5 tehnologii de vârf inventate de Nikola Tesla și ascunse de guvernul american

De-a lungul prolificei sale cariere, Nikola Tesla a inventat o sumedenie de tehnologii de vârf, care, din păcate, au fost date uitării sau chiar distruse ori ascunse de autorități.

Un astfel de caz este așa-numita rază a morții, o armă futuristă inventată de Tesla și confiscată de guvernul american. La șapte decenii după ce FBI a confiscat aproape două camionete de documente care aparținuseră celui mai celebru inventator din lume, ele au fost, în sfârșit, date publicității (pot fi studiate online aici).

Acestea oferă detalii care schimbă ceea ce știam despre marele inventator, despre viața, invențiile și moștenirea lui. Fără îndoială, Tesla era un geniu cu o gândire mult mai avansată decât mentalitatea vremurilor în care trăia.

A fost un om care a schimbat lumea, dar, din păcate, multe dintre invențiile sale au fost ascunse. Un lucru mai puțin cunoscut este că, după moartea lui Tesla, FBI a pus sechestru pe toate bunurile acestuia și l-a chemat pe inginerul John Trump, unchiul actualului președinte al SUA, Donald Trump, să analizeze proiectele savantului.

După câteva zile de studiu, acesta a concluzionat că schițele nu ar reprezenta un pericol dacă ar ajunge „pe mâini străine”. În acest articol, vom trece în revistă cinci invenții „pierdute” ale marelui inventator.

1. Tehnologia antigravitație

Puțini știu că Nikola Tesla a proiectat un aparat de zbor revoluționar, ce seamănă cu OZN-urile atât de semnalate în secolul XX. Se crede că aparatul conceput de Tesla avea drept „ochi” o serie de lentile electro-optice, care îi permiteau pilotului să vadă mediul înconjurător.

Conform proiectului lui Tesla, ecranele și monitoarele erau montate pe o consolă, de unde puteau fi observate toate împrejurimile. Invenția incredibilă a lui Tesla includea lentile de augmentare, care puteau fi folosite fără ca vehiculul să-și schimbe poziția.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

5 tehnologii de vârf inventate de Nikola Tesla și ascunse de guvernul american
Foto: Pinterest

Dovada existenței unui astfel de vehicul poate fi găsită într-un interviu luat lui Nikola Tesla de publicația The New York Herald în 1911:

„Mașina mea zburătoare nu va avea aripi sau propulsoare. Dacă ai vedea-o pe pământ, nu ai ghici niciodată că este un aparat de zbor. Însă ea se va putea mișca în libertate prin aer, în orice direcție, în siguranță totală, la viteze mai mari decât au fost atinse până acum.”

„Mașina va zbura indiferent de vreme și de golurile de aer sau de curenții descendenți. Ea va putea să rămână pe loc în aer, chiar și în prezența vântului, pentru o perioadă lungă de timp.”

„Puterea ei de ascensiune nu va depinde de dispozitive delicate, cum ar fi aripile folosite de păsări, ci de acțiunea mecanică pozitivă”, spunea marele inventator.”

2. Energie gratuită și electricitate wireless

Cu ajutorul unei finanțări de la miliardarul J. P. Morgan, Tesla a construit și a testat cu succes celebrul Turn Wardenclyffe. Structura era o stație masivă de transmisie fără fir a energiei care, potrivit lui Tesla, avea capacitatea de a emite energie la distanțe mari.

5 tehnologii de vârf inventate de Nikola Tesla și ascunse de guvernul american
Foto: Pinterest

Tesla privea Turnul Wardenclyffe ca fiind începutul unui proiect masiv de obținere a energiei gratuite. Tesla voia să folosească Turnul nu numai pentru a transmite energie gratuită, ci și pentru a comunica pe întreg Pământul.

Teoriile lui Tesla se bazau pe ideea că planeta noastră are capacitatea de a conduce semnalele. Folosind un anumit număr de turnuri ca relee, Tesla ar fi putut să-și pună ideea în practică.

Însă, așa cum am văzut de-a lungul istoriei, ideea de „energie gratuită” nu sună tocmai bine pentru marile corporații. La urma urmei, de ce să dai energie gratuită maselor, când le poți pune să plătească bani grei pentru ea?

În cele din urmă, finanțarea lui Tesla a fost sistată și turnul a fost distrus, alături de ideea lui Tesla de a avea o lume alimentată de energie gratuită.

3. Oscilatorul, aparatul care producea cutremure

5 tehnologii de vârf inventate de Nikola Tesla și ascunse de guvernul american
Foto: Pinterest

Acest aparat electromecanic a fost patentat de Tesla în 1893. Dispozitivul a căpătat denumirea populară de „Mașina de cutremure a lui Tesla”, după ce inventatorul a susținut că o versiune a acestui dispozitiv a cauzat un seism în New York în 1898.

Cu alte cuvinte, dacă dispozitivul putea produce cutremure, înseamnă că putea sluji drept armă. Anumiți istorici sunt convinși că această tehnologie a lui Tesla a fost dezvoltată mai departe și că în prezent este folosită de autoritățile americane în cadrul proiectului HAARP.

Pentru mai multe detalii despre acest subiect, îți recomandăm filmul documentar Găuri în cer – HAARP și tehnologia Tesla.

4. Avionul futurist al lui Tesla

Pe lângă faptul că a creat dispozitive care ar putea fi folosite ca arme și structuri care ar putea oferi energie gratuită lumii întregi, Nikola Tesla a lucrat și la niște aparate de zbor alimentate cu energie electrică.

Potrivit relatărilor, astfel de aparate ar putea transporta pasagerii de la Londra la New York în doar trei ore. Aceste mașini zburătoare gândite de Tesla nu erau niște vehicule obișnuite.

5 tehnologii de vârf inventate de Nikola Tesla și ascunse de guvernul american
Foto: Pinterest

Se presupune că erau capabile să ia energie direct din atmosfera Pământului, nefiind nevoite să oprească pentru a realimenta. Însă de ce să avem avioane care folosesc energie gratuită, dacă există corporații care pot să facă profituri de miliarde din vânzarea acestei energii?

5. Drone în 1898

Cu mai mult de o sută de ani în urmă, Tesla a inventat dronele. Cine crede că dronele sunt produsul unor tehnologii de dată recentă comite o eroare.

5 tehnologii de vârf inventate de Nikola Tesla și ascunse de guvernul american
Foto: Pinterest

Dispozitivele erau numite Teleautomaton. Astfel, se ridică un număr de întrebări. Este posibil ca guvernul SUA să fi adoptat, dezvoltat și folosit „drone” cu mai mult de o jumătate de secol în urmă?

Iată un extras din brevetul pentru drone al lui Tesla:

„Eu, Nikola Tesla, cetățean al Statelor Unite ale Americii, cu domiciliul în New York, am inventat niște dispozitive capabile să controleze de la distanță motoarele cu propulsie, dispozitivele de ghidare, precum și alte mecanisme aflate la bordul aparatelor de zbor sau al ambarcațiunilor.”

„Invenția pe care am descris-o se va dovedi folositoare în multe feluri. Vase sau vehicule potrivite pot fi folosite și pentru a transmite scrisori, pachete sau provizii. De asemenea, se poate iniția comunicarea cu regiuni inaccesibile, pe care le putem explora.”

„Însă cea mai valoroasă parte a invenției mele este efectul pe care îl va avea asupra tehnicii de război și armamentului. Din cauza puterii sale de distrugere nelimitate va aduce și va menține pacea permanentă între națiuni”, credea inventatorul.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

3 comentarii la „5 tehnologii de vârf inventate de Nikola Tesla și ascunse de guvernul american”

  1. Un inventator celebru ca Nikola Tesla ar fi trebuit sa se gandeasca la utilizarea ideilor sale, de altfel minunate. Dar, ce folos de asa prinos, daca nu e folosit. Mai ales tehnologia antigravitatiei ! Sau poate este folosita ?

    Răspunde
  2. Domnia Sa a inventat multe lucruri extrem de utile. 80% din tehnologia ce o folosim noi in prezent vine de la domnul inginer. Acea nava spatiala despre care se vorbeste nu are o sursa de energie la bord, ci un receptor. Receptioneaza energia transmisa de turnurile Transmitator Magnificator. Radiatia hertziana a acestor transformatoare amplificatoare este foarte redusa fiindca nu este de folos dar va exista. Componenta Longitudinal-Magneto-Dielectrica este ceea ce marele om a urmarit atunci cand a gandit instalatia. Acel gen de curent electric nu are viteza si merge incomparabil mai departe decat o simpla unda si in acelas timp poarta o cantitate de energie (Putere electrica= curent*tensiune) cu mult, dar mult mai mare decat o simpla unda. depinde mult de frecventa aici. Componentele Turnului sunt bobina primara, secundara, cea de rezonanta si ‘capacitatea naturala’ a turnului cu pamantul. Cred cu tarie (Murfatlar) ca daca ar fi sa situezi acest Turn undeva pe o platforma inalta, in mod normal ar trebui sa asiguri o armatura pentru condensator, alta decat pamantul propriu zis. Orisicum, astea sunt dispozitive miraculoase ce ar schimba complet fata Pamantului si lumea probabil ar deveni oleaca mai buna….. dar tot nu-i dau sanse de inteleptire.

    Răspunde
  3. Păi da dacă cunduc niște lichele și parveniți din clasă mediocră lumea și puterea majorității statelor, puțin țări au conducătorii și guverne care luptă pentru binele populației

    Răspunde

Lasă un comentariu