5 curiozități amuzante care-ți vor însenina ziua

Lumea în care trăim este uimitoare și plină de surprize. Deși par desprinse dintr-o comedie spumoasă, aceste curiozități amuzante pe care ți le prezentăm în cele ce urmează sunt adevărate.

Iată, deci, cinci curiozități care îți vor demonstra, încă o dată, că trăim într-o lume în care totul e posibil.

1. Curiozități amuzante –  Un urs în rang de caporal

Curiozitati amuzante - Caporal Wojtek

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, sodații din Unitatea 11 a armatei poloneze au cumpărat un urs brun din Iran. Pentru a-l putea hrăni și transporta, soldații l-au înrolat în armată sub numele de Soldat Wojtek.

Soldatul Wojtek a însoțit armata poloneză în Italia și chiar i-a ajutat pe soldați să care muniție în timpul bătăliei de la Monte Cassino (1944). Neobișnuitul soldat a fost obișnuit să bea bere și să fumeze.

Wojtek a învățat să salute și a devenit celebru atât printre soldați, cât și printre civili. Datorită ajutorului pe care l-a dat armatei poloneze, Wojtek a fost promovat în rang de caporal.

După război, veteranul și-a petrecut restul vieții la grădina zoologică din Edinburgh. Wojtek a rămas o vedetă și după ce s-a retras din armată: a fost prezentat frecvent la emisiunea pentru copii Blue Peter, produsă de BBC.

Wojtek a murit la vârsta de 21 de ani, în decembrie 1963.

2. Curiozități amuzante – Pasărea care imită orice sunet

Pasărea-liră este faimoasă pentru gama largă de sunete pe care le poate emite. Masculul păsării-liră își folosește trilurile pentru a seduce femelele. El este capabil să reproducă sunetele emise de 20 de specii de animale, dar nu se oprește aici.

Pasărea poate imita orice sunet pe care îl aude, de la motoare, mașini, drujbe, lanțuri, chiar și camere de fotografiat, așa cum se vede în clipul de mai sus 🙂

3. Andre Stander, polițistul care jefuia bănci în pauza de masă

Curiozitati amuzante - Andre Stander

Foto: brightreview.co.uk

Andre Stander, un polițist sud-african, avea o ocupație mai puțin ortodoxă în timpul său liber. În pauza de masă, în loc să meargă la restaurant, omul legii obișnuia să… jefuiască bănci.

Stander se născuse într-o familie cu tradiție în apărarea legii, tatăl său fiind maior general în serviciul sud-african al penitenciarelor.

Încă de mic, Stander a fost obligat de părinți să urmeze o carieră în poliție, deși, așa cum avea să se dovedească mai târziu, băiatul avea alte înclinații. Primul jaf l-a comis în 1977, iar în timp a câștigat o foarte mare încredere în sine și mult sânge rece.

După ce comitea crima, se întorcea la locul faptei, de această dată pentru a investiga jaful. După ce a jefuit peste 30 de bănci, Andre Stander a fost arestat și condamnat, pe 6 mai 1980, la 75 de ani de închisoare.

Dar povestea lui Stander nu se termină aici. Pe 11 august 1983, bărbatul a evadat din închisoare împreună cu alți doi deținuți. A fugit în Statele Unite ale Americii, unde a trăit mai multe luni sub diverse nume.

Pe 13 februarie 1984, Stander a fost rănit mortal într-o confruntare cu polița americană, care-i dăduse de urmă.

4. Curiozități amuzante – Și păsările au dialecte

Curiozitati amuzante - Pasari

Foto: bbc.co.uk

Dacă credeai că doar oamenii au diferite accente, te înșeli. Cercetătorii au descoperit că păsările au, la rândul lor, diverse dialecte și că există diferențe între cântecul lor în funcție de zonă.

Așadar, chiar dacă noi nu suntem capabili să facem distincția între o cioară de Maramureș și una de Constanța, ciorile cu siguranță vor putea sesiza diferența.

Mai mult, oamenii de știință susțin că există o diferență inclusiv între cântecele păsărilor care trăiesc la țară și ale celor care trăiesc în oraș.

5. Curiozități amuzante – Caracatița argonaut și împerecherea

Curiozitati amuzante - Argonaut

Foto: blogs.discovermagazine.com

Masculul carcatiței argonaut este, probabil, cel mai liniștit dintre toții masculii de pe Terra: a scăpat de procesul de seducție și se împerechează la distanță. Deși sunt de cinci ori mai mici decât femelele (2 centimetri vs 10 centimetri), masculii se descurcă de minune când vine vorba de împerechere.

Au un penis detașabil, care se desprinde de corp, găseşte femela cu ajutorul feromonilor din apă, se ataşează de corpul ei şi depoziteză sperma. Așadar, când o femelă se află în apropierea masculului, el nici nu se mai obosește s-o curteze.

Pur și simplu își detașează organul sexual și-l aruncă spre ea.

Articole fascinante

>