8 destinații de vacanță inedite care merită explorate

Nu se poate nega că o vizită într-o mare capitală europeană, cum ar fi Roma sau Paris, poate fi o vacanță minunată, însă adeseori te poți bucura de cele mai bune vacanțe în locuri în care nu te-ai fi așteptat. Îți prezentăm opt destinații de vacanță interesante ca alternative la destinațiile turistice majore.

Cu puțină planificare și cu ceva noroc, s-ar putea să nu te lovești e aglomerația atât de obositoare a marilor centre turistice.

1. În loc de Veneția, Italia, vizitează Colmar, Franța

Foto: Pixabay

Colmar este, fără îndoială, unul dintre cele mai romantice orașe din Europa. Uită de plimbările scumpe cu gondola prin Veneția și descoperă un oraș care pare desprins dintr-un basm de Hans Christian Andersen.

Colmar adăpostește străzi pietruite, cu case colorate, și are chiar și un râu cunoscut ca „Mica Veneție”. Mai mult, orașul este recunoscut drept capitala vinului din regiunea Alsacia, așa că poți vizita o grămadă de podgorii.

2. În loc de Milano, Italia, vizitează Koln, Germania

Foto: Pixabay

Koln rămâne adeseori în umbra unor orașe precum Munchen și Berlin, însă adevărul este că acest oraș vechi de 2.000 de ani are multe de oferit, nu în ultimul rând berea sa, care este numită „Kolsch”.

Bijuteria coroanei orașului este catedrala gotică, care este cu peste 45 de metri mai înaltă decât cea din Milano.

3. În loc de Viena, vizitează Salzburg, Austria

Foto: Pixabay

Salzburg este celebru fiindcă este locul de naștere al celebrului compozitor Mozart. Orașul este plin de cultură, artă și istorie, chiar dacă la o scară mai mică decât Viena.

Poți vizita locul de naștere al lui Mozart și poți face un tur în Bibliotheca Mozartiana, care se laudă cu cea mai bogată colecție de cărți despre Mozart din lume.

De asemenea, te poți pierde printre clădirile de un baroc uimitor, culminând cu o vizită la fortăreața Hohensalzburg, care este unul dintre cele mai mari castele medievale din Europa.

4. În loc de Munchen, Germania, vizitează Plzen, Cehia

Foto: Pixabay

Plzen (sau Pilsen) este locul de origine al berii Pilsner, așa că se poate spune că a dat naștere culturii berii din Munchen. De fapt, una dintre principalele atracții ale orașului este Muzeul Berii, însă orașul adăpostește și Marea Sinagogă, a doua sinagogă ca mărime din întreaga Europă.

5. În loc de Istanbul, Turcia, vizitează Belgrad, Serbia

Foto: Pixabay

Belgrad este cel mai bun oraș din lume pentru relaxare, cu baruri și cluburi din abundență. Fortăreața Kalemegdan, care are o vechime de aproape 1.500 de ani, merită vizitată.

Dacă vizitezi pe timp de vară, încearcă să te destinzi pe Da Ciganlija, o insulă mică de pe râul Sava, care străbate orașul.

6. În loc de Londra, vizitează York (tot în Anglia)

Foto: Pixabay

Orașul antic York se află la numai două ore de mers cu trenul de Londra și este, fără îndoială, unul dintre cele mai pitorești și mai pline de istorie așezări din Anglia.

Se spune că una dintre străzile sale, cunoscută ca The Shambles, a inspirat Aleea Diagon din filmele și cărțile cu Harry Potter și a fost votată drept cea mai pitorească stradă din Marea Britanie.

În plus, York Minster, uimitoarea catedrală medievală a orașului, nu trebuie ratată.

7. În loc de Bangkok, vizitează Chiang Rai, Thailanda

Foto: Pixabay

Există rute turistice bine stabilite în Thailanda, însă te poți bucura cel mai mult de această țară atunci când te abați de la ele. Schimbă Chiang Mai pe Chiang Rai și nu vei fi dezamăgit.

Locul este plin de temple spectaculoase, cum ar fi templul Alb și Templul lui Buddha de Smarald.

8. În loc de Paris, Franța, vizitează Ljubljana, Slovenia

Foto: Pixabay

Plină de cafenele și arhitectură „art nouveau”, capitala slovenă este la fel de frumoasă precum capitala franceză. Explorează străzile pietruite din Orașul Vechi, plimbă-te pe canale și poduri și asigură-te că vizitezi cel mai reprezentativ simbol al orașului: Castelul Ljubljana.


Distribuie:

Citește în continuare

>