5 anomalii care demonstrează că natura ascunde multe secrete

Ai spune că știința modernă are o explicație pentru orice, însă natura ne oferă surprize bizare, cum ar fi lacuri care dispar peste noapte, ploi cu pești și alte lucruri uimitoare.

Toate sunt impresionante, dar unele dintre ele sunt atât de înfricoșătoare, încât oamenii le explică adeseori în modalități greșite.

Te invităm să privești îndeaproape aceste fenomene naturale și anomalii uimitoare, care încă nu pot fi explicate în totalitate. Poți încerca să găsești explicații pe măsură ce citești.

1. Un lac enorm a dispărut complet peste noapte

Foto: Pinterest

Pare imposibil, însă în Chile, în 2016, lacul Riesco a dispărut complet. Avea mai mult de 14 kilometri pătrați. Odată cu apa din lac au dispărut și peștii. Acum, pe locul lacului se întinde un deșert.

Savanții nu pot explica fenomenul încă, însă bănuiesc că este vorba de o schimbare geologică.

2. „Trăsnetul”

Foto: Pinterest

Acest fenomen îi înfricoșa pe oamenii din antichitate. Locul unde lovește trăsnetul rămâne uneori electrificat, așa că poate răni sau chiar ucide un om.

Înainte, astfel de zone erau considerate foarte periculoase, însă cercetările moderne sugerează că electricitatea de la locul lovit de trăsnet dispare după câteva minute. Asta nu înseamnă că ar trebui să-ți riști viața și să ignori măsurile de siguranță.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

3. Ploile cu pești și alte creaturi

Foto: Pinterest

Iată un fenomen natural foarte rar, care a speriat dintotdeauna oamenii: ploaia cu animale. Poate fi vorba de pești, păianjeni și chiar și broaște.

Mult timp, savanții nu au crezut că fenomenul este real și, fiindcă este foarte rar, nimeni nu l-a studiat. Unii au crezut că este vorba de o fantasmagorie inventată de oamenii care au văzut pești rari deplasându-se pe uscat.

Prima persoană care a cercetat în mod serios misterul a fost Andre-Marie Ampere. El a sugerat că puseele bruște de vânt violent puteau să ridice animalele, care cădeau la sol după ce vântul se potolea.

Mai târziu, savanții au venit cu informații noi: nu era doar vânt, era o „tornadă acvatică”. Asta ar explica faptul că unele animale erau înghețate, fiindcă tornada le ridica la înălțimi foarte mari. Dar încă nu s-au făcut cercetări amănunțite în ceea ce privește acest fenomen.

4. Duna de nisip de pe muntele Baldy

Foto: Pinterest

O anomalie foarte rară și periculoasă a fost descoperită pe muntele Baldy, din SUA. Acest munte este o dună de nisip despre care se spune că este „vie și în mișcare”, fiindcă se deplasează cu câțiva metri în fiecare an.

Însă pericolul se află în găurile misterioase care apar pe dună. Au fost descoperite atunci când un copil de 6 ani a căzut într-una dintre acestea.

După incident, savanții au început să cerceteze găurile, dar tot nu au reușit să explice cum au apărut. Potrivit cercetătorilor, ar putea fi vorba de un fenomen geologic cu totul nou.

5. Tsunami-urile de gheață

Foto: Pinterest

Acesta este un fenomen natural unic și înfricoșător, care apare în anumite condiții de viteză a vântului și temperatură. Uneori, gheața părăsește lacurile și s deplasează spre țărm ca un tsunami înghețat.

Desigur, este mai lentă ca apa, însă se poate mișca destul de repede și este greu de oprit. Oamenii care au văzut fenomenul susțin că sunetul este asemănător celui produs de un tren care se apropie.

Dar nu sunetul este atât de înspăimântător, ci distrugerile cauzate de fenomen. Cercetările legate de acest fenomen încă sunt în desfășurare.


Distribuie:

Citește în continuare

Lasă un comentariu