7 întrebări care îți vor păcăli creierul

„Vârsta creierului” este un termen relativ. La fel ca așa-zisa „vârstă a sufletului”, ar putea fi diferită de vârsta ta biologică.

Te invităm să parcurgi acest test distractiv pentru a vedea cât de ager și productiv este creierul tău. Trebuie să te cronometrezi pe măsură ce răspunzi la aceste șapte întrebări cât de repede posibil.

1. Care este greșeala pe care aceste fotografii o au în comun?

2. Câte găuri are acest tricou?

3. Cum ai denumi acest copac?

4. Încearcă să rezolvi următoarea provocare în 5 secunde

5. Vezi un copil ascuns în imagine?

6. Care linie este mai lungă?

7. Poți să-l identifici pe Mike Wazowski (monstrul cu un singur ochi)?

Răspunsuri

1. Dacă încă nu poți să-ți dai seama, întoarce fotografiile invers ca să vezi grozăvia. Ochii și buzele ambelor femei sunt cu susul în jos, însă creierul nostru nu își dă seama imediat de acest lucru. Aceasta, deoarece creierul este obișnuit să vadă aceste organe în acele poziții.

2. Întrebarea nu spune ce fel de găuri, motiv pentru care răspunsul este 8. Aceste 8 găuri sunt: cea de la gât, cele de la mâneci și cea din josul tricoului, precum și găurile din mijloc (care au fost făcute prin ambele straturi de material).

3. Dacă ai observat pasărea camuflată din copac, ai rezolvat întrebarea, indiferent de numele pe care l-ai ales. Dacă nu ai văzut pasărea, privește mai atent și ai s-o vezi.

4. Greșeala constă în dubla prezență a cuvântului „vezi”.

5. Dacă urmărești cu privirea crengile subțiri ale copacului, poți să vezi conturul unui copil aflat în poziție fetală. Picioarele și degetele de le picioare se află în dreapta imaginii, brațele în mijloc și capul în stânga.

6. Desigur, linia A este mai lungă. Ai crezut că e prea ușor ca să fie adevărat? Încercuind B în imaginea din susul paginii, am vrut să testăm cât ești de conformist.

Puterea conformității poate fi uimitoare: într-un experiment similar (despre care poți afla mai multe aici), 75% dintre subiecți au fost de acord cu aserțiunea eronată privitoare la lungimea liniilor.

7. Vezi mai jos.

Rezultate

Dacă ți-a luat mai puțin de 20 de secunde să răspunzi la fiecare întrebare, creierul tău este destul de tânăr și poate să treacă fără dificultate de la o sarcină la alta, abordând sarcinile din unghiuri diferite.

Dacă ți-a luat mai mult de 20 de secunde sau dacă nu ai reușit să răspunzi la toate întrebările, înseamnă că ai creierul unei persoane mature. Este greu să-ți detașezi mintea de la ceea ce este evident și nu faci față cu ușurință schimbărilor.

Dacă ai răspuns corect la fiecare întrebare în mai puțin de 5 secunde, creierul tău este la fel de tânăr precum cel al unui copil, ceea ce este un lucru excelent. Observi imediat cele mai mici detalii și te adaptezi ușor la condiții de mediu noi.

Ți-a plăcut acest test? Cum ți s-au părut întrebările? Spune-ne părerea ta în secțiunea pentru comentarii.

Ca să știi mai mult, citește „Mintea. O călătorie spre centrul ființei umane”

Ce este mintea? Din ce este făcută, de fapt, adevărata experiență a sinelui? Cum diferă mintea de creier? Cartea îl conduce pe cititor într-o călătorie profund personală și științifică spre adâncurile conștiinței, pe tărâmul experienței subiective și în cotloanele procesării informației – descoperind însușirea de autoorganizare a minții, care se manifestă atât din organismul uman, cât și din relațiile pe care le avem unul cu altul și cu lumea înconjurătoare.

„Mintea. O călătorie spre centrul ființei umane” se găsește cu reducere pe Cărturești sau pe Libris.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

6 comentarii la „7 întrebări care îți vor păcăli creierul”

  • daca tricoul ar fi avut doar 2 gauri pe piept nu s-ar fi vazut culoarea albastra a peretelui, asta inseamna ca are si 2 pe spate…deci 4 pe tricou, 2 manecile, 1 pentru gat si 1 jos … total 8 gauri.

   Răspunde
 1. Cateva observatii la test :
  – intrebarea 1 face referire la greseala comuna a fotografiilor si nu la erorile strecurate in fotografii, ca urmare, raspunsul a fost „fotografiile sunt cu capul in jos”.
  – la intrebarea 3 este „cum ai denumi copacul?” nu face referire la eventuala observare a existentei sau nu a cuiva/ceva camuflat. Ca urmare, raspunsul a fost „uscat”. Putea fi si „contorsionat”.
  Concluzie : depinde si cum pui intrebarea.

  Răspunde

Lasă un comentariu