28 de invenții japoneze incredibile, dintr-o țară unde imaginația nu doarme niciodată

Ce îți vine în minte când te gândești la Japonia? Este o țară a contrastelor, unde natura virgină se învecinează cu tehnologiile avansate. În 1995, puteai găsi monopodul în cartea Invenții Japoneze Inutile.

El este acum foarte popular. Există oameni care nu au fost acolo niciodată și nu sunt familiarizați cu Asia. Pentru aceștia, toate aceste invenții japoneze par extraordinare.

Totuși, s-a dovedit că japonezii știu să inventeze lucruri care vor fi populare, chiar dacă acest lucru se întâmplă mai târziu în restul lumii. Poate că unele dintre aceste invenții japoneze vor face înconjurul planetei.

În acest articol îți prezentăm 28 de inovații neobișnuite din această țară uimitoare. Crezi că aceste invenții japoneze vor fi cândva populare și în România?

1. Localnicilor nu le place mirosul de tutun. Dacă începi să fumezi într-un loc public, un polițist politicos îți va oferi o pungă pentru gunoi.

invenții japoneze

2. Au bomboane de ciocolată cu forme cosmice. Ar fi un păcat să le mănânci.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

invenții japoneze

3. Lifturile din Osaka au un buton de ploaie, care se va aprinde dacă afară plouă.

invenții japoneze

4. Chiar și capacele de canalizare sunt unice în această țară.

invenții japoneze

5. Există o grădină zoologică unde poți da mâna cu o vidră printr-o gaură mică, făcută în sticlă.

invenții japoneze

6. Aceasta este o dronă japoneză. Ea este cel mai adorabil lucru care a fost trimis în spațiu. Ea zboară prin Stația Spațială Internațională și fotografiază astronauții și împrejurimile lor.

invenții japoneze

7. Acesta este un avion acoperit cu desene din Pokemon. Acestea sunt foarte speciale pentru japonezi.

invenții japoneze

8. Acestea sunt camioane pentru mutat din locuință. Pe lângă faptul că se deschid ca orice alte camioane, ele se deschid și din lateral, pentru ca mobila voluminoasă să poată fi încărcată cu ușurință.

invenții japoneze

9. Toaletele doamnelor au dispozitive care crează un zgomot ușor. Aceasta pentru că femeile japoneze sunt rușinoase.

invenții japoneze

10. Când plouă, unele umbrele își schimbă culoarea sau apar pe ele anumite desene.

invenții japoneze

11. Acești stâlpi de metal au rolul de a opri cicliștii care merg mult prea repede.

invenții japoneze

12. Acesta este un exocostum, gândit de oamenii de știință japonezi. Datorită abilității sale de a controla mușchii și a-i face mai puternici, corpul persoanei devine mai puternic.

Prețul începe de la 5.000 de dolari.

invenții japoneze

13. Aceasta este o bombă pentru baie, de forma unei mingi din Pokemon. Înăuntru este o surpriză: un Pokemon mic și drăguț.

invenții japoneze

14. Aproape toată guma de mestecat din Japonia este vândută împreună cu niște șervețele mici. Le folosești pentru a împacheta guma folosită, înainte de a o arunca la gunoi.

invenții japoneze

15. Scaune confortabile pentru gamerii înrăiți.

invenții japoneze

16. Fructele și legumele se găsesc sub diferite forme. Sunt unice și gustoase.

invenții japoneze

17. Viitorul este acum. Asta au gândit japonezii când au inventat un frigider care vine la proprietar când acesta îl cheamă.

invenții japoneze

18. În magazinele locale, poți găsi lame speciale de ras, ale căror ambalaje îi încurajează pe bărbați să-și îndepărteze părul de pe picioare.

