7 fotografii inexplicabile și poveștile stranii din spatele lor

Uneori, aparatul foto surprinde lucruri pe care nu le putem explica. Poate fi vorba de anomalii sau de lucruri care, în aparență, nu existau la vremea în care a fost făcută fotografia. Poate că sunt fotografii inexplicabile cu oameni pe care nimeni nu poate să-i identifice.

De asemenea, poate fi vorba de fenomene ciudate, pe care nicio persoană rațională nu poate să le explice. Așadar, iată câteva astfel de imagini și poveștile din spatele lor.

Aceste fotografii inexplicabile așteaptă încă elucidarea misterelor care le înconjoară.

1. Victimele misterioase

Fotografii inexplicabile - Victime

Tara Calico (stânga) seamănă izbitor cu tânăra neidentificată

Iată prima imagine din lista cu fotografii inexplicabile. În 1989, o fotografie Polaroid în care apăreau o tânără și un băiat neidentificați a fost difuzată la televizor. Amândoi erau imobilizați și aveau gurile astupate cu bandă adezivă.

Fotografia fusese găsită în parcarea unui magazin și nici în ziua de astăzi nimeni nu știe cine sunt acești copii sau unde a fost făcută fotografia. Femeia care a găsit fotografia a susține că aceasta era aruncată pe jos, lângă o camionetă albă.

Mașina era condusă de un bărbat cu mustață, de aproximativ 40 de ani. După ce fotografia a fost difuzată la televizor, o femeie a susținut că știe despre cine este vorba în ea.

Aceasta era convinsă că tânăra era Tara Calico, fiica ei, care dispăruse pe 20 septembrie 1988. Pe de altă parte, o altă femeie a afirmat că este „aproape sigură” că în fotografie era fiul ei, Michael Henley.

Oficialii de la Polaroid care au examinat fotografia au spus că fusese făcută după luna mai 1989. Aceasta deoarece filmul folosit nu se afla pe piață înainte de această dată.

S-a stabilit că este puțin probabil ca băiatul din fotografie să fie Henley. Aceasta, deoarece rămășițele lui au fost descoperite în iunie 1990 în Munții Zuni, la 11 kilometri de locul de campare al părinților lui.

Identitatea tinerei nu a fost stabilită cu exactitate. Mama Tarei Calico și Scotland Yard-ul erau convinși că era vorba de Tara Calico.

Cu toate acestea, analizele de la Laboratorul Național Los Alamos și cele făcute de FBI au fost neconcludente. În octombrie 2013, o echipă de șase persoane a fost desemnată să reinvestigheze dispariția lui Calico. Până acum, nu s-a făcut nicio arestare.

2. Fotografii inexplicabile – Luminile Hessdalen

Fotografii inexplicabile - Luminile Hessdalen

Luminile Hessdalen apar în diverse culori. Foto: uapreporting.org

Începând cu anii ’30, norvegienii sunt martorii unor lumini bizare. Acestea sunt cunoscute drept luminile Hessdalen și apar brusc, din motive necunoscute.

Mai mult, luminile apar și ziua, și noaptea și se manifestă deasupra sau sub linia orizontului în trei game de culoare: galben, alb sau roșu. Luminile par să plutească deasupra văii și pot fi văzute între câteva secunde până la peste o oră.

Uneori, ele se mișcă cu viteze mari. Alteori, par a se legăna încet înainte și înapoi. Potrivit unei ipoteze, ele ar putea fi rezultatul prafului de fier ionizat de la minele din apropiere. Sau ar putea fi vorba de ionizarea aerului și a prafului de către particulele alfa, în timpul descompunerii radonului.

3. Femeia misterioasă de la asasinarea lui JFK

Fotografii inexplicabile - Babusca

Identificarea femeii i-a preocupat mult pe anchetatori și istorici. Foto: en.axar.az

Printre cele mai celebre fotografii inexplicabile se numără una făcută puțin înainte de asasinarea președintelui John F. Kennedy. În ea poate fi observată o femeie care poartă o eșarfă similară celor purtate de rusoaice. Din acest motiv, femeia a fost poreclită Doamna Babushka.

Ea ține un aparat de fotografiat în mână și se află pe iarbă, între străzile Elm și Main. După asasinat, aceeași femeie a fost văzută traversând strada Elm. Niciuna dintre fotografiile și filmele făcute nu îi surprind fizionomia.

Aceasta pentru că fie avea fața întoarsă în altă parte, fie că aparatul ei de fotografiat îi acoperea figura. Așa că nici ea, și nici fotografiile făcute de ea în acea zi nu au fost găsite vreodată.

4. Fotografii inexplicabile – Călătorie în timp?

Fotografii inexplicabile - Escadrila

Escadrila lui Goddard, cu Freddy Jackson pe rândul din spate. Foto: skeptic.com

Această fotografie a fost publicată pentru prima oară în 1919, de ofițerul britanic Sir Victor Goddard. Ea înfățișează escadrila de aviație a lui Goddard, care a luptat în Primul Război Mondial. Până aici, nimic ieșit din comun.

Însă se spune că în fotografie apare fantoma unui membru decedat, pe nume Freddy Jackson. Jackson era mecanic de zbor și a fost ucis accidental de o elice de avion cu două zile înainte ca fotografia să fie făcută.

Înmormântarea lui a avut loc în aceeași zi în care a fost făcută fotografia. Și totuși, el apare în imaginea alături de colegii lui…

5. Lupta cu dușmanul invizibil

Fotografii inexplicabile - Lupta Los Angeles

Nimeni nu știe ce s-a întâmplat, de fapt, la Los Angeles. Foto: commons,wikimedia.org

Când vorbim de fotografii inexplicabile, imaginea de mai sus arată ca desprinsă dintr-un film SF. În noaptea dintre 24 și 25 februarie 1942, armata SUA a ordonat întreruperea electricității în Los Angeles.

Apoi, artileria a tras 1.400 de obuze antiaeriene către un obiectiv despre care nimeni nu știe mare lucru. Incidentul este cunoscut drept Bătălia din Los Angeles și a avut loc la mai puțin de trei luni de la atacul de la Pearl Harbor.

Focul a fost deschis la ora 3:16 , iar Brigada de Artilerie 37 a tras 1.400 de obuze către ceea ce se credea a fi un aparat de zbor. Focul a continuat până la 4:14.

La 7:21, s-a dat semnalul că pericolul dispăruse. Tirul a avariat case și mașini, iar trei civili au fost răniți din cauza haosului. Din păcate, alți doi civili au murit de infarct, din cauza șocului.

După ce războiul s-a sfârșit, japonezii au declarat că niciun avion de-al lor nu zburase deasupra orașului Los Angeles în acea noapte. În 1983, autoritățile americane au atribuit întregul episod „stresului cauzat de război”.

6. Fotografii misterioase – Mesajul de dincolo de moarte

Fotografii inexplicabile - Cadavru

Identitatea bărbatului rămâne un mister. Foto: commons.wikimedia.org

Pe 1 decembrie 1984, poliția australiană a fost informată că un cadavru fusese descoperit pe plajă. Asupra lui a fost găsită o bucată de hârtie, pe care erau scrise doar două cuvinte: „Tamam Shud”. Pentru a descifra mesajul, poliția a cerut ajutorul experților.

Aceștia au tradus „Tamam Shud” ca însemnând „sfârșit” sau „terminat”. După cum au arătat experții, cuvintele fuseseră luate din cartea lui Omar Khayyam, Rubaiyat. Cu ajutorul publicului, poliția a reușit să găsească cartea din care fusese ruptă bucata de hârtie.

Volumul conținea un număr de telefon și un text criptat. Din păcate, textul nu a fost niciodată descifrat, iar numărul de telefon nu le-a fost util anchetatorilor. Mai mult, identitatea bărbatului găsit pe plajă n-a fost stabilită niciodată.

7. Călătorul în timp

Fotografii inexplicabile - Calator timp

Foto: express.co.uk

În Muzeul Virtual al Canadei, există o fotografie care pare să fi surprins un călător în timp. Fotografia, considerată autentică, a fost făcută în 1941, la redeschiderea podului South Fork din Gold Bridge, British Columbia.

În imagine apar mai multe persoane, îmbrăcate în ton cu moda vremii, cu excepția unui tânăr. Acesta din urmă poartă ochelari de soare și un tricou ce pare inscripționat. Aspectul modern îl deosebește total de oamenii din jurul lui, care poartă haine formale, comune la acea vreme.

Este dezbătut faptul dacă fotografia chiar înfățișează un călător în timp, dacă este trucată sau dacă nu cumva a fost antedatată. Unii experți au afirmat că, de fapt, bărbatul nu poartă haine moderne, ci că s-ar fi îmbrăcat neobișnuit în haine care erau disponibile la acel moment.

Articole fascinante

  • Hornet Natalia spune:

    Foarte interesante !

  • >