272 de oameni au murit în timp ce numărau voturile în Indonezia

Uriaşul scrutin care a avut loc în Indonezia la 17 aprilie 2019 a făcut victime printre membrii comisiilor de votare. 272 de oameni au murit din cauza epuizării, în timp ce numărau buletinele, iar alți 1.878 de oameni implicați în același proces s-au îmbolnăvit.

Aproximativ șapte milioane de persoane au contribuit la numărarea și monitorizarea votului. Volumul imens de muncă a revenit personalului electoral temporar, care, spre deosebire de funcționarii publici, nu se supune unui examen medical înainte de începerea activității, potrivit BBC.

A fost cel mai mare scrutin din lume organizat într-o singură zi. Foto: Getty Images

Oamenii angajați pentru numărare au muncit fără oprire, inclusiv noaptea, la temperaturi sufocante, ceea ce a avut efecte fatale asupra multora dintre ei. Situaţia neobişnuită a apărut după ce autorităţile au decis ca alegerile prezidenţiale, parlamentare şi regionale să aibă loc în aceeaşi zi.

Nu au luat, însă, în calcul numărul enorm de buletine care trebuie numărate.

Ca să ne facem o idee asupra situaţiei de ansamblu, trebuie menționat că mai mult de 150 de milioane de oameni – adică aproximativ 80% dintre cei cu drept de vot – au mers la urnele organizate în peste 800.000 de secții de votare.

Criticii spun că guvernul a dat dovadă de iresponsabilitate comasând alegerile, fără a se gândi la consecințele suportate de personalul temporar. A fost cel mai mare scrutin din lume organizat într-o singură zi, iar acum, autorităţile au anunţat că vor despăgubi familiile victimelor cu echivalentul a 2.200 de euro, aproximativ salariul pe un an.

Comisia eletorală din Indonezia va termina numărarea voturilor și va anunța câștigătorii alegerilor prezidențiale și parlamentare la 22 mai 2019.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>