Cândva, prietenii omului: 9 rase de câini care au dispărut

Animalele sălbatice dispar din multiple motive, în special din cauza oamenilor. Dar cum pot dispărea animalele domestice, pe care chiar noi le protejăm?

În cazul anumitor rase de câini, acest lucru s-a petrecut prin împerechere cu alte rase, în timp ce altele pur și simplu și-au pierdut popularitatea.

Aceste nouă rase de câini erau odinioară înfloritoare. Acum, nu se mai găsesc nicăieri pe glob.

1

Bullenbeisser

rase de câini
Foto: Pinterest

Bullenbeiser-ul sau Bulldog-ul german era o rasă de câini cunoscută pentru forța și agilitatea sa. După mai multe procese de împerechere, aceasta a fost transformată în Boxerul de astăzi.

2

Câinele de Cordoba

rase de câini
Foto: Pinterest

Această rasă de câini de luptă era atât de agresivă, încât temperamentul violent și rezistența la durere a făcut împerecherea imposibilă.

În loc să se împerecheze, de cele mai multe ori, femela și masculul erau mai preocupați să se lupte până la moarte.

3

Rase de câini: Coton de Reunions

rase de câini
Foto: Pinterest

Conform legendei, câteva exemplare din această rasă de câini au supraviețuit unui naufragiu în Oceanul Indian și au ajuns înot în Madagascar, unde s-au împerecheat cu câinii locali, pentru a forma rasa Coton de Tulear.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

4

Braque du Puy

rase de câini
Foto: Pinterest

Această rasă de câini de vânătoare a fost obținută în secolul XVIII, fiind renumită pentru rapiditate și flexibilitate. Rasa în forma ei originală este în prezent dispărută, dar există câteva rase corcite rezultate din ultimele exemplare.

5

Rase de câini - Kuri

rase de câini
Foto: Pinterest

Această rasă de câini a fost adusă în Noua Zeelandă din Polinezia în jurul secolului al XIV-lea. Aflați în explorare pe insulă în secolul XVIII, francezii scriau despre cât de urâți și încăpățânați erau câinii Kuri.

Așadar, nu e de mirare că n-au simțit nevoia să-i ocrotească.

6

Paisley Terrier

rase de câini
Foto: Pinterest

Paisley Terrier a fost creată pentru a participa la concursuri de câini. Odată cu scăderea cererii, această rasă a dispărut încet, încet.

7

St. John's

rase de câini
Foto: Pinterest

Câinii Retriever din ziua de astăzi provin din această rasă de câini care a dispărut treptat în secolul XX.

8

Rase de câini - Talbot

rase de câini
Foto: Pinterest

Câinii Talbot au fost precursorii rasei Beagle, dispărând în secolul al XVI-lea. Erau atât de populari, încât au fost înfățișați pe mai multe blazoane ale familiilor din Evul Mediu.

9

Retriever-ul rusesc

rase de câini
Foto: Pinterest

Această rasă de câini era folosită la păzirea turmelor de animale din Munții Caucaz. În anii 1800, rasa a fost introdusă în Marea Britanie, acești câini fiind strămoșii Golden Retriever-ului de astăzi.


Distribuie:

Citește în continuare

Lasă un comentariu