5 obiceiuri de nuntă bizare din întreaga lume

Nunta poate fi o experiență magică pentru cei care decid să-și unească destinele. Mulți oameni își sărbătoresc iubirea prin petreceri fastuoase, cu invitați numeroși. Alții fac apel la discreție: vor ca ceremonia să fie restrânsă și cât mai simplă, doar în prezența celor foarte apropiați.

Oricum ar fi, în funcție de cultură, cununia este marcată de tradiții specifice zonei. Iată câteva obiceiuri de nuntă bizare, practicate în diverse culturi din jurul lumii.

1

Scoțienii toarnă gunoi pe viitoarea mireasă

Obiceiuri de nunta - Scotia
Foto: Emlii

În zonele rurale din Scoția întâlnim unul dintre cele mai ciudate obiceiuri de nuntă. În cazul în care credeai că doar kilturile și cimpoiul sunt specifice scoțienilor, lucrurile nu stau chiar așa.

Dacă ești invitat la o nuntă în Scoția, trebuie să te pregătești să asiști la un ritual bizar. Cu câteva zile înainte de ceremonie, prietenii și rudele o „răpesc” pe mireasă și aruncă pe ea diverse deșeuri.

Ouă stricate, mucuri de țigară, chiar și smoală smoală – toate aceste gunoaie ajung în capul viitoarei mirese. Această tradiție nu le este rezervată doar femeilor. Uneori, și viitorii miri au parte de același tratament.

Potrivit tradiției, acest ritual este menit să-i pregătească pe viitorii soți pentru toate momentele mizerabile prin care vor trece după ce se căsătoresc.

2

Sărutul mirilor, neconvențional în Suedia

Obiceiuri de nunta - Suedia
Foto: Eventective

În aproape toate culturile, căsătoria este consfințită prin sărut. Un sărut între mire și mireasă, desigur. Ei bine, suedezii au o cu totul altă interpretare a acestui sărut.

Conform unor vechi obiceiuri de nuntă, în timpul ceremoniei, mirele sau mireasa se poate da la o parte, iar orice invitat(ă) necăsătorit(ă) îi poate lua locul și poate participa la sărutul final.

Desigur, cel care și-a „cedat” locul nu are dreptul să se supere.

3

Obiceiuri de nuntă din Coreea de Sud: bătaie la tălpile goale cu peștele uscat

Obiceiuri de nunta - Coreea de Sud
Foto: Kerupuk

Ai văzut vreodată un mire desculț, legat de picioare și lovit peste tălpi? Probabil că nu. Ei bine, astfel de scene sunt ceva obișnuit în Coreea de Sud.

Imediat după ceremonie, mirele este prins de câțiva prieteni, care îl descalță, îl leagă și îl lovesc la tălpi cu un pește uscat. Bineînțeles, bătaia nu este serioasă, dar este spectaculoasă.

Dacă nu au la îndemână tradiționalul pește uscat, bătăușii folosesc o frânghie sau bețe. Conform tradiției, aceste obiceiuri de nuntă sunt menite să testeze forța și rezistența mirelui înainte de noaptea nunții.

4

Concursuri de înjurături în Africa de Sud

Obiceiuri de nunta - Africa de Sud
Foto: Pinterest

La nunțile din India, prietenii și rudele mirelui și ai miresei obișnuiesc să participe la concursuri de cântat. Concursurile între cele două tabere sunt ceva obișnuit, dar cei din Africa de Sud le-au transformat în ceva trivial.

Prietenii și rudele mirelui concurează împotriva rudelor și prietenilor miresei într-o competiție de înjurături. Fiecare tabără își etalează arsenalul de insulte și injurii, într-un spectacol memorabil.

Deși pentru cei din exterior obiceiul pare dur și jignitor, participanții îl percep ca pe o distracție.

5

Obiceiuri de nuntă: Plâns sincron la nunțile din China

Obiceiuri de nunta - China
Foto: Explorez Hangjiajie

Din cauza emoției, miresele izbucnesc uneori în plâns în timpul nunții. Un astfel de comportament nu este deloc surprinzător, având în vedere încărcătura emoțională a momentului.

Însă, atunci când mireasa este obligată să plângă la propria-i nuntă, lucrurile iau o turnură bizară. Asta se întâmplă în unele zone ale Chinei, unde mireasa trebuie să dea un adevărat spectacol de plâns, în fața invitaților.

Pentru a face față cu brio acestui test, viitoarea mireasă începe antrenamentele cu o lună înainte de nuntă. La început, sesiunea de plâns durează aproximativ o oră.

Apoi, durata se mărește, iar pe măsură ce nunta se apropie, mama și surorile miresei i se alătură și plâng în tandem. În ziua nunții, „spectacolul” oferit de mireasă este evaluat de către invitați.

Conform obiceiului, cu cât mireasa plânge mai abitir, cu atât mai fericită va fi în căsnicie.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu