5 curiozități despre Maldive: Mai mult decât un paradis tropical

Maldive este, cu siguranță, una dintre destinațiile de vis pentru turiștii din întreaga lume. Vorbim despre o salbă de atoli și insule de corali ce reprezintă un spectacol vegetal, cu peisaje pur și simplu de neuitat.

Capitala țării se numește Malé și este foarte renumită pentru piața sa imensă, cu o varietate incredibilă de pește și fructe de mare. Mica țară tropicală, situată în Oceanul Indian, are puțin peste 500.000 de locuitori.

Maldive nu necesită viză pentru cei care doresc să viziteze țara vreme de cel mult 30 de zile.

În cazul în care plănuiești să călătorești în acest loc minunat, iată o serie de curiozități despre Maldive.

Photo: DepositPhotos.com
Foto: DepositPhotos.com

5 curiozități despre Maldive

1. Weekend-ul: Este evident că weekend-ul este format din zilele de sâmbătă și duminică, nu-i așa? Ei bine, nu. Maldive nu recunoaște duminica drept zi liberă, așa că este foarte normal să vezi oameni lucrând și desfășurând alte activități în această zi. Aici, zilele libere sunt vineri și sâmbătă.

2. Încet, Maldive se scufundă: Țara se află la doar puțin peste doi metri deasupra nivelului oceanului.

Deoarece se află atât de aproape de nivelul mării, locul este supus unor factori care pentru majoritatea celorlalte state nu reprezintă un risc de dispariție, cum ar fi eroziunea și creșterea nivelului mării.

Așadar, se poate spune că țara se scufundă, chiar dacă foarte încet. În ciuda acestui fapt, guvernul menține o serie de reglementări și legi stricte privind conservarea mediului înconjurător, astfel încât impactul să fie diminuat în mod constant.

3. Drapelul din Maldive: Steagul țării are un contrast diferit față de altele. Totul se datorează semnificației sale. Design-ul drapelului este compus dintr-un dreptunghi roșu mare, un dreptunghi verde mai mic și o semilună în centru.

Partea roșie simbolizează sângele și sacrificiul tuturor celor care au murit pentru a-și apăra țara. Partea verde simbolizează speranța și prosperitatea în zile mai bune și deja semiluna reprezintă Islamul, religia oficială a țării.

Photo: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

4. Nisipul este cu adevărat alb: Câte plaje ai vizitat unde se promitea „nisip alb”, dar în realitate nisipul era gălbui? Ei bine, acest lucru nu se va întâmpla în Maldive, deoarece plajele de acolo au un nisip cu adevărat alb.

Acest lucru se datorează faptului că plajele sunt compuse din coralină – doar 5% din plajele din întreaga lume sunt compuse din acest tip de nisip -, iar celelalte plaje cu nisip gălbui sunt compuse în mare parte din cuarț.

5. Rechinii-balenă: Este imposibil să mergi în Maldive și să nu-ți dorești să te scufunzi în acele ape – dacă știi să înoți, bineînțeles. Dacă faci asta acolo, mai ales în apropiere de Insula Soarelui, ai mari șanse să întâlnești uriașii rechini-balenă.

Sunt considerați „drăguți”, dar este întotdeauna bine să fii cu ochii în patru, pentru că sunt, totuși, pești de cu lungimea de nouă sau chiar zece metri.

Foto: DepositPhotos.com
Foto: DepositPhotos.com

Dacă ai ocazia să vizitezi Maldive, nu sta pe gânduri! Este cu adevărat un loc care pare desprins de pe planeta Pământ, pentru că are o frumusețe suprarealistă.

Poate că nu va fi cea mai ieftină excursie, dar cu siguranță vei reveni de acolo cu amintiri care să merite toți banii.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu