fbpx

7 creaturi ciudate ce par să vină dintr-o lume extraterestră

Lumea în care trăim este atât de diversă, încât n-am reușit s-o descoperim pe deplin nici până astăzi. În adâncul oceanelor, în junglă sau în cele mai izolate locuri, cercetătorii descoperă în permanență specii noi.

Unele nu au nimic ieșit din comun, dar altele sunt atât de bizare, încât par să fi fost create pe calculator. Îți prezentăm șapte astfel de creaturi ciudate, despre care, probabil, n-ai auzit niciodată.

Broasca țestoasă aligator

Creaturi ciudate - testoasa aligator
Foto: wikia.com

Este cea mai grea broască țestoasă de apă dulce din lume. Are niște fălci foarte puternice, iar mușcătura poate atinge și 158 kilograme forță.

Are un gât lung, ca un arc, și o coadă groasă. Creatura e un maestru al camuflajului și se ascunde foarte bine, lăsând alge să-i crească pe carapace.

Creaturi ciudate – Gharialul

Creaturi ciudate - gharial
Foto: kidssearch.com

În topul celor mai lungi specii de crocodil, gharialul ocupă locul doi. Trăiește în nordul Indiei și se hrănește cu pește. Gharialul este faimos pentru fălcile extrem de lungi și subțiri.

Vedetele acestei specii sunt, însă, masculii. Când ajung la maturitate, în vârful botului li se dezvoltă o excrescență de forma unui bulb.

Aceste creaturi ciudate își petrec aproape toată ziua în apă și ies pe uscat doar pentru a face băi de soare sau pentru a depune ouă.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Pasărea sabot

Creaturi ciudate - pasarea sabot
Foto: imgur.com

Această pasăre asemănătoare cu barza șochează prin ciocul neobișnuit de mare și colorat. Pasărea sabot are dimensiuni relativ mari, ajungând până la 100 – 130 centimetri înălțime.

Mai mult, anvergura aripilor este impresionantă: 2,5 metri. Pe lângă faptul că arată ciudat, pasărea obișnuiește să-și pândească prada stând nemișcată mult timp, pe care o apucă apoi violent.

Broasca purpurie

Creaturi ciudate - broasca purpurie
Foto: wikimedia.org

Această specie de broască a fost descoperită recent în India. Își petrece aproape toată viața sub pământ și iese la suprafață doar în timpul musonului, pentru a se împerechea.

Broasca purpurie este singurul supraviețuitor al unui grup de amfibieni care a evoluat acum 130 de milioane de ani. Se hrănește în special cu termite, pe care le prinde cu ajutorul limbii canelate.

Marele înghițitor

Creaturi ciudate - marele inghititor
Foto: wikia.com

Acest pește extrem de bizar are capacitatea impresionantă de a mânca pești chiar și de 10 ori mai grei sau mai mari decât el. Denumit științific Chiasmodon niger, peștele nu depășește 25 de centimentri, dar are un stomac expandabil, potrivit pentru prăzi mari.

Uneori, el înghite creaturi atât de mari, încât prada începe să se descompună înainte de a putea fi digerată. Din această cauză, stomacul peștelui se umple de gaz și-l ridică la suprafață.

Așa au fost găsite cele mai multe exemplare. În 2007, în Insulele Cayman, a fost descoperit un „Mare înghițitor” de doar 19 centimetri, care avea în stomac un macrou de 86 de centimetri!

Antilopa Saiga

Creaturi ciudate - antilopa Saiga
Foto: snl.no

Aceste creaturi ciudate trăiesc în stepa eurasiatică. Din cauza vânătorii excesive, antilopa Saiga a fost inclusă pe lista speciilor pe cale de dispariție.

Animalul iese în evidență prin nasul lung și coroiat, care arată ca o trompă. Ciudatul nas este flexibil și ajută animalul să respire aer curat în timpul zilelor de vară și aer mai cald în timpul iernii.

Dacă ai fi trăit în secolele trecute, ai fi avut șanse mari să te întâlnești o antilopă Saiga, deoarece ea a trăit și pe teritoriul României. Existau populații în câmpiile din Basarabia, în Bărăgan și în Dobrogea, dar ele au dispărut definitiv în secolul al XVIII-lea.

Crabul-păianjen japonez

Creaturi ciudate - crabul paianjen
Foto: telegraph.co.uk

Aceste creaturi ciudate au niște picioare uriașe, de peste 5 metri. Din cauza înfățișării, crabul pare desprins din filmele de groază. El trăiește în apele din apropierea Japoniei și, ca mărime, este al doilea artropod din lume: are 19 kilograme!


Distribuie articolul:

Citește în continuare

  • Racovita Ghiorghe spune:

    Toate articolele sunt deosebit de interesante. Mă bucur ca m-am abonat . FELICITĂRI !!!!!racovita

  • >