7 exerciții fizice ciudate, care alungă definitiv plictiseala din sport

Ai vrea să faci exerciții fizice, dar te-ai săturat de sală, nu îți place alergatul, iar yoga tradițională te plictisește cumplit? Pentru a ne menține sănătoși, ar trebui să facem mai multă mișcare, dar unii dintre noi nu sunt deloc pasionați de sport.

Totuși, pe lângă clasicele exerciții fizice, există și alte metode de a te menține în formă. Desigur, sunt neobișnuite, dar ele te pot scoate din rutina plictisitoare a alergatului pe bandă.

În acest articol îți prezentăm șapte exerciții fizice cu totul ieșite din comun, pentru cei care înțeleg altfel diversitatea.

1. Ciclism în apă

Exercitii fizice - Aqua cycling
Foto: themalaymailonline.com

Dacă ai făcut vreodată exerciții fizice în apă, știi cât efort trebuie să depui pentru a te mișca. Ei bine, în ultimii ani, ciclismul în apă (aqua cycling) devine tot mai la modă.

Acest tip de sport presupune folosirea bicicletelor staționare într-un bazin și pedalarea pe muzică. Pe lângă faptul că sunt solicitante și eficiente, aceste exerciții fizice sunt și amuzante.

Cel mai benefic aspect al ciclismului în apă este faptul că îți menajează corpul. Nu îți afectează încheieturile, ajută la arderea celulitei și poate arde până la 800 de calorii pe ședință.

2. Yoga în piscină

Exercitii fizice - Yoga in apa

Yoga în piscină a devenit cunoscută în 2017. Deși este destul de statică, yoga este o disciplină destul de dificilă, mai ales pentru începători.

Aceste exerciții fizice presupun menținerea echilibrului, adesea pe un singur picior, diferite poziții și multă flexibilitate.

Ei bine, imaginează-ți cum ar fi să faci yoga pe o placă de surfing, în piscină. Evident, este mult mai greu, dar și mai eficient.

3. Exerciții fizice ciudate – Yoga cu capre

Exercitii fizice - Yoga cu capre
Foto: oddee.com

Sportul implică, de obicei diverse aparate și echipamente. Suntem curioși ce ai spune despre un sport în care sunt folosite… animale. Și nu, nu este vorba de echitație, ci de yoga cu capre.

Yoga cu capre este o tendință nouă, care câștigă tot mai mulți adepți. Cei care o practică spun că acest tip de yoga este terapeutic și oferă un sentiment de calm.

Caprele folosite în timpul exercițiilor nu sunt dresate. Ele se alătură distracției împreună cu practicanții.

4. Yoga în aer

Animale extraordinare - Yoga in aer
Foto: thefitnessjunkieblog.com

Yoga în aer este un alt tip de sport ieșit din comun. Cordoane puternice de mătase atârnă de tavan și permit întinderea corpului la maxim, o mai mare rezistență în diferite poziții și o multitudine de beneficii.

Acest tip de yoga este foarte benefic coloanei vertebrale. De asemenea, ajută la dobândirea unei flexibilități mai mari și la mobilitatea încheieturilor.

5. Exerciții fizice ciudate – Pound

Dacă ți-ai dorit vreodată să fii toboșar, cursurile de pound sunt tot ce-ți trebuie. Așa vei combina pasiunea pentru cântatul la tobe cu dragostea pentru exerciții fizice.

Acest tip de mișcare este benefic sistemului cardiovascular și mărește rezistența și forța. Mișcările inspirate de exercițiile de pilates și de yoga sunt „completate” cu mânuirea unor bețe de toboșar.

6. Forza

Exercitii fizice - Forza
Foto: oddee.com

Exercițiile forza sunt cunoscute și ca exerciții cu sabia de samurai. Este un tip de mișcare foarte intens și combină kendo cu aiki-jujitsu, două tehnici de luptă japoneze.

Pe tot parcursul ședinței, participanții folosesc sabia (sau o bâtă de lemn), pe care o mânuiesc după cum le arată instructorul.

7. Exerciții fizice ciudate – Jukari

Exercitii fizice - Jukari

Acest exercițiu este rezultatul unei colaborări dintre compania Reebok și Cirque du Soleil. Oamenii sunt încântați de jukari fiindcă este foarte distractiv.

Practic, acest curs combină o ședință de fitness din anii ’90 cu acrobațiile Cirque du Soleil. Fiecare participant primește o bară suspendată la înălțimea pieptului, cu ajutorul căreia trebuie să efectueze o serie de exerciții.

Jukari este benefic sistemului cardiovascular și îmbunătățește forța.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu