fbpx

Cândva, prietenii omului: 9 rase de câini care au dispărut

Animalele sălbatice dispar din multiple motive, în special din cauza oamenilor. Dar cum pot dispărea animalele domestice, pe care chiar noi le protejăm? În cazul anumitor rase de câini, acest lucru s-a petrecut prin împerechere cu alte rase, în timp ce altele pur și simplu și-au pierdut popularitatea.

Aceste nouă rase de câini erau odinioară înfloritoare. Acum, nu se mai găsesc nicăieri pe glob.

1. Bullenbeisser

rase de câini

Bullenbeiser-ul sau Bulldogul German era o rasă de câini cunoscută pentru forța și agilitatea sa. După mai multe procese de împerechere, aceasta a fost transformată în Boxerul de astăzi.

2. Câinele de luptă Cordoba

rase de câini

Această rasă de câini de luptă era atât de agresivă, încât temperamentul său violent și rezistența la durere a făcut împerecherea imposibilă. În loc să se împerecheze, de cele mai multe ori, femela și masculul erau mai preocupați să se lupte până la moarte.

3. Rase de câini – Coton de Reunions

rase de câini

Conform legendei, câteva exemplare din această rasă de câini au supraviețuit unui naufragiu în Oceanul Indian și au ajuns înot în Madagascar, unde s-au împerecheat cu câinii locali, pentru a forma rasa Coton de Tulear.

4. Braque du Puy

rase de câini

Această rasă de câini de vânătoare a fost crescută în secoul XVIII, fiind renumită pentru rapiditate și flexibilitate. Acum, rasa în forma ei originală a dispărut.

5. Rase de câini – Kuri

rase de câini

Această rasă de câini a fost adusă în Noua Zeelandă din Polinezia în jurul secolului al XIV-lea. Aflați în explorare pe insulă în secolul XVIII, francezii scriau despre cât de urâți și încăpățânați erau câinii Kuri. Așadar, nu e de mirare că n-au simțit nevoia să-i ocrotească.

6. Paisley Terrier

rase de câini

Paisley Terrier a fost creată pentru a participa la concursuri de câini. Odată cu scăderea cererii, această rasă a dispărut încet, încet.

7. St. John’s

rase de câini

Retrieverii din ziua de astăzi provin din această rasă de câini, care a dispărut progresiv în secolul XX.

8. Rase de câini – Talbot

rase de câini

Câinii Talbot au fost precursorii rasei Beagle, dispărând în secolul al XVI-lea. Erau atât de populari încât au fost înfățișați pe mai multe blazoane ale familiilor din Evul Mediu.

9. Retrieverul rusesc

rase de câini

Această rasă de câini era folosită la păzirea turmelor de animale din Munții Caucaz. În anii 1800, rasa a fost introdusă în Marea Britanie, acești câini fiind strămoșii Golder Retriever-ului de astăzi.

Distribuie articolul:
Urmărește-ne pe Facebook sau abonează-te la newsletter pentru a primi zilnic cele mai interesante articole, filme și recomandări Incredibilia.ro.

Articole fascinante

>