21 de destinații de vacanță superbe și subestimate

Multă lume preferă cărările bătătorite și alege mereu aceleași destinații de vacanță. Dar uneori nu strică să te abați de la drum și să vizitezi destinații de vacanță care nu se regăsesc în ofertele tuturor agențiilor de turism.

Iată câteva locuri din jurul lumii care nu primesc atenția care li s-ar cuveni. Unele dintre aceste destinații de vacanță sunt pe cale să devină populare, iar altele vor fi la modă, poate, peste câțiva ani.

1

Reykjavik, Islanda

destinații de vacanță
Foto: Pinterest

Capitala Islandei este prima pe lista cu destinații de vacanță. Reyjkavik are pe fundal munți acoperiți de zăpadă, mări învolburate și un aer limpede ca cristalul.

Orașul are clădiri pline de culoare, o viață de noapte efervescentă și un suflet capricios. Capitala Islandei are o cultură cu vederi largi și plină de energie. Este renumită pentru muzeele ei, operele de artă captivante, bogata paletă culinară și cafenelele și barurile relaxante.

2

Destinații de vacanță - Belgrad, Serbia

destinații de vacanță
Foto: TripAdvisor

Belgrad este unul dintre cele mai interesante orașe din Europa. Și, totuși, ca multe alte destinații de vacanță, este trecut cu vederea de majoritatea turiștilor.

Cultura lumii vechi a făcut loc vieții de noapte a lumii noi. Bulevardele aglomerate sunt o înșiruire interesantă de cafenele, baruri și clădiri istorice.

Din Belgrad nu lipsesc muzeele, care păstrează moștenirea culturală, religioasă și militară a țării. Capitala Serbiei este, fără îndoială, un oraș subevaluat, pe care merită să-l vizitezi.

3

Palawan, Filipine

destinații de vacanță
Foto: Right Holidays

Palawan a fost votată drept cea mai frumoasă insulă din lume. În ciuda acestei distincții, apele sale curate și pădurile tropicale luxuriante sunt încă, în mare parte, neatinse de turism.

4

Havana, Cuba

destinații de vacanță
Foto: Joven Cuba

SUA a instituit un embargo împotriva Cubei în anii ’60, iar această măsură a făcut ca țara să stagneze în timp. Așadar, când ajungi în Cuba te simți de parcă ai călători înapoi în anii ’50.

Pe lângă călătoria în timp, există multe alte motive pentru care ar trebui să vizitezi această țară: plajele superbe, localnicii prietenoși, barurile și mașinile vintage și arhitectura incredibilă.

5

Destinații de vacanță - Liov, Ucraina

destinații de vacanță
Foto: MissMaps

Liov (Lvov sau L’viv) este un oraș cu o istorie bogată, situat în vestul Ucrainei. Așezarea a fost fondată în secolul XIII și, de atunci, a aparținut mai multor state.

Are un farmec central-european, așa cum aveau Praga și Cracovia, înainte să fie năpădite de turiști. În alcătuirea acestui oraș superb intră pavaje ciudate, cafenele, biserici cu domuri verzi și un castel din secolul XIV, situat pe vârful unui munte.

6

Mozambic, Africa

destinații de vacanță
Foto: Mozambique Tourism

Mulți oameni călătoresc spre insule faimoase din Oceanul Indian, precum Mauritius și Seychelles. Dar Mozambic este mai puțin dezvoltat și are multe de oferit celor care se aventurează aici.

Această țară africană este alcătuită din coaste sălbatice, ape turcoaz, recife mari, arhipelaguri îndepărtate, arhitectură în stil colonial și o viață de noapte tumultuoasă.

7

Alleppey, India

destinații de vacanță
Foto: Miss Jess Rose

Alappuzha (sau Alleppey) este un oraș cu ieșire la Marea Laccadive. Este situat în statul indian Kerala și este format din peste 1.000 de bărci-locuințe.

Vei fi de acord cu eticheta de „Veneție a Estului” după ce te vei plimba prin centrul mic și haotic, care are și câteva canale. Poți să plutești pe apă și să privești câmpurile verzi și modul în care trăiesc localnicii zi de zi.

8

Destinații de vacanță - Valparaiso, Chile

destinații de vacanță
Foto: Pinterest

Acest oraș portuar se află la distanță de două ore de mers cu mașina de Santiago. El este de mult timp cunoscut pentru casele sale colorate care se înșiruie pe dealuri.

Acest oraș minunat este alcătuit din cerros (dealuri) haotice, artă stradală latino-americană, un labirint de străzi abrupte și sinuoase și alei aglomerate cu vile. Orașul are un aer care pare a spune că „aici, totul e permis”.

9

Salar de Uyuni, Bolivia

destinații de vacanță
Foto: Pinterest

Salar de Uyuni se află în mijlocul Anzilor, în sud-vestul Boliviei. Aici se află cea mai mare câmpie de sare a lumii, care a apărut pe locul unui lac preistoric care a secat.

În urma lacului a rămas un peisaj deșertic de 11.000 de kilometri pătrați, compus din sare de un alb strălucitor, formațiuni stâncoase și insule pline de cactuși. L-am descrie ca fiind una dintre „cele mai ireale” destinații din lume.

