6 adevăruri istorice erotice care nu se învață la școală

Istoria este doldora de regi, regine, războaie și tratate de pace, povești de dragoste și masacre sângeroase. Însă astăzi vom aborda un subiect ocolit de toate manualele de istorie: fetișurile și practicile erotice ale înaintașilor noștri.

Iată, deci, șase adevăruri istorice erotice care nu se învață la ora de istorie.

1. Primul om care a examinat sperma la microscop

Adevaruri istorice - Anton van Leeuwenhoek
Foto: todayinsci.com, faculty.umb.edu

Părintele microbiologiei, Anton van Leeuwenhoek, a fost primul om care a examinat la microscop sperma umană. A prelevat mostra din părțile intime ale soției sale, după ce au făcut sex.

La acea vreme ar fi fost considerat un păcat să obțină mostra prin „autosatisfacere”. Anton van Leeuwenhoek este cunoscut drept primul microbiolog din lume.

A primit recunoașterea prestigioasei Royal Society, din Londra, după ce a creat câteva lentile puternice, care au permis studierea lumii microscopice. Iar când Royal Society i-a solicitat să studieze lichidul seminal uman, van Leeuwenhoek a răspuns afirmativ.

2. Lui Benjamin Franklin îi plăceau femeile trecute de prima tinerețe

Adevaruri istorice - Benjamin Franklin
Foto: smithsonianmag.com, sas.upenn.edu

Lui Benjamin Franklin îi plăcea atât de mult compania femeilor mai în vârstă, încât, într-o scrisoare adresată unui tânăr, a înșira beneficiile „prieteniilor” cu doamnele mai în vârstă, în detrimentul celor mai tinere. Scrisoarea se intitula „Sfaturi către un prieten privind alegerea amantei” .

Benjamin Franklin este cunoscut drept unul dintre Părinții Fondatori ai SUA. Totuși, preferințele sale amoroase nu au constituit niciodată obiect de studiu la școală.

Dată fiind natura licențioasă a scrisorii amintite, conținutul epistolei nu a fost publicat în nicio colecție americană de lucrări despre Franklin în secolul XIX.

3. Cum l-au insultat britanicii pe Hitler

Adevaruri istorice - Adolf Hitler
Foto: psywarrior.com

Pentru a-l insulta și enerva pe Adolf Hitler, britanicii au realizat o carte poștală care îl înfățișează pe Fuhrer ținându-și penisul la vedere. Cartea poștală a primit numărul de cod „H.789”.

Directorul Oficiului Britanic de Război Politic (British Political Warfare Executive – PWE), Sefton Delmer, a plastografiat cartea poștală cu scopul de a răspândi o insultă la adresa lui Hitler.

Cartea poștală conținea o fotografie ce îl înfățișa pe liderul nazist la balcon, ținând în mână un organ sexual masculin circumcis. Această imagine ca scop promovarea zvonului că însuși Hitler era un evreu… care ura evreii.

Textul de pe cartea poștală este și el sugestiv și este o preluare dintr-un discurs ținut de Hitler în Munchen, în 8 noiembrie 1942: „Ne ținem cu fermitate de ceea ce avem.”

4. Maharajahului Bhupinder Singh îi plăcea să apară gol în public

Adevaruri istorice - Bhupinder Singh
Foto: scoopwhoop.com

Maharajahul Bhupinder Singh obișnuia să apară dezbrăcat în fața supușilor săi o dată pe an. În timpul procesiunii, oamenii îl aplaudau, recunoscând astfel cât de dotat era.

De altfel, Maharajahul era faimos pentru viața luxoasă pe care o ducea și pentru faptul că avea numeroase soții, concubine și amante.

5. Un președinte violator

Adevaruri istorice - Cleveland
Foto: state.nj.us, smithsonianmag.com

Pe 15 decembrie 1873, președintele american Grover Cleveland a violat o vânzătoare pe nume Maria Halpin. Femeia a rămas însărcinată, iar pe 14 septembrie 1874 a născut un băiat.

Pentru a-și ascunde fapta, Cleveland l-a luat pe băiat de lângă mamă, iar pe ea a internat-o într-un azil. Când vestea faptei lui Cleveland s-a răspândit, cei care administrau campania electorală a politicianului au pus la punct o strategie de denigrare a lui Halpin.

Potrivit reprezentanților lui Cleveland, bărbatul își asumase rolul de a crește copilul deoarece era singurul necăsătorit dintre numeroșii amanți ai femeii.

6. Nero și „soția” sa, Sporus

Adevaruri istorice - Nero
Foto: periklisdeligiannis.wordpress.com

În timp ce majoritatea conducătorilor au amante și concubine, împăratul roman Nero avea un băiat preferat, pe nume Sporus. Nero l-a castrat, iar apoi s-a căsătorit cu el.

După căsătorie, Sporus a obișnuia să apară în public drept soția împăratului, iar Nero i se adresa cu apelativele „Doamnă” și „Împărăteasă”.


Distribuie:

Citește în continuare

Alte articole interesante

  • Interesanta informatia despre nero. Multumesc pentru articol!

    • maresalu' spune:

      Ai si dovezi in sustinerea afirmatiei tale?

  • >