invenții japoneze

19. Balcoane de forma unor cești. Design-ul urban neobișnuit din Japonia oferă mereu ceva de admirat.

invenții japoneze

20. Această cabină de telefon cu rolul de acvariu este o vedere turistică din Tokyo, ce trebuie neapărat vizitată.

invenții japoneze

21. Iubitorii de desene Anime preferă încă să scrie de mână. Pentru cei care sunt prea leneși ca să scrie de mână, există o mașină care generează text care pare scris de mână și care este lizibil.

invenții japoneze

22. Aceasta este o stație de parcare a umbrelei, unde oricine își poate lăsa umbrela și o poate lua mai târziu. Gratis.

invenții japoneze

23. Bară de protecție zîmbitoare pentru mașinile Suzuki Twin. Desenul animat Cars prinde viață.

invenții japoneze

24. Dacă ai vrut dintotdeauna să ai o voce frumoasă, de ce să nu încerci acest dispozitiv uimitor de antrenare a vocii? Ar putea fi o investiție bună.

invenții japoneze

25. Femeile din lumea întreagă ar trebui să fie recunoscătoare fiindcă japonezii au inventat măștile de facelift non-invazive. Fără durere, cu doar puțin exercițiu.

invenții japoneze

26. Pregătirea de pâine prăjită cu unt a devenit foarte ușoară mulțumită acestui baton japonez cu unt ambalat ca un tub cu lipici.invenții japoneze

27. Japonezii știu cum vor să arate femeile și inventează dispozitive grozave pentru buzele lor. Dacă vrei să ai buze groase și sexy, acest dispozitiv este pentru tine.

invenții japoneze

28. Ultimul, dar nu cel din urmă. Dacă vrei să-ți faci o poză cu prietenii tăi într-o cabină telefonică fii pregătit să primești o versiune a ta cu ochi mai mari, modificată automat în Photoshop.

invenții japoneze

Ce invenție din lista noastră te-a surprins cel mai mult? Spune-ne în secțiunea pentru comentarii!

Ca să știi mai mult

Cartea dedicată de Rodney Castleden „inventatorilor din trecut, prezent și viitor” este un omagiu adus imaginației creatoare a omului și un îndemn la cunoașterea și aplicarea în beneficiul societății a tuturor marilor descoperiri ale minții omenești. Autorul prezintă în ordine cronologică o selecție fascinantă de peste 250 de invenții (și de topuri ale lor), menționând numele autorilor – când se cunosc – , conjunctura economico-socială a momentului, problemele pe care inventatorii încercau să le rezolve, importanța pentru contemporaneitate și felul în care fiecare dintre ele a avut darul de a schimba lumea.

Comandă cartea „Invenții care au schimbat lumea. De la electromagnet la GPS” pe Elefant sau pe Libris.


Distribuie:

Citește în continuare

20 de comentarii la „28 de invenții japoneze incredibile, dintr-o țară unde imaginația nu doarme niciodată”

 1. Daaa, dragut!
  La noi, astfel de capace de canalizare ?! Hai sa fim seriosi! Pai hotii autohtoni, ar face moarte de om pentru unul asa dichisit!!
  Ori servetele pentru guma de mestecat?! Fara gandul de a ofesnsa pe cineva, mai trebuie sa curga multa apa pe … asa ca “JAPONIA, JOS PALARIA!”

  Răspunde
 2. Avertizarea din lift cand ploua , suportul de pastrare umbrele, guma de mestecat impreuna cu servetele , barele metalice ce opresc pe ciclistii ce au viteza prea mare,dispozitivul care creeaza zgomot in baie…

  Răspunde
 3. F impresionata de toate stirile primite, acum mi-a placut mult drona, scaunul confortabil si hartia pt guma de mestecat ! Multumesc mult, pt tot !

  Răspunde
 4. Balcoanele in forma de cesti mi-au captat atentia dar si frigiderul pe care-l chemi sa vina la tine si guma de mestecat cu hartiuta precum si batonul de unt si umbrela care-si schimba culoarea .
  Japonia ma inclin ! Felicitari !
  Greetings from UK , Portadown! <3 <3

  Răspunde

Lasă un comentariu