6 întrebări de logică și teste care îți pun mintea la treabă

Oare există vreun adult care să nu poată răspunde la câteva întrebări de logică pentru copii? Îți prezentăm șase teste pe care mulți oameni ajunși la maturitate le rezolvă destul de greu, chiar dacă răspunsurile sunt atât de simple, încât orice copil le poate găsi.

De ce unele pot părea dificile? Pentru că, de-a lungul vieții, mintea umană este „dresată” să gândească în tipare convenționale (avem tendința naturală să aplicăm la probleme noi soluții care au funcționat la provocări vechi).

Totuși, o minte agilă evită ușor această capcană. Ești gata să-ți pui creierul la încercare?

Testul nr. 1. Becuri și comutatoare

întrebări de logică

Testul nr. 2. Suma greșită

întrebări de logică

Testul nr. 3. Găini și ouă

întrebări de logică

Testul nr. 4. Banane și ceasuri

întrebări de logică

Testul nr. 5. Poți găsi litera „N” în 10 secunde?

întrebări de logică

Testul nr. 6. Câte pătrate poți găsi?

întrebări de logică

Răspunsuri la cele 6 întrebări de logică:

Testul 1. Aprinde primul comutator, așteaptă câteva minute și apoi stinge-l. Aprinde cel de-al doilea comutator și intră în camera cu becuri. Un singur bec este aprins și este legat la cel de-al doilea comutator.

Becul legat la primul comutator încă trebuie să fie cald. Ultimul bec este legat la cel de-al treilea comutator.

Testul 2. Folosește o linie pentru a transforma semnul „+” în cifra „4”. Vei obține: 545 + 5 + 5 = 555 sau 5 + 545 + 5 = 555 sau 5 + 5 + 545 = 555.

Testul 3. 48 de ouă. O găină face un ou la trei zile sau 4 ouă în 12 zile. 12 găini fac 48 de ouă în 12 zile.

Testul 4. 38.

Primul rând: 15 + 15 + 15 = 45.

Al doilea rând: 4 + 4 + 15 = 23.

Al treilea rând: 4 + 3 + 3 = 10.

Al patrulea rând: 2 + 3 +3*11 = 38.

Testul 5. Se află pe rândul al șaselea (începând de sus).

Testul 6. Se pot găsi 11 pătrate.

Ca să știi mai mult, citește „Manipularea de la zero la unu (pachet 5 cărți)”

Iată o colecție de cărți care te ajută să înveți cum să îi manipulezi pe ceilalți prin discurs, cum să refuzi elegant, cum să aplanezi conflicte și multe alte trucuri atât de necesare.

1. Arta manipulării

„Cartea aceasta este despre un soi special de persuasiune care are o perioadă de incubație de numai câteva secunde și poate dezarma instantaneu până și cea mai pătrunzătoare minte. Este centura neagră la controlul minții. Nu doar că întoarce roata, o dinamitează cu totul.”

2. Cuvinte care schimba minți

„Bazată pe ani de munca și studiu cu oameni și organizații, cartea este plină de aplicații practice, din lumea reală, pentru profesioniștii al căror succes depinde de prezicerea și influențarea comportamentului. Acesta este primul pas în marele salt spre comunicare.”

3. Arta conversației – Tongue Fu!

„Scopul discipolilor Kung Fu, arta chineză a autoapărării, este acela de a ieși cu fața curată din atacurile împotrivă integrității corporale. Sam Horn, orator profesionist și consultant pentru nenumărate companii, te inițiază însă în tainele «Artei Conversației Fu», menită să te scoată nevătămat, pe plan psihic, dintr-o situație neplăcută, spinoasă, prin alegerea atitudinilor și mai ales a «cuvintelor» potrivite. Arta Conversației – Tongue Fu! devine astfel un veritabil manual al artelor marțiale mentale ale autoapărării. ”

4. Arta negocierii. Tehnicile negociatorului sef FBI

„Viață e un sir de negocieri: fie că încerci să primești o mărire de salariu, să cumperi o mașină sau o casă, renegociezi o chirie sau ai o discuție cu partenerul de viață, aceasta carte iți oferă un avantaj competitiv în orice situație.