10

Destinații de vacanță - Essaouira, Maroc

destinații de vacanță
Foto: Pinterest

Orașul de coastă Essaouira este protejat de metereze din secolul XVIII, în care se află tunuri vechi de aramă.

Este un oraș cu un suflet marocan: alei înguste, aer marin umed amestecat cu aroma mirodeniilor și a lemnului de tuia, femei în haik-uri albe, palmieri umbroși lipiți de zidurile roșii ale orașului și sunetul cântecelor Gnawa reverberând din magazine.

11

Doha, Qatar

destinații de vacanță
Foto: Ruben Garce Turismo

Doha este un oraș modern, care se dezvoltă repede. Ținând cont de sumele alocate construcțiilor, Doha va deveni unul dintre cele mai importante orașe din Golful Persic în câțiva ani.

Orașul este compus din arhitectură pitorească, porturi pline de vase și o comunitate multiculturală.

12

Big Sur, California, SUA

destinații de vacanță
Foto: Kathleen Manning

Big Sur și-a făcut apariția doar recent pe radarele internaționale ale „vânătorilor de locuri turistice”. Această zonă este plină de peisaje uimitoare, care nu au fost atinse de civilizație.

13

Destinații de vacanță - Las Pozas, Xilitla, Mexic

destinații de vacanță
Foto: Parade

Această destinație este diferită de destinațiile obișnuite ale turiștilor care vin în Mexic. În oraș vei găsi Las Pozas, o grădină ireală construită în mijlocul junglei, plină de scări în spirală care nu duc nicăieri, cascade uimitoare și statui suprarealiste.

14

Anguilla, Caraibe

destinații de vacanță
Foto: Best Antigua

Consumerismul a „devorat” multe locuri din Caraibe, dar Anguilla și-a păstrat colibele fermecătoare alături de hotelurile și facilitățile pentru turiști. Aici găsești relaxarea Caraibelor în cea mai pură stare.

15

Destinații de vacanță - Alacati, Turcia

destinații de vacanță
Foto: Pinterest

Turiștii cunoscători se îndreaptă către sătucul Alacati, din Turcia. Aici este cel mai relaxant loc în care să-ți petreci vara, datorită galeriilor, cluburilor de pe plajă și restaurantelor.

Alacati datează din secolul XIV și este lipsit de pretenții. Este format din case de piatră de culoarea fildeșului și hoteluri rustice.

16

Alesund, Norvegia

destinații de vacanță
Foto: Inspiration Feed

Fermecătorul oraș Alesund se află la capătul ținutului Fiordului de Vest din Norvegia. Este așezat pe mai multe insule și se desfășoară către Atlantic, cu munții pe fundal.

După un incendiu devastator care a avut loc în 1904, orașul a fost reconstruit în stilul Art Nouveau (Jugendstil). Dacă frumusețile sale naturale nu te cuceresc, arhitectura sa cu siguranță că o va face.

17

Destinații de vacanță - Trier, Germania

destinații de vacanță
Foto: Pinterest

Trier este cel mai vechi oraș al Germaniei. Se află în pitoreasca Vale Mosel, situată lângă granița cu Luxemburg. Orașul se laudă cu unele dintre cele mai frumoase vestigii romane care pot fi găsite în afara Romei.

18

Insula Skye, Scoția

destinații de vacanță
Foto: Martin Evan

Insula Skye este cunoscută pentru peisajele accidentate și satele pescărești pitorești. Iar dacă vremea nu este favorabilă unei plimbări în natură, pe insulă există numeroase castele, muzee și pub-uri și restaurante confortabile.

19

Mostar, Bosnia și Herțegovina

destinații de vacanță
Foto: Writers’ Reserve

Bosnia este un centru de confluență a culturilor. Aici, Vestul întâlnește Estul, iar unul dintre cele mai fermecătoare și interesante locuri pe care le poți vedea în această țară este orașul Mostar.

Orașul este magnific atât din punctul de vedere al naturii, cât și din cel al arhitecturii. Turismul a început să se dezvolte galopant aici.

20

Destinații de vacanță - Salvador, Brazilia

destinații de vacanță
Foto: Pinterest

Fosta capitală a Braziliei este renumită pentru mâncarea sa influențată de bucătăria africană, pentru muzica și pentru arhitectura sa. Orașul este cunoscut drept „Orașul bucuriei”.

Salvador mustește de muzică și artă contemporană, în mijlocul unei arhitecturi neatinse din secolul XVII.

21

Valencia, Spania

destinații de vacanță
Foto: ViaMichelin

Valencia este neglijată în favoarea Madridului și a Barcelonei. Asta, deși excelează la capitolele viață culturală, delicii culinare și viață de noapte. Orașul este plin de clădiri futuriste uimitoare și de arhitectură în stil Modernista. Totuși, orașul își păstrează un aer vechi, plin de caracter.


Iar acum, descoperă 10 locuri de vizitat care ți-ar putea transforma vacanța, apoi citește despre 7 locuri turistice fabuloase, care vor dispărea în următorul secol. Vizitează-le cât încă se mai poate!


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Un comentariu la „21 de destinații de vacanță superbe și subestimate”

Lasă un comentariu