8 locuri periculoase de pe Pământ unde, surprinzător, trăiesc oameni

Planeta Pământ este casa noastră și uneori se pare că fiecare colțișor al ei este locuit. Cu toate acestea, dincolo de granițele căminului există locuri mai puțin favorabile vieții omenești.

În acest articol îți prezentăm opt locuri uimitoare care par (și sunt) periculoase, dar care, pentru cei care trăiesc acolo, reprezintă „acasă”.

1

Castellfollit de la Roca, Spania

locuri periculoase 1
Foto: Wikimedia

Castellfollit de la Roca este o localitate spaniolă din provincia Gerona. Micuța așezare este situată pe vârful unei stânci, care s-a format din lavă vulcanică solidificată cu mii de ani în urmă.

locuri periculoase 1.1
Foto: Canal Viajes

Lungimea sa este de aproximativ un kilometru, iar înălțimea stâncilor pe care sunt ridicate casele ajunge la 50 de metri. La momentul recensământului din 2010, în localitate trăiau 1048 de persoane.

2

Mănăstirea suspendată Xuankong, China

locuri periculoase 2
Foto: Orange Smile

Acest templu a fost construit în anul 491, pe o stâncă de lângă muntele sacru Heng. Reunește altarele budiste, taoiste și confucianiste.

locuri periculoase 2.1
Foto: Induced

Multe camere sunt situate de-a lungul peretelui, iar faleza reprezintă zidul din spate al acestor construcții. Din 1982, acest complex este protejat ca monument național al Chinei.

3

Castelul Lichtenstein (Württemberg), Germania

locuri periculoase 3
Foto: Adventure Dragon

Acest castel de vis este situat la 817 de metri înălțime. Lângă acesta se află ruinele unei cetăți medievale, construită în anii 1150-1200 și distrusă la sfârșitul secolului XIV.

Actualul castel a fost construit în 1840-1842 și în prezent aparține familiei nobiliare Urach. În el se găsește este o colecție de arme vechi și armuri, deschisă vizitatorilor.

4

Mănăstirile din Meteora, Grecia

locuri periculoase 4
Foto: Greek City Times

Amplasamentul mănăstirilor din Meteora, pe stânci, garantează securitatea în caz de invazie. De-a lungul istoriei, la Meteora au existat 22-24 de mănăstiri, multe dintre ele fiind acum în ruină.

locuri periculoase 4.1
Foto: Twitter

Astăzi, mai există doar șase mănăstiri: patru de călugărițe și două de călugări. Stâncile abrupte pe care sunt construite aceste mănăstiri limitează accesul persoanelor care suferă de rău de înălțime,

5

Kalapana, Hawaii

locuri periculoase 5
Foto: Taringa

În 1986, după o erupție vulcanică, lava a transformat acest loc într-un oraș-fantomă. Dar, în ciuda faptului că accesul la oraș a fost închis, unii încă mai locuiesc aici. Conform datelor din 2010, în Kalapana sunt 35 de case.

6

Casele din copaci ale tribului Korowais, Indonezia

locuri periculoase 6
Foto: Pinterest

În partea de sud-est a provinciei indoneziene Papua trăiește tribul Korowais. Acești oameni sunt renumiți pentru obiceiul de a construi case în copaci, la înălțimi foarte mari, uneori ajungând la 50 de metri deasupra solului.

În acest fel, tribul este ferit de inundații și atacuri ale triburilor ostile.

7

Cabana Solvay, Elveția

locuri periculoase 7
Foto: Pinterest

Această cabană este situată la 4003 de metri deasupra nivelului mării și se află pe traseul de urcare către Matterhorn. În interiorul cabanei Solvay există zece paturi și un radiotelefon, pentru cei care au nevoie să-și tragă sufletul sau să se adăpostească peste noapte.

locuri periculoase 7.1
Foto: Pinterest

Nu există produse alimentare, deoarece te poți refugia acolo doar în cazuri extreme, de vreme rea.

8

Santos, orașul clădirilor „dărâmate”, Brazilia

locuri periculoase 8
Foto: Pinterest

Privind imaginea de mai sus, îți dai seama imediat că ceva nu este în regulă. Blocurile din Santos sunt înclinate într-un mod total nefiresc, iar gândul de a locui în ele pare de-a dreptul aberant.

În timpul construirii cartierului de blocuri s-au făcut greșeli care acum nu mai pot fi corectate ușor. Din cauza adâncimii prea mici la care a fost săpată, fundația s-a dovedit a fi prea slabă pentru clădiri.

Cu toate acestea, deși blocurile „dansează” și este evident că nu sunt deloc sigure, oamenii continuă să locuiască în ele.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

4 comentarii la „8 locuri periculoase de pe Pământ unde, surprinzător, trăiesc oameni”

Lasă un comentariu