6 cazuri ieșite din comun al unor oameni care s-au îmbogățit la loterie

Câștigul la loterie este un vis care pentru cei mai mulți dintre noi va rămâne doar atât – un vis. Însă pentru cei câțiva care chiar reușesc asta, viața se schimbă și lucrurile iau adeseori o turnură pozitivă.

Totuși, cunoaștem exemple în care câștigul la loto le-a schimbat norocoșilor viața într-un mod frenetic și neașteptat, iar poveștile lor au devenit legendare. Îți prezentăm o serie de cazuri ieșite din comun ale unor oameni care au câștigat la loterie și, în același timp, au intrat în istoria întorsăturilor de situație spectaculoase.

1. „Nu mai cumpăra bilete la loto, arunci banii pe fereastră!”

Cecul de un milion de dolari eliberat pe numele femeii care considera loteria o pierdere de bani. Foto: Pinterest

Glenda Blackwell, din Carolina de Nord, a cumpărat în 2016 un bilet de loterie răzuibil doar pentru a-i demonstra soțului ei că a cheltui banii astfel este o risipă. Tocmai acel bilet i-a adus un milion de dolari!

Glenda Blackwell se săturase ca soțul ei să cheltuiască bani pe biletele de loterie, despre care credea că nu-i vor aduce niciodată nimic. Credea că achiziționarea lor era o risipă de bani.

În octombrie 2016, soțul ei, Buddy, i-a cerut să-i cumpere două bilete la loteria Powerball, așa că femeia a cumpărat în schimb un bilet de zece dolari pentru loteria Carolina Millions. Voia să-i demonstreze cu indignare soțului ei că era inutil să cheltuiești bani pe așa ceva.

Însă a trebuit să-și înghită cuvintele, fiindcă tocmai biletul pe care l-a cumpărat ca să-i dea o lecție soțului ei i-a adus un milion de dolari. Acum, femeia putea să-și îndeplinească visul de a-și cumpăra o casă și de a le oferi copiilor ei șansa unei educații mai bune.

2. Bacșișul de trei milioane de dolari

În 1994, această poveste a fost ecranizată în filmul „It Could Happen To You” („Ți s-ar putea întâmpla ție”), cu Nicolas Cage și Bridget Fonda. Foto: Wikimedia

În 1984, un polițist din New York, i-a oferit unei chelnerițe jumătate din eventualul câștig al unui bilet de loterie. Femeia l-a ajutat să aleagă numerele. Robert Cunningham a câștigat la loterie și i-a dat femeii trei milioane de dolari, adică jumătatea promisă din premiul de șase milioane.

În 1984, într-o zi obișnuită la „Pizzeria lui Sal” din Yonkers, New York, Robert Cunningham, un client fidel, a încheiat o înțelegere cu Phyllis Penzo, o chelneriță.

În loc de bacșiș, avea să-i ofere jumătate din suma pe care ar fi câștigat-o cu biletul de un dolar pentru Loteria Statului New York. Phyllis a fost de acord și l-a ajutat să aleagă câteva numere.

Pe 1 aprilie, Cunningham i-a telefonat lui Phyllis când aceasta încă dormea și i-a spus că biletul său îi adusese șase milioane de dolari. La început, femeia a crezut că era o păcăleală de 1 aprilie, însă, când Cunningham a asigurat-o că era adevărat, femeia a început să strige de bucurie.

După cum i se promisese, Phyllis și-a primit bacșișul în valoare de trei milioane de dolari.

3. Ștefan Mandel, românul care a dat peste cap conceptul de loterie

Ștefan Mandel a apărut în numeroase articole de presă din România. Foto: Pinterest

În 1992, Ștefan Mandel a câștigat premiul cel mare, șase premii pentru locul al doilea, 132 de premii pentru locul al treilea și 135 de premii mai mici, după ce a participat la o loterie cu peste 5.5 milioane de bilete. Se pare că Mandel a folosit un algoritm pe care îl scrisese pentru a prezice numerele câștigătoare.

În 1992, Ștefan Mandel, un economist român care emigrase în SUA cu familia după ce deja câștigase de mai multe ori la loterie în România, a decis să-și schimbe viața în „și mai bine”.

În cele din urmă, a dezvoltat un algoritm despre care spunea că putea prezice cinci dintre cele șase numere câștigătoare. Având încredere completă în calculele sale, și-a asumat riscul de a cumpăra teancuri de bilete cu bani împrumutați.

Ceea ce a urmat este unul dintre cele mai ieșite din comun întâmplări din istoria loteriei. Mandel a câștigat la loteria din Virginia premiul cel mare, șase premii pentru locul al doilea, 132 de premii pentru locul al treilea și alte 135 de premii mici.