Arta negocierii prezintă detaliat strategiile de negociere care l-au ajutat pe Chris Voss, negociatorul șef FBI, să salveze vieți în situații extreme – de la confruntări între cele mai temute clanuri din Haiti, până la jafuri armate petrecute în inima orașului New York, toate încheiate cu succes datorită tehnicilor aplicate de acesta. Negociator de talie mondială, Voss îți arată cum să aplici aceste metode în viața de zi cu zi, la locul de muncă, în relația cu partenerul și în orice alt domeniu important pentru tine.”

5. Cum să devii o persoană cu influență

„În fiecare zi intram în contact cu o mulțime de oameni: rude, prieteni, colegi, cunoștințe întâmplătoare. Tot ceea ce facem sau spunem îi influențează într-o forma sau alta pe toți cei din jurul nostru. Dar oare ce impact avem asupra lor? Daca dorință ta este să ai succes sau să ai un efect pozitiv asupra lumii cu care vii în contact, ar trebui să devii o persoană cu influență.

Fără influență nu exista succes. Nu are importanță care îți sunt țelurile în viață sau ce vrei să realizezi, o poți face rapid, mai eficient, iar contribuția ta poate fi de mai lungă durată daca înveți să devii o persoană cu influență. Influenta se dezvolta în etape. Aceasta carte este un ghid al dezvoltării abilitații personale de a avea un impact pozitiv asupra vieților celor din jur, dar și asupra unor oameni pe care, poate, nu-i vei cunoaște niciodată.”

„Manipularea de la zero la unu (pachet 5 cărți)” se găsește cu reducere pe Bookzone.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

12 comentarii la „6 întrebări de logică și teste care îți pun mintea la treabă”

  • Intr-adevar, rezultatul la testul nr. 4 mi se pare si mie gresit, dar de asemeni, rezultatul tau este tot gresit. Nu poate fi 67. Pentru fiecare ora, banana si latura se socoteste un punct. Prin urmare rezultatul este 88. Astept „provincia”, dar cu explicatii pentru rezultat…

   • Imi cer scuze. Rezultatul dat e corect si anume 38. Nu am tinut seama de ordinea operatiilor. Mea culpa!

  • Testul 4 este corect. De ce? Pt k exista o explicatie: testul nu trebuie abordat pur aritmetic, trebuie sa fiti atenti la detalii. Primele figuri geometrice au 16 colturi ultima doar 11, bananele sunt cate 4, pe ultimul rand sunt doar 3, ceasurile indica ora 3 si ultima data ora 2.

   • Nu vad legatura cu, colțurile, daca e sa ne luam dupa ele rezultatul primului rad nu ar mai fi 45. Eu am numărat figurinele, fiind cate 3 am presupus că fiecare indica cifra 5, adică (5+5+5=15) la cea de a 2-a la fel fiind tot 3 figurine (5+5+5=15) Si ultima la fel (5+5+5=15) ceea ce am dedus eu e ca toate cele 3 figuri împreună adunate , adică (15+15+15 fac 45) . Sper ca am fost desdtul de clara pana acum.
    Iar rezultatul meu final a fost 35
    2+3+3×10=35 am pus 10 pentru ca in ultimul rand, erau doar 2 figurine si cum am spus mai sus , după presupusele mele am crezut ca fiecare insemnifica cifra 5, fiind 2 am facut (5+5=10)…

   • 1) ceasul: ora 2:00 adica = „2”
    2) trei banane = „3”
    3) trei banane = „3”
    4) la a patra figura numeri unghiurile sau laturile:
    patrat = 4 laturi/unghiuri
    pentagon = 5 laturi/unghiuri
    hexagon = 6 laturi/unghiuri
    in figura ai pentagon si hexagon, adica numarul „11”

    calcul:
    operatii de gradul 2, inmultire:
    3 * 11 = 33
    mai raman 3 banane si ceasul cu ora 2 de adunat.
    33 + 2 + 3 = 38

 1. Comentariul lui Alin este cel mai pertinent. Figura din prima imagine are 15 laturi/unghiuri dispuse in felul urmator: hexagonul 6 laturi/unghiuri, pentagonul 5 laturi/unghiuri, patratul 4 laturi/unghiuri. In ecuatia ce trebuie rezolvata, ceasul indica ora 2:00, deci transformam matematic in 2, bananele sunt doar cate 3 in manunchi iar la figura geometrica scadem din cele 15 laturi/unghiuri patratul care are 4 laturi/unghiuri si rezulta numarul 11. Ecuatia va arata in felul urmator: 2+3+3×11=38

Lasă un comentariu