7 evenimente ieșite din comun, care au uimit întreaga lume

Lumea este plină de povești extraordinare, fie că este vorba de oameni care au reușit performanțe ieșite din comun sau de întâmplări care , la prima vedere, par imposibile.

În acest articol, îți propunem o incursiune în istorie, pentru a descoperi câteva evenimente unice care au stârnit uimirea întregii lumi.

1

Timothy Brown, omul care a învins virusul HIV

Evenimente unice - Timothy Brown
Foto: Pinterest

American Timothy Ray Brown este cunoscut și drept „Pacientul din Berlin”. Este considerat primul om din lume bolnav de SIDA care a reușit să se vindece.

În 2007, Brown a primit o grefă de măduvă osoasă, pentru a trata leucemia de care suferea. Grefa de măduvă provenea de la un donator care avea celule imunitare mutante, rezistente la virusul HIV.

La trei ani după transplant, Brown a încetat să mai ia medicamente antiretrovirale, iar virusul nu a mai fost depistat în organismu său.

2

Cascada Niagara a rămas fără apă în 1969

Evenimente unice - Niagara apa
Cascada Niagara, atunci când are debitul normal. Foto: Wonderful Nature

În 1969, guvernul SUA și guvernul Canadei au trebuit să ia măsuri pentru a opri eroziunea cascadei Niagara. Din acest motiv, în iunie 1969, cursul apei din cascadă a fost deviat printr-un culoar artificial.

Evenimente unice - Niagara
Cascada Niagara fără apă. Foto: LADBible

Astfel, s-a creat un baraj, iar muncitorii au putut realiza lucrările de consolidare. Desigur, pentru turiști spectacolul a constat în faptul că Niagara rămăsese… fără apă.

În timpul lucrărilor, mii de curioși s-au adunat pentru a vedea ce se află sub cascada Niagara.

3

Lacul ucigaș din Congo

Evenimente unice - Nyos
Mii de oameni și animale au pierit în urma trecerii norului de gaz. Foto: VOA News

Pe 21 august 1968, lacul Nyos, din Camerun, s-a transformat într-un ucigaș. Noaptea, din apă a ieșit o bulă gigantică de dioxid de carbon.

Efectul a fost un nor de gaz mortal, care s-a lăsat peste regiune, sufocând pe oricine întâlnea în cale. Norul de gaz a ucis peste 1.700 de oameni și 3.500 de animale.

Gazul s-a extins pe o distanță de 27 de kilometri, iar organismele vii nu au avut nicio șansă de supraviețuire. Oamenii de știință spun că evenimentul a avut drept cauză acumularea unor cantități uriașe de gaz pe fundul lacului.

Astăzi, lacul este drenat în mod regulat, pentru a preîntâmpina astfel de dezastre. Evenimentul din 1968 a plasat lacul Nyos printre cele mai sinistre lacuri din lume.

4

Sute de oameni dispăruți în ceață

Evenimente unice - Regimentul Norfolk
Soldați din Regimentul Norfolk. Foto: Norfolk Archives

În august 1915, escadroanele regimentului Norfolk al Armatei Britanice au atacat satul Anafartha (Turcia). În timpul asediului, soldații au intrat într-un „nor de ceață” ciudat.

Când au reușit să iasă din bizara ceață, militarii au observat că 267 de oameni dispăruseră. În 1918, după ce Turcia a fost învinsă, guvernul britanic a cerut ca regimentul (care se presupunea că fusese capturat) să fie eliberat.

Însă soldații lipsă nici măcar nu fuseseră văzuți pe câmpul de luptă. Cei care au fost martori la ciudatul fenomen au relatat că norul în care s-au pierdut militarii nici măcar nu și-a schimbat forma și nu a ținut cont de vânt.

Unii dintre martori au mai văzut astfel de „nori de ceață” și după întâmplarea cu regimentul Norfolk. Cei 267 de oameni dispăruți nu au fost găsiți niciodată și nimeni nu știe care a fost soarta lor.

5

O fată din Australia și-a schimbat grupa sanguină

Evenimente unice - Sange
Pe când era doar un copil, Demi-Lee Brennan a fost protagonista unei premiere medicale. Foto: ABC

În 2008, pe când avea vârsta de 9 ani, Demi-Lee Brennan, din Australia, a devenit prima ființă umană care și-a modificat grupa sanguină. Acest lucru s-a întâmplat după ce fetiței i-a fost transplantat ficatul unui donator de sex masculin.

După câteva luni, doctorii au descoperit cu stupoare că RH-ul fetei se schimbase din negativ în pozitiv. O posibilă explicație pentru această schimbare este faptul că celulele stem din ficatul donatorului le-au înlocuit pe cele ale fetei, pe fondul unui sistem imunitar slăbit.

6

Cazul măștilor de plumb

Evenimente unice - Masti de plumb
Foto: Pinterest

Pe 20 august 1966, Manoel Pereira da Cruz, de 32 de ani, și Miguel Jose Viana, de 34 de ani, au fost găsiți morți lângă un deal din Brazilia.

Ambele victimele erau îmbrăcate în costum, dar fețele lor erau acoperite de niște măști ciudate de plumb. Polițiștii nu au găsit niciun indiciu că moartea lor ar fi fost violentă.

La fața locului s-au mai găsit o sticlă de apă, o batistă și o hârtie care conținea următoarea frază:

„16:30 – să fii la locul convenit. După aceea…”

Restul textului era ilizibil, cu excepția cuvintelor „plumb/protejează/așteaptă semnalul/mască”. Se presupune că fraza întreagă era:

„Protejează-ți fața cu o mască de plumb și așteaptă semnalul”.

Potrivit rezultatelor autopsiei, nu s-au găsit urme de radiații, semne de otrăvire sau alte cauze care să fi dus la moartea celor doi.

Rudele au spus că bărbații erau atrași de spiritism și de „cercetările non-științifice”. De asemenea, se spune că ei ar fi fost membrii unei societăți secrete, care încerca să comunice cu extratereștrii.

Dar, indiferent de speculații, medicii nu au reușit să stabilească de ce muriseră cei doi oameni cu măști de plumb.

7

Notele lui Ricky McCormick

Evenimente unice - Note
Un fragment din notele enigmatice ale lui McCormick. Foto: Pinterest

Ricky McCormick, un american de 41 de ani, a fost găsit mort pe 30 iunie 1999. Corpul lui a fost descoperit într-un lan de porumb, la câteva zeci metri de propria casă.

Poliția nu a putut stabili cauza morții, dar oamenii legii au fost intrigați de notele din buzunarul victimei. Este vorba despre niște scrisori ilizibile, scrise într-un limbaj codat.

Deși mulți criptologi au încercat să le „traducă”, notele lui McCormick nu au fost descifrate nici până în ziua de azi. Așa că FBI a lansat o provocare pentru oricine dorește să încerce să descopere conținutul scrisorilor. Singura regulă este să stăpânești limba engleză.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu