7 locuri de muncă pe care oamenii le-ar putea avea în viitor

Influența tehnologiilor digitale și spațiale în viața noastră este deja imensă, dar imaginează-ți cum se va schimba piața forței de muncă în decurs de câteva decenii.

În acest articol, îți prezentăm o listă cu câteva posibile locuri de muncă din viitor, dintr-o lume spre care galopăm cu toate forțele.

1. Locuri de muncă din viitor – Specialist în imprimante 3D

locuri de muncă din viitor
Foto: BCS

Nu, nu e un băiat care vine să-ți repare imprimanta. Este cineva care vine să tipărească o țeavă care are o scurgere și pe care trebuie s-o repari.

Sau o casă nouă. Sau robotul tău personal. Ar putea părea un magician, dar e doar un muncitor obișnuit, cu o imprimantă 3D.

2. Locuri de muncă din viitor – Arhitect de gunoi

locuri de muncă din viitor 2
Foto: East News

Într-o zi, pe Pământ vor fi atât de mult gunoi, încât va trebui să găsim un nou mod de a face față acestei situații. Există concepte despre orașele plutitoare construite din alge și deșeuri, unde ar putea trăi până la 20.000 de oameni.

Este un excelent exemplu al arhitecților de gunoi.

3. Locuri de muncă din viitor – Ghid turistic spațial

locuri de muncă din viitor 3
Foto: iStock

Nu contează dacă este doar o scurtă călătorie de 30 de minute sau un proiect de colonizare a planetei Marte. Vei avea nevoie de cineva care să îți arate împrejurimile și să te ajute să găsești cele mai bune locuri pentru selfie-uri sau acces gratuit la internet.

4. Locuri de muncă din viitor – Managerul de deces digital

locuri de muncă din viitor 4
Foto: iStock

Dacă crezi că în momentul de față așa ceva nu are nici un sens, mai așteaptă 20 sau 30 de ani. Oamenii vor petrece atât de mult timp pe Internet, că vor avea nevoie de cineva care să aibă grijă de toate rețelele sociale și de conturile lor bancare sau medicale.

Crezi că un profil de Facebook ar trebui eliminat complet sau doar suspendat după ce o persoană părăsește această lume? Fotografiile stocate în cloud ar trebui să fie șterse sau livrate familiei? Dar parolele?

De furnizarea de răspunsuri la toate aceste întrebări se va ocupa administratorul de morți digitale.

5. Locuri de muncă din viitor – Minerii de asteroizi

locuri de muncă din viitor 5
Foto: Canva

Poate că, din cauza filmelor, Bruce Willis ne vine tuturor în minte atunci când este vorba de salvatul lumii. Dar nu, nu e vorba despre asta. Cercetările arată că asteroizii conțin o cantitate mare de platină, rodiu și paladiu, ceea ce le face o sursă de afaceri foarte convenabilă.

Cine știe? Poate într-o zi fiul sau nepotul tău va deveni muncitor într-o mină spațială. Sună complet nebunește, dar dacă e chiar atât de ieșit din comun, de ce există deja companii de prospecțiuni miniere spațiale?

6. Locuri de muncă din viitor – Consilier de curiozitate

locuri de muncă din viitor 6
Foto: Wikimedia

Dacă ai navigat vreodată pe net fără un scop special, rătăcind de la un articol Wikipedia la altul, atunci consilierii de curiozitate sunt pentru tine.

Acestea vor fi un fel de tutori personali care îți vor atrage atenția asupra diferitelor subiecte care te-ar putea interesa, conform profilului tău psihologic.

Ei te-ar putea învăța, de asemenea, cum să descoperi idei de afaceri noi și profitabile.

7. Locuri de muncă din viitor – Fermier urban

locuri de muncă din viitor 7
Foto: Shutterstock

Populația în continuă creștere va reduce treptat terenurile agricole, determinând necesitatea de a găsi noi forme de agricultură. Plante cultivate pe acoperiș, grădini verticale: orice suprafață poate fi folosită.

Toate bune și frumoase, dar cineva trebuie să aibă grijă de plante. Aceasta ar fi sarcina fermierilor urbani. La fel, ne putem gândi și la păstori urbani, fermieri ce se vor ocupa de creșterea animalelor în zone speciale amenajate în orașe.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
  • maresalu' spune:

    La controlor de trafic aerian pentru masini nu v-ati gandit?

  • >