4. A divorțat ca să rămână cu banii de la loterie. Judecătorul a hotărât, însă, contrariul

Denise Rossi a rămas fără bani deoarece a încercat să-i ascundă la procesul de divorț. Foto: Pinterest

După ce a câștigat 1.3 milioane de dolari la loterie în 1996, o femeie s-a decis să țină secret acest lucru și a înaintat actele prin care divorța de soțul ei ca să evite să împartă banii cu el. Soțul a aflat și a dat-o în judecată, iar instanța a decis ca femeia să-i dea bărbatului tot câștigul.

Pe 28 decembrie 1996, Denise Rossi, din California, și cinci dintre colegii ei de muncă au câștigat premiul cel mare, de 6.6 milioane de dolari. Fiecare și-a primit partea de 1.3 milioane.

Însă Denise a păstrat acest lucru secret față de soțul ei și s-a decis să divorțeze de el la 11 zile după eveniment, ca să nu fie nevoită să-și împartă banii cu el, punând astfel punct unei căsnicii de 25 de ani.

După doi ani, soțul ei a descoperit motivul real al divorțului și a dat-o în judecată pentru ascunderea de bunuri față de el și față de tribunal. Denise și-a recunoscut vina și a fost găsită vinovată de fraudă și rea-voință, conform prevederilor Codului Familiei.

Denise ascunsese banii până și de avocatul ei. În cele din urmă, judecătorul a decis că Denise trebuia să-i dea întreaga sumă soțului ei, în 20 de plăți anuale în valoare de 66.800 de dolari fiecare.

5. Studenții care au bătut loteria cu propriile sale arme

Studenții de la MIT au calculat că pot face profit cumpărând bilete de 600.000 de dolari. Foto: iStock

Studenții de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) au descoperit că, dacă achiziționau bilete în valoare de 600.000 de dolari la o anumită loterie, ar fi putut obține un randament de 15-20% din investiția lor. În anii care au urmat, au adunat bani și au reușit să câștige opt milioane la loterie. 

Câțiva studenți la MIT au descoperit o scăpare în mecanismele loteriei statului Massachusetts și și-au dat seama că aveau șansa absolută de a câștiga un premiu dacă investeau 100.000 de dolari în bilete. O investiție de 600.000 de dolari ar fi însemnat un randament de 15-20%.

În cadrul loteriei, dacă nimeni nu câștiga premiul, acesta se reporta (se adăuga la premiul viitor). Asta continua până când premiul ajungea la două milioane, după care banii erau redistribuiți în sume care erau oricum mai mari decât premiile obișnuite.

Când premiul a ajuns la suma de două milioane, membrii grupului au cumpărat biletele, au câștigat și au împărțit banii. Schema a avut atâta succes, încât au repetat-o și în anii următori, câștigând în jur de opt milioane. Totodată, au inspirat formarea unor alte astfel de grupuri.

6. Voltaire și-a făcut averea la loterie. Ăsta da filosof!

Francois-Marie Arouet, intrat în istorie cu pseudonimul Voltaire. Foto: Wikimedia

În 1728, filosoful francez Voltaire s-a îmbogățit jucând la loterie. Și-a dat seama că valoarea premiului era mai mare decât valoarea combinată a biletelor. Prin urmare, a format un grup cu prietenii săi. Au cumpărat toate biletele și au câștigat de mai multe ori.

Putem spune că Voltaire a ajuns să ducă o viață de rege în 1728, după ce autoritățile franceze i-au permis să revină din exilul din Anglia. El a acumulat avere păcălind autoritățile Parisului.

Orașul vindea oamenilor bilete de loterie, încercând să-i încurajeze să cumpere acțiuni guvernamentale și în fiecare cartier al orașului se organizase câte o loterie.

Ca să cumperi un bilet, trebuia să cumperi o acțiune și costul biletului alcătuia o fracțiune din valoarea acțiunii. Voltaire și-a dat seama că, fiind concentrați pe vânzarea de acțiuni, administratorii ignorau faptul că premiul era mai mare decât valoarea totală a biletelor.

Prin urmare, dacă Voltaire cumpăra toate biletele, avea să câștige în mod sigur. El și prietenii lui au cumpărat aproape toate biletele, au păcălit sistemul și au câștigat de mai multe ori, deoarece loteria a durat până în 1730.

În total, au câștigat aproximativ 7.5 milioane de franci (echivalentul a 41 de milioane de dolari din zilele noastre).


Distribuie:

Citește în continuare

>