5 tehnologii de vârf inventate de Nikola Tesla și ascunse de guvernul american

De-a lungul prolificei sale cariere, Nikola Tesla a inventat o sumedenie de tehnologii de vârf, care, din păcate , au fost date uitării sau chiar distruse ori ascunse de autorități. Un astfel de caz este așa-numita rază a morții, o armă futuristă inventată de Tesla și confiscată de guvernul american.

La șapte decenii după ce FBI a confiscat aproape două camionete de documente care aparținuseră celui mai celebru inventator din lume, acestea au fost, în sfârșit, date publicității (pot fi studiate online aici).

Documentele oferă detalii care schimbă ceea ce știam despre marele inventator, despre viața, invențiile și moștenirea lui. Fără îndoială, Tesla era un geniu cu o gândire mult mai avansată decât mentalitatea vremurilor în care trăia.

A fost un om care a schimbat lumea, dar multe dintre invențiile sale au fost ascunse. Un lucru mai puțin cunoscut este că, după moartea lui Tesla, FBI a pus sechestru pe toate bunurile acestuia și l-a chemat pe inginerul John Trump, unchiul actualului președinte al SUA, Donald Trump, să analizeze proiectele savantului.

După câteva zile de studiu, Trump a concluzionat că schițele nu ar reprezenta un pericol dacă ar ajunge „pe mâini străine”. În acest articol vom trece în revistă cinci invenții „pierdute” ale marelui inventator.

1

Tehnologia antigravitație

Puțini știu că Nikola Tesla a proiectat un aparat de zbor revoluționar, ce seamănă cu OZN-urile atât de semnalate în secolul XX. Se crede că aparatul conceput de Tesla avea drept „ochi” o serie de lentile electro-optice, care îi permiteau pilotului să vadă mediul înconjurător.

Conform proiectului lui Tesla, ecranele și monitoarele erau montate pe o consolă, de unde puteau fi observate toate împrejurimile. Invenția lui Tesla includea lentile de augmentare, care puteau fi folosite fără ca vehiculul să-și schimbe poziția.

5 tehnologii de vârf inventate de Nikola Tesla și ascunse de guvernul american
Foto: Pinterest

Dovada existenței unui astfel de vehicul poate fi găsită într-un interviu luat lui Nikola Tesla de publicația The New York Herald în 1911:

„Mașina mea zburătoare nu va avea aripi sau propulsoare. Dacă ai vedea-o pe pământ, nu ai ghici niciodată că este un aparat de zbor. Însă ea se va putea mișca în libertate prin aer, în orice direcție, în siguranță totală, la viteze mai mari decât au fost atinse până acum.”

„Mașina va zbura indiferent de vreme și de golurile de aer sau de curenții descendenți. Ea va putea să rămână pe loc în aer, chiar și în prezența vântului, pentru o perioadă lungă de timp.”

„Puterea ei de ascensiune nu va depinde de dispozitive delicate, cum ar fi aripile folosite de păsări, ci de acțiunea mecanică pozitivă”, spunea marele inventator.”

2

Energie gratuită și electricitate wireless

Cu ajutorul unei finanțări de la miliardarul J. P. Morgan, Tesla a construit și a testat cu succes celebrul Turn Wardenclyffe. Structura era o stație masivă de transmisie fără fir a energiei care, potrivit lui Tesla, avea capacitatea de a emite energie la distanțe mari.

5 tehnologii de vârf inventate de Nikola Tesla și ascunse de guvernul american
Foto: Pinterest

Tesla privea Turnul Wardenclyffe ca fiind începutul unui proiect masiv de obținere a energiei gratuite. Tesla voia să folosească Turnul nu numai pentru a transmite energie gratuită, ci și pentru a comunica pe întreg Pământul.

Teoriile lui Tesla se bazau pe ideea că planeta noastră are capacitatea de a conduce semnalele. Folosind un anumit număr de turnuri ca relee, Tesla ar fi putut să-și pună ideea în practică.

Însă, așa cum am văzut de-a lungul istoriei, ideea de „energie gratuită” nu sună tocmai bine pentru marile corporații. La urma urmei, de ce să dai energie gratuită maselor, când le poți pune să plătească bani grei pentru ea?

În cele din urmă, finanțarea lui Tesla a fost sistată și dispozitivul a fost distrus, alături de ideea lui Tesla de a avea o lume alimentată de energie gratuită.

3

Oscilatorul, aparatul care producea cutremure

 

5 tehnologii de vârf inventate de Nikola Tesla și ascunse de guvernul american
Foto: Pinterest

Acest aparat electromecanic a fost patentat de Tesla în 1893. Dispozitivul a căpătat denumirea populară de „Mașina de cutremure a lui Tesla”, după ce inventatorul a susținut că o versiune a acestui dispozitiv a cauzat un seism în New York în 1898.

Cu alte cuvinte, dacă dispozitivul putea produce cutremure, înseamnă că putea sluji drept armă. Unii istorici sunt convinși că această tehnologie a lui Tesla a fost dezvoltată mai departe și că în prezent este folosită de autoritățile americane în cadrul proiectului HAARP.

Pentru mai multe detalii despre acest subiect, îți recomandăm filmul documentar Găuri în cer – HAARP și tehnologia Tesla.

4

Avionul futurist al lui Tesla

5 tehnologii de vârf inventate de Nikola Tesla și ascunse de guvernul american
Foto: Pinterest

Pe lângă faptul că a creat dispozitive care ar putea fi folosite ca arme și structuri care ar putea oferi energie gratuită lumii întregi, Nikola Tesla a lucrat și la aparate de zbor alimentate cu energie electrică.

Astfel de aparate ar fi putut transporta pasagerii de la Londra la New York în doar trei ore. Aceste mașini zburătoare gândite de Tesla nu erau niște vehicule obișnuite.

Se presupune că erau capabile să ia energie direct din atmosfera Pământului, nefiind nevoite să oprească pentru a realimenta.

5

Drone în 1898

5 tehnologii de vârf inventate de Nikola Tesla și ascunse de guvernul american
Foto: Pinterest

Cine crede că dronele sunt produsul unor tehnologii de dată recentă comite o eroare. Cu mai mult de o sută de ani în urmă, Tesla a inventat dronele.

Dispozitivele erau numite Teleautomaton. Astfel, se ridică un număr de întrebări. Este posibil ca guvernul SUA să fi adoptat, dezvoltat și folosit „drone” cu mai mult de o jumătate de secol în urmă?

Iată un extras din brevetul pentru drone al lui Tesla:

„Eu, Nikola Tesla, cetățean al Statelor Unite ale Americii, cu domiciliul în New York, am inventat niște dispozitive capabile să controleze de la distanță motoarele cu propulsie, dispozitivele de ghidare, precum și alte mecanisme aflate la bordul aparatelor de zbor sau al ambarcațiunilor.”

„Invenția pe care am descris-o se va dovedi folositoare în multe feluri. Vase sau vehicule potrivite pot fi folosite și pentru a transmite scrisori, pachete sau provizii. De asemenea, se poate iniția comunicarea cu regiuni inaccesibile, pe care le putem explora.”

„Însă cea mai valoroasă parte a invenției mele este efectul pe care îl va avea asupra tehnicii de război și armamentului. Din cauza puterii sale de distrugere nelimitate va aduce și va menține pacea permanentă între națiuni”, credea inventatorul.

Ca să știi mai mult, citește „Invențiile mele”

În continuare, îți recomandăm volumul autobiografic al lui Nikola Tesla, în care omul de știință împărtășește întâmplări cu totul neobișnuite din copilăria, tinerețea și cariera sa. Vei afla cum parcurgea mintea sa remarcabilă drumul către idei revoluționare și vei avea acces la perspectiva lui Tesla asupra vieții, societății și războaielor la care a fost martor. Datorită acestei cărți, vei pătrunde în universul puțin cunoscut al uneia dintre cele mai strălucite minți din istorie.

„Invențiile mele” se găsește cu reducere pe Cărturești sau pe Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

4 comentarii la „5 tehnologii de vârf inventate de Nikola Tesla și ascunse de guvernul american”

 1. Un inventator celebru ca Nikola Tesla ar fi trebuit sa se gandeasca la utilizarea ideilor sale, de altfel minunate. Dar, ce folos de asa prinos, daca nu e folosit. Mai ales tehnologia antigravitatiei ! Sau poate este folosita ?

  Răspunde
 2. Domnia Sa a inventat multe lucruri extrem de utile. 80% din tehnologia ce o folosim noi in prezent vine de la domnul inginer. Acea nava spatiala despre care se vorbeste nu are o sursa de energie la bord, ci un receptor. Receptioneaza energia transmisa de turnurile Transmitator Magnificator. Radiatia hertziana a acestor transformatoare amplificatoare este foarte redusa fiindca nu este de folos dar va exista. Componenta Longitudinal-Magneto-Dielectrica este ceea ce marele om a urmarit atunci cand a gandit instalatia. Acel gen de curent electric nu are viteza si merge incomparabil mai departe decat o simpla unda si in acelas timp poarta o cantitate de energie (Putere electrica= curent*tensiune) cu mult, dar mult mai mare decat o simpla unda. depinde mult de frecventa aici. Componentele Turnului sunt bobina primara, secundara, cea de rezonanta si ‘capacitatea naturala’ a turnului cu pamantul. Cred cu tarie (Murfatlar) ca daca ar fi sa situezi acest Turn undeva pe o platforma inalta, in mod normal ar trebui sa asiguri o armatura pentru condensator, alta decat pamantul propriu zis. Orisicum, astea sunt dispozitive miraculoase ce ar schimba complet fata Pamantului si lumea probabil ar deveni oleaca mai buna….. dar tot nu-i dau sanse de inteleptire.

  Răspunde
 3. Păi da dacă cunduc niște lichele și parveniți din clasă mediocră lumea și puterea majorității statelor, puțin țări au conducătorii și guverne care luptă pentru binele populației

  Răspunde
 4. Fain articol la drept vorbind. L-am mai citit de cateva ori in trecut dar l-ati trimis din nou. Tin sa mentionez ca am studiat si eu o vreme aceasta tehnologie Tesla. Inca nu m-am lasat de dansa si nu ma voi lasa pana ce nu voi fi mort. Am gasit o sumedenie de aparate in inventile domniei sale, dispozitive care ar putea transforma lumea intreaga intr-un paradis sau un camp de lupta. Cel din urma suna a fi ceea ce ar face oamenii simpli in nimicnicia lor. Stiu multe design-uri de oscilatoare electro-mecanice pentru ridicarea frecventei de la cateva mii de Hertzi pana la 10MHz. Va invit sa demonstrati contrariul. Da, domnia sa a proiectat un aparat oscilator a carui frecventa se ducea cu mult peste 1MHz sau 2MHz, limita atinsa cu alte oscilatoare. O astfel de instalatie care atingea peste 1MHz este reprezentata in cartea ”Nikola Tesla on his work with alternating currents and their application to wireless telephony, telegraphy and transmission of power”. Se vorbeste despre un patent de-al domniei sale in care respectiva schema nu a fost inclusa. Foarte buna carte. V-o recomand sa o cititi si sa dea Dumnezeu sa o si intelegeti. Aceste oscilatoare Tesla nu pot fi egalate in nivelele de putere in ziua de azi. Vedeti Dv. de fiecare data cand in prezent se construiesc oscilatoare cu semiconductoare trebuie avut in vedere ca un oscilator electro-mecanic Tesla poate fi realizat la cerere dupa dimensiuni alese arbitrar. Poate consuma mult dar isi va face treaba excelent. Asigura tensiunea de radiofrecventa foarte inalta sau joasa si de acolo este modulata cu o componenta audio si trimisa intr-un transformator Tesla de unde este trimisa peste tot in lume prin priza de pamant. Aici Pamantul este conductorul cald iar capacitatea suspendata va fi conductorul rece. Este o capacitate reflectoare. Fie ca se foloseste un transformator Tesla in stil ‘spirala plata’ sau unul cilindric cu sau fara Rezonator, nu este important. Importanta cea mai mare o ara ca iti vei face treaba cu oscilatorul Tesla. Uita de semiconductoare, nu te ajuta. Iti dai cu stanga peste dreapta. Daca au loc descarcari electrice din trafo. se distruge amplificatorul care a costat cateva sute de lei, precum cel construit de mine. Nu mai zic ca nu ai cum altfel sa montezi amplificatorul decat in imediata apropiere a trafo. inalta tensiune, ceea ce inseamna ca la nivele mari de putere, cand intreg trafo. se inconjoara intr-o aura aeterica electrica, toate metalele din jur pe o raza ce depinde de inalta tensiune, vor receptiona si vor conduce curentul. Asta te pune in dezavantaj deoarece tu ai MOSFET-urile pe radiator ori montate pe mica ceea ce nu va fi suficient. Orisicum, astea sunt tehnologii ce reprezinta un pericol pentru mai tot ce e semiconductor in jur. Nu stiu daca seleniumul sau protoxidul de cupru are de suferit, dar siliciul ca ne inconjoare se duce. Daca tensiunea nu are unde sa se duca, adica daca nu ai receptor si nu se formeaza un circuit inchis, atunci tensiunea de inalta frecventa si inalta presiune va lua calea conductoarelor instalatiei electrice sau internetului si, depinzand de dimensiunea trafo. Tesla si de marimile electrice, vei putea chiar arde internetul pe intregul oras. Nu e o jucarie tehnologia Tesla. Nu Domnia Sa se juca ci oamenii din prezent se joaca in tarana. Deja daca ai un oscilator Tesla care se duce pana pe la vreo 1-2MHz si e construit de tine personal cap-coada poti spune ca ai ceva de valoare in casa care valoreaza greutatea in aur. Chiar si un motor chinezesc de 160W bobinat in aluminium cu regim de lucru S1 megre de minune, nu-i problema. Ce daca-i chinezesc. Cu un astfel de oscilator te duci de la cateva mii de alternante pe secunda pana la 2 milioane de alternante pe secunda. Cu un astfel de oscilator si doua transformatoare Tesla identice transmiti energie prin Aether pana la receptor sau poti transmite prin priza de pamant, si poti transmite eficient atata timp cat frecventele pe care operezi sunt si frecvente de rezonanta ale Terrei sau pur si simplu operezi cu frecvente intre 30KHz si 35KHz. Acelea se zice ca sunt frecvente ”economice” unde pierderile sunt minime.

  Răspunde

Lasă un comentariu