8 locuri periculoase de pe Pământ unde – surprinzător – trăiesc oameni

Planeta Pământ este casa noastră și uneori se pare că fiecare colțișor al ei este locuit. Cu toate acestea, în afara confortului căminului există locuri mai puțin favorabile vieții umane.

În acest articol îți prezentăm opt locuri uimitoare care par (și sunt) periculoase, dar care pentru cei care le locuiesc reprezintă „acasă”.

1.  Castellfollit de la Roca, Spania

locuri periculoase 1

Castellfollit de la Roca este o localitate spaniolă din provincia Gerona. Micuța așezare este situată pe vârful unei stânci, care s-a format din lavă vulcanică solidificată cu mii de ani în urmă.

locuri periculoase 1.1

Lungimea sa este de aproximativ 1 kilometru, iar înălțimea ajunge la 50 de metri. Conform datelor din 2010, 1048 de persoane trăiesc aici.

Este un loc frumos, dar pentru mulți stânca este înfricoșătoare. Dacă ai rău de înălțime, probabil că n-ai ce căuta aici…

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

2. Mănăstirea suspendată Xuankong, China

locuri periculoase 2
Acest templu a fost construit în anul 491 pe o stâncă, lângă muntele sacru Heng. Reunește altarele budiste, taoiste și confucianiste.

locuri periculoase 2.1

Multe camere sunt situate de-a lungul peretelui, iar faleza reprezintă zidul din spate al acestor construcții. Din 1982, acest complex este protejat ca monument național al Chinei.

3. Castelul Lichtenstein, Germania

locuri periculoase 3
Acest castel de vis este situat la 817 de metri înălțime. Pe lângă acesta se află ruinele unei cetăți medievale, construită în anii 1150-1200 și distrusă la sfârșitul secolului al XIV-lea.

Actualul castel a fost construit în 1840-1842 și în prezent aparține familiei nobiliare Urach. În el se găsește este o colecție de arme vechi și armuri, deschisă vizitatorilor.

4. Mănăstirile din Meteora, Grecia

locuri periculoase 4

Locația mănăstirilor din Meteora, pe stânci, garantează securitatea în caz de invazie. De-a lungul istoriei, la Meteora au existat 22-24 de mănăstiri, multe dintre ele fiind acum în ruină.

locuri periculoase 4.1
Astăzi, mai există doar șase mănăstiri: patru de călugărițe și două de călugări. Stâncile abrupte pe care sunt contruite aceste mănăstiri limitează accesul persoanelor car suferă de rău de înălțime,

5. Kalapana, Hawaii

locuri periculoase 5
În 1986, după o erupție vulcanică, lava a transformat acest loc într-un oraș-fantomă. Dar, în ciuda faptului că accesul la oraș a fost închis, unii încă mai locuiesc aici. Conform datelor din 2010, în Kalapana sunt 35 de case.

6. Casele din copaci ale tribului Korowais, Indonezia

locuri periculoase 6
În partea de sud-est a provinciei indoneziene Papua trăiește tribul Korowais. Acești oameni sunt renumiți pentru obiceiul de a construi case în copaci la înălțimi foarte mari, uneori ajungând la 50 de metri deasupra solului.

În acest fel, tribul este salvat de inundații și atacuri ale triburilor ostile care răpesc femei și copii.

7. Cabana Solvay, Elveția

locuri periculoase 7
Această cabană este situată la 4003 de metri deasupra nivelului mării și se află pe traseul de urcare către Matterhorn. În interiorul cabanei Solvay există 10 paturi și un radiotelefon, pentru cei care au nevoie să-și tragă sufletul sau să se adăpostească peste noapte.

locuri periculoase 7.1
Nu există produse alimentare, deoarece te poți refugia acolo doar în cazuri extreme, de vreme rea.

8. Santos, orașul clădirilor „dărâmate”, Brazilia

locuri periculoase 8
Privind acest peisaj minunat, imediat îți dai seama că ceva nu este în regulă. Blocurile sunt înclinate într-un mod total nefiresc, iar gândul de a locui în ele pare de-a dreptul excentric.

Se pare că în timpul construirii cartierului de blocuri s-au făcut unele greșeli, care acum nu mai pot fi corectate chiar atât de ușor. Din cauza adâncimii prea mici la care a fost săpată, fundația s-a dovedit a fi prea slabă pentru înălțimea clădirilor.

Cu toate acestea, deși clădirile „dansează” și e clar că nu sunt deloc sigure, locuitorii lor curajoși nu se mișcă de acolo.


Distribuie:

Citește în continuare

4 comentarii la „8 locuri periculoase de pe Pământ unde – surprinzător – trăiesc oameni”

Lasă un comentariu