7 sculpturi fascinante care sfidează legile fizicii

Când vizitezi un oraș mai mare, e aproape imposibil să descoperi vreun monument ce iese cumva în evidență. Indiferent că sunt dedicate unor personalități sau evenimente locale sau oamenilor care au marcat istoria, sunt sculpturi fascinante ce înfrumusețează arhitectura oricărui oraș.

Unele monumente – precum Cristo Redentor din Rio de Janeiro sau Statuia Libertății din New York – au devenit emblemele orașelor în care se află. Altele, mai puțin cunoscute, sunt apreciate nu pentru popularitate, ci pentru originalitate.

Iată câteva sculpturi fascinante din întreaga lume, create de artiști care par să fi sfidat regulile pentru a crea ceva cu adevărat unic.

1. Sculpturi fascinante – Țara Minunilor din Canada

Sculpturi fascinante - Tara minunilor
Foto: flickr.com – Neil Howard

Dacă te vei afla vreodată în Calgary, trebuie neapărat să vezi acest monument. El este format dintr-un cadru de sârmă de 12 metri înălțime și a fost creat de sculptorul spaniol Jaume Plensa.

Atunci când te afli în interior, vei observa că sârma este îndoită în așa fel încât să arate ca o față de om.

2. Sculpturi fascinante – Karma, SUA

Sculpturi fascinante - Karma
Foto: flickr.com – Alyx Dellamonica

Sculptura coreanului Do-Ho Suh îi întâmpină pe vizitatorii galeriei de artă Albright-Knox din New York. Deși are doar 7 metri înălțime, modul în care a fost realizată o face să pară infinită.

3. Sculpturi fascinante – Diamantele din Australia

Sculpturi fascinante - Diamante
Foto: flickr.com – russellstreet

În ciuda aparențelor, fotografia de mai sus n-a fost rotită. Artistul neozeelandez Neil Dawson obișnuiește să creeze sculpturi pe lângă care nu poți să treci indiferent.

Efectul de levitație al acestei opere de artă a fost creat cu ajutorul unor sârme abia vizibile. Diamantele lui Neil Dawson pot fi văzute în Canberra, Australia.

4. Sculpturi fascinante – Echilibru perfect, Dubai

Sculpturi fascinante - In echilibru
Foto: brightside.me

Acest miracol din bronz sfidează complet legile fizicii. E foarte greu să-ți imaginezi că sculptura polonezului Jerzy Kedziora nu se va răsturna la prima pală de vânt sau din cauza gravitației. Și totuși, ea stă mereu în aceeași poziție.

5. Sculpturi fascinante – Scara infinită din Sydney, Australia

Sculpturi fascinante - Scara infinita
Foto: flickr.com – Matthew Perkins

Această scară spre cer, creată de artistul David McCracken, are un secret: fiecare treaptă este mai mică decât cea dinaintea ei. Astfel, atunci când te uiți la ea, ai impresia că nu se va termina niciodată.

6. Sculpturi fascinante – Atletul din Atena

Sculpturi fascinante - Atletul
Foto: panoramio.com

Indiferent din ce punct privești această sculptură, ai impresia că se află în mișcare. Imensul monument a fost creat de sculptorul Costas Varotsos dintr-un număr impresionant de bucăți de sticlă de culoare verde închis.

7. Sculpturi fascinante – Ali și Nino, Georgia

Sculpturi fascinante - Ali si Nino
Foto: brightside.me

Această sculptură dinamică, semnată de Tamara Kvesitadze, a fost inspirată dintr-o poveste de dragoste. Cei doi îndrăgostiți se află într-o perpetuă mișcare: întâi se îndreaptă unul spre altul, contopindu-se, iar apoi se separă treptat, sugerând ideea inevitabilei despărțiri.


Descoperă și:

Ca să știi mai mult, citește „Enciclopedia invențiilor”

Cartea conține o cronologie detaliată, îmbogățită cu ilustrații uimitoare, care spune povestea invențiilor și a descoperirilor făcute de-a lungul istoriei, de la cele mai primitive unelte de piatră până la cele mai recente sonde spațiale. Enciclopedia oferă amănunte despre cele mai importante evenimente științifice, cum ar fi Revoluția Industrială sau prima aselenizare, dar și despre extraordinara viaţă a oamenilor de știință ale căror idei au construit lumea așa cum o știm astăzi.

„Enciclopedia invențiilor” se găsește cu reducere pe Cărturești sau pe Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Un comentariu la „7 sculpturi fascinante care sfidează legile fizicii”

  1. Misto sugestii! Sunt o multime de lucruri de vizionat in aceasta frumoasa planeta. Daca am avea si 10 vieti la dispozitie, sa avem timp sa le descoperim pe toate…bine ar mai fi.

    Răspunde

Lasă un comentariu