9 destinații turistice mortale (la propriu), pentru iubitorii de adrenalină

Când plecăm în vacanță, cei mai mulți dintre noi vrem să ne relaxăm. Totuși, sunt unele persoane care iubesc adrenalina și aventura și care caută să „privească” moartea în față.

Dacă faci parte din această ultimă categorie, să știi că în lume există o multitudine de destinații turistice periculoase, chiar mortale, în adevăratul sens al cuvântului.

Temperaturi extreme, gaze toxice, animale periculoase sau cutremure frecvente – așa arată câteva dintre cele nouă destinații turistice pe care ți le prezentăm în acest articol. Dacă vrei o vacanță „pe muchie de cuțit”, s-ar putea să găsești printre ele destinația ideală pentru tine.

1

Valea Morții, SUA

Destinatii turistice mortale - Valea Mortii
Foto: Tom Muller via Flickr

Iată primul loc pe care am decis să îl includem pe lista cu destinații turistice periculoase. Acest ținut deșertic deține recordul pentru cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată pe Pământ: 56.7 de grade Celsius.

Oricât de tare crezi că ești, căldura năucitoare emanată de soarele care arde te va obosi în scurt timp. Fără apă, un om poate supraviețui aici doar 14 ore.

2

Deșertul Danakil, Eritreea

Destinatii turistice mortale - Desertul Danakil
Foto: Great Wall Africa

Este greu să-ți imaginezi un loc mai neiertător decât Deșertul Danakil, din Africa. Temperaturile de aici trec adeseori de 48 de grade Celsius. În deșert se află numeroși vulcani activi și gheizere care emană gaze toxice.

Mulți dintre noi am spune că acest loc este „iadul pe Pământ”. Dar acest infern în miniatură atrage mulți aventurieri curajoși din lumea întreagă. Așa cum era de așteptat, vizitarea acestui loc fără ghid este interzisă.

3

Muntele Washington, SUA

Destinatii turistice mortale - Muntele Washington
Foto: Pinterest

Vârful Muntelui Washington este „lovit” de cele mai puternice vânturi de pe suprafața Pământului. Viteza cea mai mare înregistrată aici este de 371 de kilometri pe oră.

Totuși, vânturile puternice nu sunt singurul pericol. Pe munte, temperaturile pot scădea până la -44 de grade Celsius. Așadar, deși are o înălțime modestă, de doar 1.916 metri, muntele ocupă un loc binemeritat pe lista cu destinații turistice periculoase.

4

Destinații turistice periculoase - Vulcanul Sinabung, Indonezia

Destinatii turistice mortale - Vulcanul Sinabung
Foto: ILO Asia-Pacific via Flickr

Acest vulcan activ este situat pe insula indoneziană Sumatra și erupe foarte des, lăsând mii de oameni fără adăpost. În 2010, 2013, 2014 și 2015, orașele și satele din apropiere au fost complet acoperite de lavă și cenușă în urma erupțiilor vulcanice.

Ultima oară, vulcanul a erupt pe 27 februarie 2016 și a emanat un nor de gaz vulcanic și cenușă, care s-a ridicat la 2.500 de metri altitudine. Nimeni nu știe când va avea loc următoarea erupție.

5

Ilha da Queimada Grande (Insula Șerpilor), Brazilia

Destinatii turistice mortale - Insula Serpilor
Foto: Waarmedia

Când vine vorba de destinații turistice periculoase, nu trebuie să uităm nici de Insula Șerpilor, din Brazilia, recunoscută ca fiind unul dintre cele mai periculoase locuri de pe Pământ.

Motivul este simplu: este plină de vipere mortale. Cercetătorii estimează că pe insulă se află cinci șerpi pe metru pătrat.

6

Valea Morții, Kamceatka, Rusia

Destinatii turistice mortale - Valea Mortii Kamceatka
Foto: Twitter

Peninsula Kamceatka este situată în estul îndepărtat al Rusiei și are propria ei Vale a Morții. Concentrațiile mari de gaze toxice din această zonă sunt o amenințare pentru orice vietate.

Plantele și animalele mor repede, în timp ce oamenii au stări de rău și fac febră.

7

Atolul Bikini, Insulele Marshall

Destinatii turistice mortale - Atolul Bikini
Foto: Phys

Ai spune că această zonă arată ca raiul pe Pământ. Dar, din cauza numeroaselor teste nucleare efectuate în zonă, locul este  puternic radioactiv.

Locuitorii au fost nevoiți să-și abandoneze casele, iar orice organism viu care trăiește în zonă este în pericol. Nivelurile anormal de mari de radiații înregistrate aici pot cauza o gamă largă de cancere.

8

Destinații turistice periculoase- Depresiunea Afar, Etiopia

Destinatii turistice mortale - Depresiunea Afar
Foto: Pinterest

Vulcanul Erta Ale, din regiunea etiopiană Afar, este unul dintre cei mai periculoși vulcani de pe Pământ. În regiune au loc în mod regulat cutremure mici, care formează numeroase hăuri adânci.

Cutremurele se produc deoarece în vârful vulcanului Erta Ale se află două lacuri cu lavă. Cantitatea de lavă din lacuri se schimbă mereu, ceea ce face ca pământul să se miște în sus și în jos.

9

Lacul Natron, Tanzania

Destinatii turistice mortale - Lacul Natron
Foto: Steemit

Crusta de sare alcalină care acoperă acest lac este atât de periculoasă, încât ucide orice creatură vie care intră în contact cu ea. De aceea, din motive evidente, înotatul în acest lac este strict interzis.

Mirosul puternic de hidrogen sulfurat nu te va lăsa să admiri prea mult peisajul uimitor.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

2 comentarii la „9 destinații turistice mortale (la propriu), pentru iubitorii de adrenalină”

  1. Veniti in Romania anului 2018,si incercati sa supravietuiti timp de un an de zile.Dar veniti cum venim marea noastra majoritate in aceasta lume(tara) fara bani si facand parte din majoritatea populatiei bastinase,adica nu acei 10% ci din restul de aproape 90%.Va tine?

    Răspunde
    • Pentru unul dintre aia 90% despre care vorbesti, care abia supravietuiesc, ocupati sa faca pe dracu-n patru pentru ban, se pare ca ai dubios de multe resurse ca sa o arzi pe net, timp sa citesti, sa lasi comentarii etc. Sau, ia stai asa… esti doar un ipocrit? Asa se explica!

      Răspunde

Lasă un comentariu