21 de fotografii bizare din trecut, care ne arată o altă față a istoriei

Istoria omenirii este plină de evenimente și practici bizare, pe care acum ne este greu să le înțelegem. În secolele trecute, oamenii trăiau după alte precepte, de aceea lucruri care atunci erau total firești par astăzi de neconceput.

Datorită fotografiei, de la strămoșii noștri ne-au rămas imagini-mărturii, care înfățișează o cultură total diferită de a noastră.

Aceste fotografii din trecutul recent – unele stranii, altele înspăimântătoare – ne fac să ne întrebăm dacă suntem norocoși că ne-am născut în această epocă.

1. Inima mumificată a lui Auguste Delagrange

Fotografii sinistre - Auguste Delagrange

În imaginea de mai sus se află inima mumificată a unui bărbat pe nume Auguste Delagrange. El a fost ucis în 1912, după ce i s-a înfipt un țăruș în inimă.

Motivul a fost faptul că oamenii credeau că Delagrange este vampir și l-au acuzat de uciderea a aproximativ 40 de oameni.

2. Doi ingineri

Fotografii sinistre - Ingineri

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Această imagine arată de parcă doi oameni l-ar repara pe Frankenstein. Însă este vorba de doi ingineri care repară un robot folosit în animațiile Disney.

3. Greierele gigant

Fotografii sinistre - Greiere gigant

Fotografia acestui bărbat care ține în mână un greiere uriaș a fost făcută în 1937. La acea vreme, fotografia i-a păcălit pe mulți. Imaginea este un fals, însă nu este făcută în Photoshop.

4. Părinții pozează alături de fiica lor moartă

Fotografii sinistre - Post mortem

În trecut, fotografiile costau foarte mult. Astfel, în epoca victoriană, oamenii erau fotografiați la naștere, la nuntă și atunci când mureau.

Acești părinți au pozat alături de fiica lor moartă, pentru a avea o ultimă amintire.

5. Fotografie sinistră de familie

Fotografii sinistre - Familie

Așa arăta o fotografie de familie de la începuturile artei fotografice. Cei din imagine sunt de-a dreptul siniștri.

6. Mokomokai

Fotografii sinistre - Mokomokai

Horatio Gordon Robley a fost soldat, artist și colecționar. Cea mai de preț colecție a lui este alcătuită din capete Maori tatuate, cunoscute și ca Mokomokai.

7. Katharina Detzel

Fotografii sinistre - Katharina Detzel

Katharina Detzel a fost o femeie internată într-un spital psihiatric, un caz celebru. În 1910, a scos paiele din salteaua patului în care dormea și și-a confecționat propriul „bărbat”.

8. Izolatorul

Fotografii sinistre - Izolator

Izolatorul era o cască bizară (și oarecum sinistră), inventată în 1925. Scopul lui era de a-l ajuta pe purtător să-și concentreze privirea asupra a ceea ce avea de făcut.

Pentru a face posibilă respirația, casca era conectată printr-un furtun la un tub de oxigen

9. Zâmbetul sinistru al teroristului nebun

Fotografii sinistre - George Metesky

Acest om, pe nume George Metesky, a terorizat orașul New York timp de 16 ani, în anii ’40 și ’50. În tot acest timp, Metesky, a „plantat” explozibili în mai multe spații publice: teatre, gări, biblioteci, cabine telefonice sau toalete publice.

22 dintre bombe au explodat, însă, ca prin miracol, doar 15 oameni au fost răniți. Această fotografie surprinde zâmbetul sinistru al lui Metesky, aflat în spatele gratiilor.

10. Canibalii din Herxheim

Fotografii sinistre - Canibali

Herxheim a fost un oraș antic pe teritoriul de azi al Germaniei, cu o vechime de 7.000 de ani. În această așezare s-au găsit oseminte umane care poartă urme de îndepărtare a cărnii, o activitate practicată de canibali.

11. Regina Kay Walters

Fotografii sinistre - Regina Kay Walters

Aceasta este ultima fotografie a Reginei Kay Walters, o fată de 14 ani. Poza a fost făcută de criminalul în serie american Robert Ben Rhoades.

Rhoades a obligat-o să poarte o rochie neagră și pantofi cu tocuri și i-a tăiat părul. Apoi, a ucis-o într-o casă părăsită.

12. Concursul „Miss Ochi frumoși”

Fotografii sinistre - Miss ochi frumosi

În 1930, la concursul „Miss Ochi frumoși” din Florida, concurentele au fost nevoite să poarte măști, pentru ca judecătorii să dea note doar ochilor lor.

13. Concursul de frumusețe cu măști

Fotografii sinistre - Concurs frumusete

La fel ca în cazul concursului „Miss Ochi frumoși”, concurentele din cadrul acestui concurs de frumusețe poartă măști, pentru ca judecătorii să nu le judece pe baza fizionomiei.

14. Soldatul sovietic înghețat

Pentru a speria trupele sovietice invadatoare, soldații finlandezi au proptit în picioare cadavrul unui soldat sovietic înghețat.

15. John Bentley

Fotografii sinistre - John Bentley

Acest picior, găsit într-un morman de cenușă, i-a aparținut lui John Bentley, în vârstă de 92 de ani. Se crede că bărbatul a murit din cauza combustiei spontane. Focul nu s-a extins în restul casei, dar a făcut o gaură în podea.

16. Moș Crăciun sinistru

Fotografii sinistre - Mos Craciun

Această fotografie dovedește că Moș Crăciun nu a fost dintotdeauna personajul vesel pe care îl cunoaștem cu toții.

17. Neurologul Duchenne de Boulogne

Fotografii sinistre - Neurologul

Pentru a studia mușchii faciali, neurologul Duchenne de Boulogne electrocutează fața unui om. Fotografia a fost realizată în 1862, în Franța.

18. Fata-cămilă

Fotografii sinistre - Fata camila

Ella Harper a suferit de o boală care afectează ligamentele de la genunchi. Din acest motiv, fata avea o poziție nefirească. Din cauza acestei boli, ea a devenit cunoscută drept fata-cămilă (1870 – 1921).

19. Max Schreck

Fotografii sinistre - Max Schreck

Actorul Max Schreck se odihnește sub un copac, între filmările a două scene din filmul mut Nosferatu: Simfonia groazei (1922).

20. Bărbatul Navajo

Fotografii sinistre - Barbat Navajo

Un bărbat dintr-un trib de amerindieni Navajo s-a costumat, luând înfățișarea zeului Nayenezgani. În cultura Navajo, Nayenezgani este zeul războiului și stăpânul luminii.

21. Petrecerea familiei Rothschild

Fotografii sinistre - Rothschild

Aceasta este fotografia a două gazde de la petrecerea „Illuminati”, organizată de familia Rothschild în 1972.


Distribuie:

Citește în continuare

Lasă un comentariu