35 de ani și 100.000 de scobitori: Cum arată o capodoperă a răbdării

Machetele din scobitori nu sunt ceva ieșit din comun. Mulți artiști au creat opere de artă folosind această tehnică migăloasă, dar unul îi întrece pe toți. Se numește Scott Weaver și este din San Francisco. Timp de 35 de ani, Scott a lucrat cu multă răbdare și migală la o machetă care a uimit întreaga lume.

Miniatura orașului San Francisco, înaltă de 2,74 metri și lată de 2,13 metri, este extraordinar de detaliată, dar nu numai. Opera lui Scott Weaver are inclusiv părți mobile, iar artistul a creat diverse străduțe pe care mingi de ping-pong pot traversa orașul în lung și-n lat.

Prima machetă, la 8 ani

San Francisco - detaliu
Foto: jgospel.ne

Macheta lui Scott include unele dintre cele mai faimoase simboluri ale orașului San Francisco, precum Podul Golden Gate, China Town, clădirea Transamerica și Coit Tower. În machetă, artistul a strecurat și câteva obiective din viața lui personală.

Sculptura cadru general
Foto: emlii.com

Printre ele se numără o cramă care fusese deținută de străbunicul lui, dar și un ceas fixat la ora la care s-a născut fiul lui. Tot în machetă a fost ascunsă și o inimioară, plasată în Palace of Fine Arts, locul unde Scott s-a căsătorit.

Sculptura si autor
Foto: Pinterest.com

Artistul a construit prima machetă din scobitori la vârsta de opt ani. După ce a realizat primele proiecte, Scott a început marea aventură a vieții lui, macheta orașului San Francisco. A lucrat la ea sporadic, de-a lungul a 35 de ani.

Sculptura detaliu
homesthetics.net

El estimează că până acum a folosit aproximativ 100.000 de scobitori, iar lucrarea nu este gata încă. Scopul lui este ca, într-un final, macheta să fie cea mai mare machetă din scobitori din lume.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

2 comentarii la „35 de ani și 100.000 de scobitori: Cum arată o capodoperă a răbdării”

Lasă un comentariu