcut, dar pedometrul său i-a înregistrat toți pașii.

În cele șase ore de alergare, Nochomovitz a avut și un ajutor de neprețuit: partenera sa de viață, care îi dădea din când în când bomboane și apă.


Ți-a plăcut acest articol? Citește și povestea elevei din Filipine care a câștigat trei curse alergând cu „încălțări” din leucoplast. Apoi, află mai multe despre Rosie Ruiz, impostoarea care a câștigat maratonul strecurându-se printre spectatori.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu