fbpx

5 locuri înfricoșătoare care par desprinse din filme de groază

Fie că sunt populate de ființe care ne dau coșmaruri, fie că zac abandonate de zeci de ani și pare că mai sunt vizitate doar de stafii, cele prezentate în acest articol își vor fiori pe șira spinării.

Deși par să fi fost create ca decoruri pentru filmele de groază, aceste locuri înfricoșătoare sunt cât se poate de autentice.

Locuri înfricoșătoare: Templul șobolanilor din India

Templul Karni Mata din Bikaner, India, șochează prin contrastul dintre frumusețea și măreția încăperilor imense, cu podele de marmură și altare decorate cu aur și argint și „locuitorii” săi: 20.000 de șobolani care se plimbă nestingheriți peste tot.

Cei care se ocupă de templu au grijă mare de șobolani și îi hrănesc deoarece sunt convinși că vietățile sunt sacre, mai precis reîncarnarea adepților lui Karni Mata, zeița șobolanilor.

Turiștii nu au voie să intre încălțați în locul sacru, astfel că umblă desculți, încercând să evite excrementele de șobolan. Pelerinii indieni își împart mâncarea cu rozătoarele, iar unii beau lapte din aceleași vase împreună cu șobolanii.

Locuri înfricoșătoare: Insula viperelor din Brazilia

Guvernul brazilian a interzis accesul pe Ilha de Queimada Grande, iar măsura nu e deloc surprinzătoare, având în vedere că aici trăiesc între 2.000 și 4.000 exemplare ale uneia dintre cele mai veninoase specii: vipera aurie cu cap de lance (Bothrops insularis).

Locuri înfricoșătoare - ilha-de-queimada-grande
Foto: smithsonianmag.com

Doar oamenii de știință au permisiunea de a vizita insula, și asta doar dacă sunt însoțiți de un medic. Această specie de viperă, care poate ajunge până la jumătate de metru lungime, se găsește doar pe Ilha de Queimada Grande.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Neavând dușmani naturali și beneficiind de mâncare din belșug, șerpii s-au înmulțit și au ajuns la o densitate de unul pe metru pătrat, dar se află încă pe lista de animale pe cale de dispariție a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii.

O singură muşcătură a viperei aurii poate ucide orice om, iar 7% dintre cei mușcați mor chiar dacă sunt tratați în timp util. Cei care nu mor suferă de insuficiență renală, necroză musculară sau leziuni cerebrale.

Locuri înfricoșătoare: Cimitirul Chauchilla din Peru

Locuri înfricoșătoare - chauchilla
Foto: atlasobscura.com

Cimitirul Chauchilla acoperă o arie vastă a deșertului peruan, presărată cu cranii, oase umane și bucăți de ceramică lăsate în urmă de profanatorii care au prădat mormintele de obiectele de preț.

Oamenii din cultura Nazca au fost îngropați în această zonă între anii 200 și 900 e.n. și tot aici se găsesc 12 morminte excavate, care conțin mumii îngropate pe verticală, în poziție fetală.

Datorită climei uscate din deșert, corpurile au fost foarte bine conservate și păstrează chiar și veșmintele în care au fost înmormântate. Îngropate cu fața spre Est, conform ritului funerar din civilizația Nazca, mumiile sunt înconjurate de vase de ceramică, șuvițe de păr împletit și bucăți de bijuterii.

Locuri înfricoșătoare: Spitalul Militar Beelitz din Berlin

Locuri înfricoșătoare - spitalul-beelitz
Foto: squarespace,com

Construit în 1898 ca sanatoriu de lux, Beelitz a fost transformat în spital militar în timpul Primului Război Mondial. Chiar și Adolf Hitler a fost pacientul acestui sanatoriu în 1916, după ce a fost rănit în timpul luptei de la Somme.

Un alt pacient celebru al spitalului a fost Erich Honecker, fosul șef de stat al Republicii Democrate Germane, care s-a tratat aici de cancer la ficat în 1990, înainte de a fugi în Chile.

Complexul de 60 de clădiri a continuat să funcționeze ca spital până în 2001, când proprietarii lui au dat faliment. Clădirile zac acum abandonate, iar în unele încăperi încă există echipamente medicale.

Locuri înfricoșătoare: Parcul tematic „Călătoriile lui Gulliver”

Locuri înfricoșătoare - calatoriile-lui-gulliver
Foto: buzzfeed.com

Acest parc tematic s-a deschis în 1997 și este un loc presărat de construcții bizare, printre care o statuie de 45 de metri lungime, care-l înfățișează pe Gulliver – personajul principal al romanului „Călătoriile lui Gulliver” – în timp ce este legat de liliputani.

Parcul nu s-a bucurat niciodată de succes, în primul rând din cauză că se afla foarte aproape de localitatea Kamikuishiki, locul unde membrii sectei Aum Shinrikyo fabricau celebrul gaz sarin, utilizat în atacurile de la metroul din Tokyo din 1995.

Nici faptul că se afla în apropierea pădurii Aokigahara, supranumită pădurea sinucigașilor, nu a ajutat prea mult la popularizarea locului, așa că parcul a fost abandonat în 2001 și singura menire pe care ar mai putea-o avea ar fi cea de decor dintr-un film de groază.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

>