21 de destinații de vacanță superbe și subestimate

Multă lume preferă cărările bătătorite și alege mereu aceleași destinații de vacanță. Sunt destui oameni care adoră orașele mari, cum ar fi Londra și Parisul. Dar uneori nu strică să te abați de la drum și să vizitezi destinații de vacanță care nu se regăsesc în ofertele tuturor agențiilor de turism.

Iată câteva locuri din jurul lumii care nu primesc atenția care li s-ar cuveni. Unele dintre aceste destinații de vacanță ajung deja să fie mare căutare, iar altele vor fi la modă, poate, peste câțiva ani.

Oricum ar fi, toate merită să le marchezi pe hartă cu un steguleț pe care să scrie: „Am fost aici!”

1. Reykjavik, Islanda

destinații de vacanță

Capitala Islandei este prima pe lista cu destinații de vacanță. Reyjkavik are pe fundal munți acoperiți de zăpadă, mări învolburate și un aer limpede ca cristalul.

Orașul are clădiri pline de culoare, o viață de noapte efervescentă și un suflet capricios. Capitala Islandei are o cultură cu vederi largi și plină de energie. Ea este renumită pentru muzeele ei, operele de artă captivante, bogata paletă culinară și cafenelele și barurile relaxante.

2. Destinații de vacanță – Belgrad, Serbia

destinații de vacanță

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Belgrad este unul dintre cele mai interesante orașe din Europa. Și, totuși, ca multe alte destinații de vacanță, el este trecut cu vederea de mulți turiști.

Cultura lumii vechi a făcut loc vieții de noapte a lumii noi. Pe bulevardele aglomerate se înșiruie cafenele grandioase, terase excentrice, baruri pline de fum și clădiri istorice.

Adânc în măruntaiele Belgradului se află muzeele, care păzesc moștenirea culturală, religioasă și militară a țării. Capitala Serbiei este, fără îndoială, un oraș subevaluat, pe care merită să-l vizitezi.

3. Palawan, Filipine

destinații de vacanță

Palawan a fost votată drept cea mai frumoasă insulă din lume. În ciuda acestei distincții, apele sale curate și pădurile tropicale luxuriante sunt încă, în mare parte, neatinse de turism.

4. Havana, Cuba

destinații de vacanță

SUA a instituit un embargo împotriva Cubei în anii ’60. Acest lucru a făcut ca țara să stagneze în timp. Te simți de parcă ai călători înapoi în anii ’50.

Dar există multe alte motive pentru care ar trebui să vizitezi Cuba. Acestea includ plajele superbe, localnicii prietenoși, barurile și mașinile vintage și arhitectura incredibilă.

5. Destinații de vacanță – Liov, Ucraina

destinații de vacanță

Liov (Lvov sau L’viv) este un oraș cu o istorie plină de viață, din vestul Ucrainei. El a fost fondat în secolul XIII și, de atunci, a aparținut mai multor state.

Are un farmec central-european, așa cum aveau Praga și Cracovia, înainte să fie năpădite de turiști. În alcătuirea acestui oraș superb intră pavaje ciudate, cafenele, biserici cu domuri verzi și un castel din secolul XIV, situat pe vârful unui munte.

6. Mozambic, Africa

destinații de vacanță

Mulți oameni călătoresc spre insule faimoase din Oceanul Indian, cum ar fi Mauritius și Seychelles. Dar Mozambic este mai puțin dezvoltat și are multe de oferit celor care se aventurează aici.

Această țară africană este alcătuită din coaste sălbatice, ape turcoaz, recife mari, arhipelaguri îndepărtate, arhitectură în stil colonial și o viață de noapte energică. Vino aici pentru aventura vieții tale!

7. Alleppey, India

destinații de vacanță

Alappuzha (sau Alleppey) este un oraș cu ieșire la Marea Laccadive. Este situat în statul indian sudic Kerala. El adăpostește o rețea vastă de ape și mai mult de o mie de locuințe pe bărci.

Vei fi de acord cu eticheta de „Veneție a Estului” după ce te vei plimba prin centrul mic și haotic, care are și câteva canale. Poți să plutești pe apă și să privești câmpurile verzi cultivate și viața satului.

8. Destinații de vacanță – Valparaiso, Chile

destinații de vacanță

Acest oraș portuar se află la distanță de două ore de mers cu mașina de Santiago. El este de mult timp cunoscut pentru casele sale colorate care se înșiruie pe dealuri.

Acest oraș minunat este alcătuit din cerros (dealuri) haotice, artă stradală latino-americană, un labirint de străzi abrupte și sinuoase și alei aglomerate cu vile. Orașul are un aer care pare a spune că „aici, totul e permis”.

9. Salar de Uyuni, Bolivia

destinații de vacanță

Salar de Uyuni se află în mijlocul Anzilor, în Bolivia de Sud-Vest. Aici se află cea mai mare câmpie de sare a lumii. Ea a apărut în urma unui lac preistoric care a secat.

Astfel, în urmă a rămas un peisaj deșertic de 11.000 de kilometri pătrați, compus din sare de un alb strălucitor, formațiuni stâncoase și insule pline de cactuși. L-am descrie ca fiind una dintre „cele mai ireale” destinații din lume.

10. Destinații de vacanță – Essaouira, Maroc

destinații de vacanță

Orașul de coastă Essaouira este protejat de metereze din secolul XVIII, în care se află tunuri vechi de aramă. Este un oraș cu un suflet marocan: alei înguste, aer marin umed amestecat cu aroma de mirodenii și a lemnului de tuia, femei în haik-uri albe, palmieri umbroși lipiți de zidurile roșii ale orașului și sunetul cântecelor Gnawa reverberând din magazine.

11. Doha, Qatar

destinații de vacanță

Doha este un oraș modern, care se dezvoltă repede. Ținând cont de sumele alocate construcțiilor, Doha va deveni unul dintre cele mai importante orașe din Golf în câțiva ani.

Orașul este compus din arhitectură pitorească, porturi amețitoare și o comunitate multiculturală.

12. Big Sur, California, SUA

destinații de vacanță

Doar de puțin timp Big Sur și-a făcut apariția pe radarele internaționale ale „vânătorilor de locuri turistice”. Aici sunt peisaje uimitoare, care nu au fost comercializate sau dezvoltate.

Nu există acoperire pentru rețelele de telefonie mobilă. Falezele maiestuoase care se prăbușesc în Pacific crează asfințitul cel mai demn de o vedere poștală din întreaga Americă.

13. Destinații de vacanță – Las Pozas, Xilitla, Mexic

destinații de vacanță

Această destinație este diferită de destinațiile obișnuite ale turiștilor care vin în Mexic. În oraș vei găsi Las Pozas, o grădină ireală construită în mijlocul junglei.

Înconjoară-te cu scări în spirală care nu duc nicăieri, cascade uimitoare și statui suprarealiste.

14. Anguilla, Caraibe

destinații de vacanță

Consumerismul a devorat multe locuri din Caraibe. Dar Anguilla și-a păstrat colibele fermecătoare alături de facilitățile pentru turism. Aici găsești relaxarea Caraibelor în cea mai pură stare.

15. Destinații de vacanță – Alacati, Turcia

destinații de vacanță

Turiștii cunoscători se îndreaptă către sătucul Alacati, din Turcia. Aici este cel mai relaxant loc în care să-ți petreci vara, datorită galeriilor, cluburilor de pe plajă și restaurantelor.

Alacati datează din secolul XIV și este lipsit de pretenții. Este populat cu case de piatră de culoarea fildeșului și hoteluri rustice.

16. Alesund, Norvegia

destinații de vacanță

Orașul fotogenic Alesund se află la capătul ținutului Fiordului de Vest din Norvegia. El este așezat pe mai multe insule și se desfășoară către Atlantic, cu munții pe fundal.

După un incendiu devastator din 1904, a fost reconstruit în stilul Art Nouveau (Jugendstil). Dacă frumusețile sale naturale nu te cuceresc, arhitectura sa cu siguranță că o va face.

17. Destinații de vacanță – Trier, Germania

destinații de vacanță

Trier este cel mai vechi oraș al Germaniei. El se află la picioarele pitoreștii Văi Mosel, lângă granița cu Luxemburg. Orașul se laudă cu unele dintre cele mai frumoase antichități romane care pot fi găsite în afara Romei. Dar astăzi Trier pare tânăr și prosper.

18. Insula Skye, Scoția

destinații de vacanță

Insula Skye este cunoscută pentru peisajele accidentate și satele pescărești pitorești. Și, când vine ceața, există destule castele, muzee și pub-uri și restaurante confortabile. Scufundă-te în frumusețea sălbatică a ținuturilor muntoase scoțiene!

19. Mostar, Bosnia și Herțegovina

destinații de vacanță

Bosnia este un centru de confluență a culturilor, situat în Europa de Est. Aici, Vestul întâlnește Estul. Mostar este unul dintre cele mai fermecătoare și interesante locuri pe care le vei vedea vreodată.

Te face să te simți ca acasă. Orașul este magnific atât din punctul de vedere al naturii, cât și din cel al arhitecturii. Turismul a început să se dezvolte galopant aici.

20. Destinații de vacanță – Salvador, Brazilia

destinații de vacanță

Fosta capitală a Braziliei este renumită pentru mâncarea sa influențată de bucătăria africană, pentru muzica și pentru arhitectura sa. Orașul este cunoscut drept „Orașul bucuriei”, datorită sărbătoririi exuberante a Carnavalului timp de o săptămână.

Salvador mustește de muzică și artă contemporană, în mijlocul unei arhitecturi care este neatinsă din secolul XVII.

21. Valencia, Spania

destinații de vacanță

Valencia este neglijată în favoarea Madridului și a Barcelonei. Asta, deși excelează la capitolele viață culturală, delicii culinare și viață de noapte. Orașul este plin de clădiri futuriste uimitoare și de arhitectură în stil Modernista. Totuși, orașul își păstrează un aer vechi, plin de caracter.

Ce locuri ai vizitat dintre cele descrise în acest articol? Care ți-a plăcut cel mai mult? Spune-ne opinia ta în secțiunea comentarii.


Iar acum, descoperă 10 locuri de vizitat care ți-ar putea transforma vacanța, apoi citește despre 7 locuri turistice fabuloase, care vor dispărea în următorul secol. Vizitează-le cât încă se mai poate!

Ca să știi mai mult

Dacă te pasionează marile descoperiri geografice și vrei să afli mai multe despre oamenii extraordinari care le-au realizat, îți recomandăm o carte captivantă: „Mari exploratori”. Citind-o, vei face o incursiune în istoria de peste 5.000 de ani a explorărilor și aventurilor, pe uscat, pe mare și chiar dincolo de granițele terestre. Alexandru cel Mare, Marco Polo, Cristofor Columb, Vasco da Gama, Magellan, Francis Drake, James Cook, Jacques-Yves Cousteau, Iuri Gagarin și Neil Armstrong sunt doar câteva dintre personajele acestor povești fascinante.

Comandă cartea „Mari exploratori” pe Cartepedia sau pe Libris.


Distribuie:

Citește în continuare

Un comentariu la „21 de destinații de vacanță superbe și subestimate”

Lasă un comentariu