Arta de a te otrăvi la masă: 9 produse alimentare interzise din cauza ingredientelor lor

Te-ai gândit vreodată cu adevărat la ce cumperi de la magazin? Există produse alimentare interzise în anumite țări, dar care sunt perfect legale și ușor accesibile în alte părți ale planetei.

Adeseori, avem încredere în reclamele fabricantului, în popularitatea produsului și în ambalajul frumos. Asta, fără să ne gândim la ororile care pot fi ascunse înăuntru.

Îți prezentăm o listă de produse care se află pe rafturile magazinelor în unele țări. Paradoxal, în același timp, această marfă apare pe lista de produse alimentare interzise în alte țări.

1

Ouă Kinder

produse alimentare interzise
Foto: Pinterest

Nu te-ai aștepta să le găsești pe lista cu produse alimentare interzise. Dar acest produs, iubit de multă lume, a fost interzis în SUA în urmă cu câteva decenii.

Oficialii guvernului au interzis vânzarea produselor care conțin elemente necomestibile. Iar acele jucării mici din interiorul oului prezintă riscul de a fi înghițite.

De aceea, importarea acestor ouă de ciocolată a fost interzisă. Totuși, cu cinci ani în urmă, fabricanții inventivi au reușit să ocolească legea, astfel că ouăle Kinder s-au întors pe piața Statelor Unite.

2

Vopsele artificiale

produse alimentare interzise
Foto: Pinterest

În ultimii 50 de ani, numărul de vopsele chimice folosite a crescut cu 500%. Ele au adus multe vătămări sănătății noastre.

Acești aditivi cauzează hiperactivitate, pot da naștere la alergii și pot contribui la dezvoltarea cancerului.

De aceea, unele vopsele artificiale din produsele exportate în Europa sunt complet înlăturate sau sunt înlocuite cu unele naturale.

3

Produse alimentare interzise - Pui cu antibiotice

produse alimentare interzise
Foto: Pinterest

Carnea de pui se află în vârful clasamentului preferințelor culinare ale românilor. Mulți ani după Revoluție, „pulpele de pui din SUA” au fost la mare căutare.

Astăzi, însă, puii de la cea mai mare companie americană care produce carne, Tyson Foods, sunt interziși în Europa, Rusia, Norvegia și Australia.

Asta s-a întâmplat după ce lumea a aflat că Tyson injecta în pui antibiotice, steroizi, medicamente antiinflamatoare și ketamină.

După ce au făcut publică această informație, reprezentanții companiei au promis să renunțe la folosirea acestor substanțe. Asta s-a și întâmplat în septembrie 2017. Astfel, bunurile lor au fost scoase de pe lista cu produse alimentare interzise.

4

Organismele modificate genetic (OMG)

produse alimentare interzise
Foto: Pinterest

Mai mult de jumătate din țările Europei au interzis OMG-urile în 2015. Motivele au inclus alergenicitatea, toxicitatea și scăderea valorii nutriționale a produselor.

Este important de știut că nu numai fructele și legumele pot fi modificate genetic. Aceasta se poate întâmpla și produselor de origine animală.

5

Pâinea în care se adaugă bromură de potasiu

produse alimentare interzise
Foto: Pinterest

Ai auzit vreodată de bromura de potasiu? Ea are rol de praf de copt. Cu ajutorul ei, pâinea rămâne moale și frumoasă pentru mult timp.

Arată ca și cum abia ar fi fost scoasă din cuptor. Dar bromura de potasiu poate să cauzeze dureri de cap, iritații ale pielii și probleme de digestie.

Din nefericire, ea se găsește în majoritatea tipurilor de pâine din comerț. Bromura de potasiu este interzisă în Canada, China și UE.

6

Somon de crescătorie

produse alimentare interzise
Foto: Pinterest

Somonul de crescătorie este interzis în Australia și Noua Zeelandă. Problema este că acești pești sunt crescuți cu o dietă foarte strictă.

Aceasta include antibiotice și elemente pentru creșterea puterii calorice. Există prea puține elemente sănătoase în acest somon.

7

Mâncare cu înlocuitori pentru grăsimi

produse alimentare interzise
Foto: Pinterest

Olestra este un înlocuitor sintetic al grăsimii, fără calorii, larg întrebuințat în SUA. Este adeseori folosit pentru chips-uri de cartofi fără grăsime, marcate cu cuvântul „Light” (cu intenția de a lăsa impresia de aliment dietetic sau normal).

Se crede că această substanță chimică are multe consecințe negative asupra corpului. Printre acestea, absorbția slabă a vitaminelor esențiale.

Mâncărurile care conțin Olestra sunt interzise în Canada și Europa.

8

Băuturile „sportive”

produse alimentare interzise
Foto: Pinterest

Aceste băuturi nu sunt în mod necesar nocive sau interzise. Ele conțin vitamine, minerale și alte elemente sănătoase.

Dar unii producători fără scrupule acoperă mirosul urât al acestor băuturi și le schimbă culoarea cu ajutorul uleiul vegetal brominat, BVO (E-443).

E-443 este interzis în Japonia și Europa datorită toxicității sale. Există, de asemenea, riscul de a dezvolta cancer de sân sau de prostată.

9

Produse alimentare interzise - Lapte cu hormoni

produse alimentare interzise
Foto: Pinterest

Fabricanții folosesc multe trucuri pentru a crește vânzările. Pentru a obține mai mult lapte, vacilor din SUA li se dau hormoni de creștere.

Laptele astfel obținut prezintă riscul de cancer, risc crescut de boli cardiovasculare și o creștere a nivelului hormonilor tiroidieni. De aceea, acest lapte este interzis în Elveția, Noua Zeelandă, Japonia, Australia, Norvegia și alte 29 de țări europene.

Vei avea mai multă grijă cu produsele pe care le consumi? Care dintre produsele de pe lista de mai sus te-a impresionat cel mai mult? Spune-ne în secțiunea pentru comentarii!


În continuare, descoperă cum arătau fructele și legumele noastre înainte de a fi modificate genetic, iar apoi vezi lista celor 10 mâncăruri ciudate considerate delicatese în jurul lumii.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
 • grecu dan spune:

  laptele cel vandut in tara noastra cum este?

  • Ion Marin spune:

   Păi, dacă e importat de la bozgori, nici vorbă de lapte natural, e un lapte artificial, nici culoare nu are. E otrăvitor.

 • Cum recunosti alimente;e nocive?Despre asta nu scrie nimeni ?

 • Un articol mult prea general in descriere, stim ca multe alimente sunt modificate genetic sau
  imbunatatite cu tot felul de adiutivi toxici pentru organismul uman, incepand de la legume – fructe si pana la paine cel mai folosit aliment, nu se spune insa cum sa alegem si cum pot fi sanctionati
  producatorii de astfel de produse care ne imbolnavesc. Sau poate acesta este scopul, scapa cine poate!

 • cristina boeroiu spune:

  La noi nu este nimic interzis,mincam orice si de oriunde !!!!

 • Constantin Moldovean spune:

  Chiar dacă ticăloșii care conduc Romînia ar interzice prin lege aceste ”alimente”, funcționarii șpăgari de la control se fac că plouă !

 • piperia Amelia spune:

  Ne lamentam degeaba pe net si umplem spitalele fara nici o sansa de vindecare, De ce??? Si acolo este aceeasi mafie ca si in comertul alimentar, Vezi cazul D-rului Lucan, etc..
  Ne batem joc de noi si de copiii nostri calora nu le putem asigura o sanatatae buna si nu7-i putem pregati pentru viitor din punct de vedere al imunitatii, … Pacat

 • DAN MIHAESCU spune:

  FOARTE BUNE ARTICOLEE ; NOI VOM RAMANE CA LA INCEPUT/

 • La noi ar trebui lăsat micul producător să-și vândă marfa, nu să fie alungat și amendat de autorități. Micul producător folosește metode tradiționale de producție. Abia când se dezvoltă începe să chimizeze producția. Supermarcheturile îi obligă , pe cei care se cooperativizează să facă tot felul de concesii ca să le accepte produsele. Când cumperi de pe marginea drumului, din coșul lui țața Floarea, ai mai multă încredere că e un produs cât de cât natural. Dar vine Poliția Locală și o amendează. Dați Poliției Locale alte activități. Prindeți marii evazioniști nu pe bitul țăran are abia își duce zilele. Am un prieten jurnalist care și-a intitulat un articol așa: NU TRAGEȚI CU TUNUL ÎN VRĂBII. Gelu Ciorici – Galați.

 • Multe din ele le stiam .Periculoase sint toate dar asta ar insemna sa traim sub un clopot de sticla, asa ca eu imi intaresc sistemul imunitar , evit alimente “ciudate ” si invoc ajutorul norocului .

 • Veisman Adriana spune:

  Somonul de crescatorie,puiul si faptul ca nu suntem ocrotiti.

 • in egala masura m-au impresionat aceste informatii, pt ca sunt produse de larg consum, va multumesc f mult !

 • Antonio Gurguvici spune:

  Sa incurajam taranii cu produsele lor naturale, nu hipermarketurile si speculantii de piata!

 • >