Paradisul din estul Africii – 7 locuri fermecătoare din Madagascar

Insula Madagascar a fost una dintre ultimele regiuni ale lumii populate de oameni. Datorită acestui fapt, pe insulă fauna și flora au evoluat nestingherite.

Astăzi, Insula Madagascar are o biodiversitate unică și uimitoare. În plus, oferă peisaje de neuitat și plaje a căror frumusețe îți taie răsuflarea. În acest articol te invităm să descoperi șapte locuri uimitoare de pe această insulă fără pereche.

1

Parcul Național Ranomafana

Madagascar - Parcul National Ranomafana
Oriunde te-ai uita, totul e verde în Parcul Național Ranomafana. Foto: Univet Nature

Parcul este situat în partea de sud-est a Madagascarului, lângă satul Ranomafana, și este unul dintre cele mai populare din țară. Partea estică a parcului este cea care atrage cei mai mulți turiști, datorită zecilor de izvoare care care o brăzdează.

Aici pot fi văzuți și lemuri aurii, o specie în pericol de dispariție. Pe lângă asta, vei întâlni multe alte specii rare de plante și animale.

2

Parcul Național Masoala

Madagascar - Parcul National Masoala
Cameleonul-panteră este vedeta Parcului Național Masoala. Foto: Fine Art America

Acest parc național se întinde pe 400 de kilometri pătrați. Se află în nord-estul Madagascarului și este compus în mare parte din păduri tropicale, dar include și trei parcuri marine.

În Parcul Masoala își au habitatul zece specii de lemur, dar și aye-aye, cea mai mare primată nocturnă din lume. Dacă ai noroc, ai putea chiar să zărești un cameleon-panteră.

Aceasta este una dintre cele 75 de specii de cameleon care pot fi găsite în Madagascar.

3

Andasibe-Mantadia

Madagascar - Lemur Indri
Lemurul Indri. Foto: African Safari Tour

Un alt parc național spectaculos din Madagascar este Andasibe-Mantadia, situat în partea de est a insulei.

În Andasibe-Mantadia se găsesc 11 specii de lemur. Printre ele se numără și lemurul Indri, cea mai mare specie de lemur din țară. În parc se poate ajunge cu ușurință din capitala Antananarivo.

4

Dealul Regal din Ambohimanga

Madagascar - Ambohimanga
Pentru oamenii din Madagascar, Ambohimanga este un loc sacru. Foto: Pinterest

Acesta este unul dintre cele mai sfinte locuri din Madagascar. De jumătate de mileniu, acest loc aparține poporului malgaș și la un moment dat a fost locuit de familia regală.

Situl este alcătuit dintr-un oraș regal, un cimitir și un ansamblu de locuri sacre. În cultura oamenilor din Madagascar, Ambohimanga are o semnificație istorică și religioasă foarte importantă. De aceea, în 2001 locul a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

5

Frumuseți din Madagascar - Ifaty

Madagascar - Ifaty
Ifaty este o zonă parcă desprinsă din paradis. Foto: How Africa

Ifaty este o zonă pitorească, situată pe coasta de sud-vest a insulei. În apropiere se află un recif de corali lung de 100 de kilometri, care funcționează ca o barieră naturală în fața valurilor oceanului.

Asta înseamnă că aici poți face scufundări la mică și mare adâncime și poți înota cât îți dorește inima. Pe insulă se mai află o pădure de baobabi, celebră în întreaga lume.

6

Bulevardul baobabilor

Madagascar - Baobabi
Cu trunchiurile lor groase, baobabii par de pe altă planetă. Foto: Emaze

Pe drumul de pământ dintre localitățile Morondava și Belon’i Tsiribihina se află un grup de baobabi care atrage turiști din lumea întreagă.

Cu trunchiurile incredibil de groase, copacii oferă un peisaj uimitor, ce pare desprins dintr-o altă lume. Unii dintre acești baobabi au vârsta de 800 de ani și pot înmagazina până la 120.000 de litri de apă.

7

Insula piraților

Madagascar - Pirati
Mormintele piraților care și-au dat ultima suflare pe Île Sainte-Marie. Foto: Wikimedia

Île Sainte-Marie, o mică insulă din estul Madagascarului, este o atracție pentru cei fascinați de poveștile cu pirați. Asta deoarece, în secolele XVII și XVIII, pirații s-au adăpostit în golfurile și lagunele acestei insule.

De altfel, dovezi ale prezenței piraților pe insulă pot fi văzute și azi. Este vorba de mai multe epave, care pot fi zărite în apele mici ale golfului Baie des Forbans. Tot pe insulă se află și un cimitir al piraților.

Mai mult, insula este unul dintre cele mai bune locuri din Madagascar pentru scufundări la mică adâncime. Dacă vizitezi zona vara sau la începutul toamnei, ai putea avea norocul să vezi un grup de balene cu cocoașă care migrează.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu