5 comori incredibile descoperite întâmplător în curtea casei

Pentru a descoperi artefacte sau comori, unii se fac arheologi sau exploratori și cutreieră întreaga lume ca să își îndeplinească visul. Studiază manuscrise vechi pentru a găsi indicii și sapă luni sau ani în șir, muncind asiduu și, de multe ori, fără succes.

Alții, în schimb, nu caută, dar găsesc. Oamenii pe care ți-i prezentăm în acest articol nu au fost nevoiți nici măcar să treacă strada pentru a face descoperiri care i-au adus în centrul atenției.

Pe unii, întâmplarea, norocul sau soarta chiar i-a făcut bogați. La finalul articolului am inclus un film în care sunt sintetizate toate aceste informații.

1

Un Ferrari Dino 246 GTS

comori Ferrari GTS
Foto: Acid Cow

În 1978, săpând prin grădina casei în care locuiau, doi copii au dat peste ceva total neașteptat: o bucată de metal care semăna mult cu plafonul unei mașini.

Familia a chemat imediat poliția, iar o echipă de investigatori a excavat cu grijă mașina, care s-a dovedit a fi un Ferrari Dino 246 GTS! Gurile de aerisire ale mașinii fuseseră astupate cu cârpe, iar îmbinările, sigilate cu bandă izolatoare.

Era, deci, evident că cineva ascunsese bolidul cu intenția de a-l recupera mai târziu. După luni de investigații, s-a dovedit că fostul proprietar al mașinii plătise niște bărbați să o fure, pentru a încasa banii de pe urma asigurării.

Ferrari-ul a fost, deci, înapoiat companiei de asigurări, care l-a vândut la licitație.

2

Carapacea unui dinozaur

comori Tatu
Foto: Sympa Sympa

În 2015, Jose Antonio Nievas, un tânăr argentinian, a găsit în apropierea fermei unde locuia un obiect bizar. Inițial, tânărul a crezut că este vorba de un ou de dinozaur.

Însă, după ce carcasa a fost studiată de un paleontolog, s-a dovedit că este vorba de un glyptodon, strămoșul gigantic al tatuului. Judecând după mărimea carapacei, glyptodonul trebuie să fi avut dimensiunea unei mașini mai mici.

3

Comori din cosmos: Meteoriți. Mulți meteoriți

comori Meteoriti
Foto: Piximus

Cei mai mulți oameni nu au văzut și nici nu au auzit de vreun meteorit căzut în apropierea zonei în care trăiesc. Dar acest bărbat din Bosnia, pe nume Radivoje Lajic, a descoperit în propria curte nu mai puțin de șase meteoriți!

Universitatea din Belgrad a confirmat că pietrele găsite de Lajic proveneau din spațiu și cred că au ajuns în curtea bărbatului din cauza activității electromagnetice ridicate din jurul casei sale.

4

Un tunel secret spre Marea Piramidă a lui Keops

În 2015, un bărbat din satul egiptean El Haraneya, situat pe Platoul Gizeh, a făcut o descoperire epocală. În timp ce făcea săpături ilegale în propria curte, bărbatul a dat peste intrarea într-un tunel misterios.

Ministerul egiptean al Antichităților a trimis o echipă de arheologi la fața locului, iar un comitet a confirmat mai apoi că este vorba despre pasajul către Marea Piramidă, care este menționat în opera lui Herodot.

5

10 milioane de dolari în monede vechi

Comori
Foto: Newsbeast

În 2013, în timp ce se jucau cu câinele în grădină, un bărbat și o femeie au observat colțul unei cutii de metal ruginite ieșind din iarbă. Curioși, cei doi au dezgropat cutia și au descoperit cu stupoare că era plină cu monede vechi de aur.

Bănuind că pământul ar putea ascunde și alte comori, cuplul a continuat să sape, iar la final cei doi aveau opt cutii cu monede de aur, unele nefolosite.

Cele mai multe au fost vândute la licitație pentru 10 milioane de dolari. Din păcate, povestea monedelor n-a fost aflată niciodată, iar cei care au descoperit comoara au dorit să rămână anonimi.

Click aici pentru a te abona la canalul nostru de YouTube!

Ca să știi mai mult, citește „Barbarii. Civilizații dispărute”

De multe ori ne gândim la civilizațiile Greciei și Romei antice ca la incubatoare discrete ale culturii occidentale, locuri în care ideile despre orice, de la guvernare la artă, erau libere să se dezvolte și apoi să fie distribuite în exterior în lumea mediteraneană mai largă. Dar, așa cum arată Peter Bogucki în această carte, Grecia și Roma nu s-au dezvoltat izolat.

În jurul lor existau comunități rurale care nu cunoșteau scrisul și care aveau culturi radical diferite, despre care puțini dintre noi mai știu astăzi ceva. Ei bine, Bogucki scoate la lumină în mod strălucit poveștile acestor oameni aproape uitați.

Autorul prezintă cum s-au dezvoltat aceste culturi, subliniind complexitatea crescândă a structurilor lor sociale, realizările lor tehnologice și practicile lor ieșite din comun. Rezultatul este o relatare fascinantă despre un capitol foarte puțin cunoscut din istoria omenirii.

„Barbarii. Civilizații dispărute” se găsește cu reducere pe Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Un comentariu la „5 comori incredibile descoperite întâmplător în curtea casei”

Lasă un comentariu