5 realizări umane incredibile și poveștile din spatele lor

Am parcurs un drum lung, pornind de la originile speciei noastre și ajungând unde suntem acum, și încă mai aflăm noutăți despre noi înșine. De la inventarea roții și până la construirea de nave spațiale și explorarea universului, călătoria noastră a fost magnifică.

Totuși, ce anume ne face atât de deosebiți?

Un exemplu de forță fizică excepțională. Culturistul H. E. Mann, faimos în anii ’30 pentru că era în stare să ridice tauri adulți. Foto: Bodybuilding Memorabilia

Să fie inteligența sau degetele opozabile? Sau voința și abilitatea de a visa și de a ne transforma visurile în realitate? Poate că toate aceste lucruri combinate ne fac să fim ceea ce suntem.

Avem câteva realizări tehnologice și industriale uimitoare, însă îți vom prezenta câteva realizări fizice reușite de unii dintre semenii noștri. Pentru toate acestea a fost nevoie de forță, pasiune, rezistență și perseverență.

Sperăm că te vor inspira să visezi la succese care azi îți par imposibile, pentru că aceste realizări au depășit cu mult ceea ce credeam că este posibil din punct de vedere fizic.

1

Omul care a alergat 80 de ore fără pauză

În 2005, Dean Karnazes a terminat o cursă de 563 de kilometri. Incredibil nu este faptul că a alergat 563 de kilometri, ci că a făcut-o fără pauze.

Dean Karnazes. Foto: Getty

Da, chiar așa! A fugit timp de 80 de ore fără nicio pauză. A rezistat la temperaturi ridicate, fără somn, la limita extenuării. A consumat peste 40.000 de calorii și a băut peste 34 de litri de apă ca să-și susțină corpul în timpul alergării.

Și mai senzațională este povestea din spatele acestei curse. Ideea de a-și testa limitele i-a venit după o noapte de consum exagerat de alcool. Nemulțumit de viața pe care o avea, s-a decis „să preia din nou controlul”, reușind un lucru care părea imposibil.

Nu a alergat ca să dovedească ceva celorlalți, a fost un pariu cu el însuși. Copil fiind, îi plăcea să alerge și aceasta a fost cea mai bună modalitate prin care să preia din nou controlul asupra propriei sale vieți.

2

Seria imposibilă de flotări

Flotările au fost dintotdeauna o modalitate de a dovedi forța. Probabil că toți cei care fac exerciții fizice au făcut prietenii un concurs de flotări la un moment dat.

Minoru Yoshida. Foto: Captură video

Însă există un om care nu ar trebui lăsat să participe la astfel de concursuri. Numele său este Minoru Yoshida. În 1980 a făcut 10.507 de flotări – fără pauză.

Recordul anterior fusese stabilit de Charles Linster, în 1965. Linster făcuse 6.006 flotări. Până acum, nimeni nu a reușit să depășească recordul lui Yoshida.

3

Meciul de box care a durat o veșnicie

„O veșnicie” este o exagerare, dar această reușită este oricum incredibilă. Boxul cere multă rezistență și forță. Cele mai multe meciuri de box sunt scurte, în funcție de cei care boxează.

În 1893, Andy Bowen și Jack Burke au luat parte la un meci de box care a durat peste 7 ore și 19 minute. Ambii boxeri au slăbit peste 5 kilograme în timpul meciului. Însă cu adevărat uimitor este faptul că nimeni nu a câștigat.

Un afiș anunță „realizarea imposibilă” a lui Andy Bowen și Jack Burke. Foto: Atlasbars.com

După 7 ore, arbitrul a declarat egalitate, fiindcă niciunul dintre cei doi nu voia să renunțe. În timpul luptei, Burke și-a rupt încheieturile, însă a continuat să lupte până când și-a rupt alte câteva oase ale mâinii.

Bowen a fost grav rănit la cap, însă nu a renunțat. Pe lângă rezistența uimitoare a corpurilor celor doi, cu adevărat incredibilă este puterea voinței lor. Deși erau răniți, au refuzat să renunțe și au continuat lupta.

4

Diana Nyad, înotătoarea de cursă (foarte) lungă

În 2013, o femeie pe nume Diana Nyad a stabilit un record greu de egalat. În vârstă de 64 de ani, Diana a înotat peste 177 de kilometri, adică echivalentul a cinci traversări ale Canalului Mânecii.

A înotat din Cuba până în Florida și a avut nevoie de 53 de ore pentru asta. Diana Nyad mai încercase și în trecut, însă a dat peste o meduză otrăvitoare.

Diana Nyad. Foto: AARP.org

Pe lângă atacul meduzei, se rănise grav la un umăr. Când s-a decis să mai încerce o dată, aproape toată lumea i-a spus că nu o să fie în stare.

Însă ea voia să-și îndeplinească visul. A trecut peste toate obstacolele și a reușit imposibilul. După ce a ajuns pe țărmul de la Key West, extenuată după cursă, a declarat că nimeni nu este prea bătrân ca să-și urmeze visurile.

5

Branko Petrovic și-a ținut respirația aproape 12 minute

Branko Petrovic are o performanță aproape imposibil de egalat: și-a ținut respirația sub apă timp de 11 minute și 54 de secunde.

„Apneea statică” este o disciplină care presupune ținerea respirației sub apă pentru un timp cât mai îndelungat. Pentru cei de la Cartea Recordurilor, există două categorii: „apnee statică” și „apnee asistată cu oxigen”.

În cadrul celei asistate cu oxigen, individul în cauză respiră oxigen 100% pur timp de o jumătate de oră înainte să-și țină respirația sub apă.

Branko Petrovic. Foto: brankofreediver.blogspot.com

Astfel, reușește să-și țină respirația pentru o perioadă mai lungă de timp. Branko Petrovic a reușit recordul la categoria „apnee statică” și și-a ținut respirația fără să fi primit vreun ajutor înainte.

Chiar și 5 minute ar putea părea un timp amețitor pentru unii, însă Branko a reușit un timp incredibil.

Acestea sunt doar cinci dintre miile de realizări incredibile ale oamenilor. Toate au în comun forța voinței și puterea spiritului uman. Toți cei de pe lista noastră au reușit fiindcă nu credeau în limite.

Au vrut să reușească imposibilul. Ce recorduri incredibile vor mai fi stabilite? Nu putem decât să așteptăm și să ne pregătim să fim uimiți. Din nou.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu