Într-un test sinistru, 36 de câini Beagle au fost obligați să înghită pesticide timp de un an

Timp de zeci de ani, mai multe industrii și-au testat produsele făcând experimente pe animale, inclusiv pe câini. Multe dintre aceste teste au fost făcute în secret sau au fost pur și simplu mușamalizate.

Însă unul dintre aceste experimente – desfășurat de Corteva Agriscience (o divizie a corporației DowDuPont) timp de un an pe niște câini din rasa Beagle – tocmai a fost făcut public în urma unei anchete (vezi video la finalul articolului). Descoperirea este de-a dreptul sinistră.

Unul dintre cei 21 de câini Beagle uciși în cadrul unor teste cu două substanțe care se află pe piață de ani de zile. Substanțele le-au fost inoculate în zona pieptului, după ce câinii fuseseră operați pentru expunerea plămânilor. Foto: The Humane Society of the United States

Potrivit HuffPost, 36 de câini din rasa Beagle au fost inoculați forțat cu pesticide timp de un an, astfel încât, atunci când aveau să moară, cercetătorii de la Laboratoarele Charles Rivers, să le poată examina cadavrele.

„Câinii care nu au murit otrăviți în timpul testelor sunt programați să fie eutanasiați la începutul lui iulie”, arată ONG-ul Humane Society of the United States.

Câinii aveau implanturi care diseminează pesticide în corp

„Anchetatorul nostru, care a petrecut aproape 100 de zile la fața locului, a văzut câinii înspăimântați în cuștile lor, având cicatrici chirurgicale și implanturi cu diferite dispozitive. Câinii au fost obligați să ingereze substanțe sau li s-au inoculat aceste substanțe, pesticide și alte medicamente folosind metode crude, care este puțin probabil să fie folosite vreodată pe oameni”, afirmă reprezentanții Humane Society pe blogul organizației.

Conștienți de reacțiile activiștilor pentru drepturile animalelor, ale organizațiilor publice și ale utilizatorilor de platforme sociale, cei de la Corteva Agriscience au emis un comunicat de presă cu privire la aceste practici îngrozitoare. Corporația a recunoscut că a efectuat aceste teste și a declarat cu fermitate că a ales „calea cea mai bună”.

Un câine forțat să înghită diferite substanțe. Foto: The Humane Society of the United States

„Suntem de acord că există modalități mai bune de a obține datele de care avem nevoie pentru acest studiu”, se arată în declarația companiei.

Apoi, Corteva Agriscience a explicat că autoritățile braziliene aveau nevoie de aceste experimente, deși rămâne de văzut care este motivul pentru care compania a decis să le facă pe plac autorităților braziliene.

Anul trecut, Humane Society of the United States a descoperit, în urma unei investigații, că testele făcute pe câini au drept scop fabricarea noului fungicid al companiei, „Adavelt”. Deocamdată, experimentele oribile de la Laboratoarele Charles Rivers par să meargă înainte.

Reprezentanții ONG-ului spun că motivul principal pentru care Dow continuă experimentul este ca autoritățile din Brazilia să poată folosi substanța.

Umflătura din trupul acestui câine este, de fapt, un dispozitiv de inoculare a pesticidelor, implantat chirurgical. Foto: The Humane Society of the United States

„Dow a cerut documente oficiale din partea autorităților braziliene ca să pună capăt studiului, acte pe care Humane Society le-a obținut, însă divizia de reglementare a activităților de la Dow spune acum că are nevoie de o confirmare adițională că pesticidul lor va fi aprobat și fără rezultatele testelor pe câini, înainte de a pune capăt acestor experimente”, arată Humane Society.

Din nefericire, președintele și directorul organizației, Kitty Block, a explicat că, deși testele de acest fel sunt sinistre, ele sunt mult mai comune decât crede marele public. Humane Society a publicat o petiție pe site-ul său, în care le cere celor de la Dow să elibereze animalele și să le găsească stăpâni.

Până acum, petiția a adunat peste 200.000 de semnături.

Ca să știi mai mult, citește cartea „Chaser: Descoperirea geniului câinelui care știe 1.000 de cuvinte”

Cățelușa Chaser i-a fascinat atât pe iubitorii de câini, cât și pe oamenii de știință. Povestea ei dezvăluie potențialul dialogului cu câinii cu mult dincolo de comenzile de tipul „adu mingea”. După ce a luat un pui de Border Collie, botezat Chaser, profesorul de psihologie John Pilley a dorit să exploreze granițele învățării limbajului și comunicării dintre oameni și cel mai bun prieten al omului.

Dând dovadă de performanțe considerate până atunci imposibile la câini, Chaser a memorat în scurt timp numele a peste o mie de jucării și propoziții cu multiple elemente de gramatică. Realizările lui Chaser revoluționează modul în care ne raportăm la inteligența animalelor. Călătoria lui John Pilley și a lui Chaser demonstrează puterea învățării prin joc și ne deschide ochii către potențialul nemărginit al animalelor pe care le iubim.

Cartea „Chaser: Descoperirea geniului câinelui care știe 1.000 de cuvinte” se găsește cu reducere pe Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

2 comentarii la „Într-un test sinistru, 36 de câini Beagle au fost obligați să înghită pesticide timp de un an”

    • Tocmai prin aceste caracteristici a prosperat specia umana in mediul natural (oportunism ecologic, lupta pentru supravietuire prin orice mijloace, canibalism chiar). Oricat am dori noi sa ne punem deasupra oricarei specii, morala, si etica sociala, si deontologiile de toate felurile sunt niste inventii filozofice “noi” de doar cateva mii de ani. Si acelea incalcate la fiecare pas… Si, cum acum chiar ne-am cocotat, tehnologic vorbind, cel mai sus in pom :), chiar asta am devenit, ca specie: un parazit pentru planeta… Intrebarea ar fi: cat ne mai suporta?

      Răspunde

Lasă un comentariu