3 cărți despre adevărurile murdare ale lumii în care trăim

Există numeroase cărți despre teoria conspirației. Unele te învață să depistezi știrile false (și pe cei care le creează), altele analizează diverse programe de stat privind controlul maselor, spălarea creierului sau monitorizarea fenomenului OZN, de exemplu.

Multe dintre aceste cărți se bazează pe speculații, însă câteva – puține, ce-i drept – reușesc să treacă de teorie și de aspectul fantastic și să prezinte lumea exact așa cum este, cu documente, mărturii și sentințe judecătorești care înlătură orice îndoială privind existența unor comploturi la cel mai înalt nivel.

Ca să înțelegi cine au fost fondatorii din umbră ai lumii de ieri și cine sunt adevărații păpușari ai lumii de azi, iată trei cărți care merită citite.

1

Wall Street și Revoluția Bolșevică - Antony C. Sutton

Cei care încă mai gustă „gogoașa istorică” a nașterii URSS prin forțe proprii vor avea parte de un duș rece: comunismul sovietic s-a născut cu bani de pe Wall Street. De ce din Misiunea Crucii Roșii Americane din 1917 în Rusia au făcut parte mai mulți oameni de afaceri decât medici? În loc să se îngrijească de victimele războiului și revoluției, membrii delegației au fost interesați să încheie contracte cu guvernul Kerenski și, ulterior, cu regimul bolșevic.

Într-o investigație exemplară, profesorul Antony Sutton stabilește legături istorice tangibile între capitaliștii din SUA și comuniștii ruși. Bazându-se pe dosare ale Departamentului de Stat, documente personale ale personajelor-cheie de pe Wall Street, biografii și repere istorice convenționale, Sutton relevă următoarele:

  • rolul pe care l-au jucat bancherii americani în transferarea ilegală a aurului bolșevic în SUA;
  • modul în care Crucea Roșie Americană a servit drept paravan pentru puternicii zilei de pe Wall Street;
  • intervenția agenților Wall Street pentru eliberarea revoluționarului marxist Leon Troțki, al cărui scop era să răstoarne guvernul rus (cu detalii despre viața de lux pe care o ducea „săracul” Troțki în SUA);
  • tranzacțiile făcute de marile corporații pentru a controla imensa piață rusă cu un deceniu și jumătate înainte ca SUA să recunoască regimul sovietic;
  • sponsorizarea secretă a comunismului de către oameni de afaceri de top (care în discursurile publice susțineau antreprenoriatul privat).

Pe scurt, „Wall Street și Revoluția Bolșevică” arată clar – cu documente, nume și sume – cum a finanțat Wall Street crearea Uniunii Sovietice. Cu o documentație copleșitoare, autorul detaliază o etapă crucială în înființarea Rusiei comuniste.

Acest studiu fundamental face parte dintr-o trilogie-cheie despre istoria mai puțin cunoscută a lumii de azi (însă, până acum, în limba română a fost publicat doar acest volum).

2

Noile confesiuni ale unui asasin economic - John Perkins

Facem un arc peste timp și ajungem în zilele noastre… „Noile confesiuni ale unui asasin economic” este un expozeu dureros despre adevărații deținători ai puterii în lume și despre modul în care agenții acestei organizații oculte s-au infiltrat în sistemele de guvernământ, economice și sociale de pe tot mapamondul. Autorul însuși a fost un astfel de agent.

Amenințările, mita, șantajul, înșelăciunea, loviturile de stat, asasinatele și puterea militară nestăvilită – acestea sunt instrumentele folosite de membrii „corporatocrației” (o vastă rețea de corporații, bănci și oameni bogați și puternici) pentru a se asigura că își păstrează și își extind averile și influența, devenind din ce în ce mai bogați pe măsură ce săracii devin tot mai săraci.

În prima ediție a cărții, John Perkins a dezvăluit cum a fost recrutat ca asasin economic în anii ’70 și a expus metodele pe care corporațiile americane le folosesc pentru a-și răspândi influența în lumea în curs de dezvoltare, obținând astfel miliarde de dolari.

În această nouă ediție, actualizată pe larg, Perkins dezvăluie modul în care a evoluat asasinul economic, arătând cum sistemul a devenit mult mai puternic decât era odinioară. În „Noile confesiuni ale unui asasin economic”, John Perkins oferă dovezi clare despre cum corporatocrația și-a extins influența pe toate meridianele, făcându-ne pe toți sclavii involuntari ai acestui regim.

John Perkins a fost economist-șef la o firmă de consultanță internațională importantă, unde a consiliat Banca Mondială, Organizația Națiunilor Unite, FMI, Departamentul Trezoreriei SUA, corporațiile din top 500 Fortune și guverne din Africa, Asia, America Latină și Orientul Mijlociu.

De atunci, cărțile sale despre economie, geopolitică și culturi indigene s-au vândut în peste un milion de exemplare.

3

Din Rusia, cu sânge - Heidi Blake

Revenim acum la Rusia… În această carte, jurnalista Heidi Blake investighează campania de asasinate declanșată de Kremlin și încercările Occidentului de a acoperi aceste crime, purtându-și cititorii într-o călătorie halucinantă prin lumea interlopă a oligarhilor exilați din Rusia.

În 2014, Scot Young a căzut de la fereastra penthouse-ului său din Londra. În pofida avertismentelor repetate – pe care le-a adresat prietenilor, familiei și poliției – că este urmărit de o echipă de asasini ruși și cu toate că opt dintre asociații lui muriseră deja în mod suspect, poliția britanică a catalogat căderea lui Young sinucidere și a închis cazul în câteva minute de la sosirea la fața locului.

Ani la rând, Young fusese omul de legătură în Anglia al mai multor oligarhi ruși exilați (în special al lui Boris Berezovski), care aveau conexiuni la nivelul grupărilor de criminalitate organizată. Acești exilați au ajuns în Marea Britanie având pe urmele lor echipe de spioni ruși care le urmăreau fiecare mișcare.

Dușmani publici ai lui Putin, acești emigranți de lux au extras sume enorme din Rusia și au criticat deschis regimul lui Putin, folosindu-și puterea și influența în străinătate pentru a pune FSB în colimatorul presei occidentale. Pe măsură ce tensiunile au crescut, cadavrele au început să se acumuleze în mod misterios, însă investigațiile britanice au fost închise suspect de repede.

Bazată pe mii de documente și interviuri cu sute de oameni implicați direct în evenimente, „Din Rusia, cu sânge” arată că moartea lui Berezovski, a lui Young și a altor numeroase persoane poate fi legată de programul de asasinare al lui Putin, în timp ce Occidentul închide complice ochii.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu