1.749 de oameni au stat la coadă ca să vadă un apartament de închiriat în Berlin

Dacă te întrebai cât de greu este să găsești o chirie la un preț accesibil în Berlin, probabil că cele ce urmează te vor ajuta să-ți faci o idee: pe 24 noiembrie, 1.749 de oameni s-au strâns să vadă un apartament cu chirie rezonabilă, deși anunțul apăruse cu doar o zi înainte!

Mulțimea de oameni dornici să închirieze apartamentul a ocupat tot spațiul din fața blocului de locuințe. Foto: RBB Abendschau / Twitter

Situat lângă primăria din Schöneberg, apartamentul, aflat la etajul al treilea al unei clădiri din anii ’50, are două camere și o suprafață utilă de 54 de metri pătrați.

Până aici, nimic ieșit din comun, însă factorul care a atras interesul oamenilor a fost chiria: doar 550 de euro pe lună, sumă ce include încălzirea și apa curentă.

Este un adevărat chilipir pentru capitala Germaniei, mai ales în cartierul Schöneberg, așa că nimeni nu a fost surprins că lumea s-a strâns ca să vadă locația. Numai că nimeni nu se aștepta să vină aproape 1.750 de oameni în aceeași zi.

Reprezentantul agenției imobiliare a folosit megafonul pentru a se adresa mulțimii. Foto: RBB Abendschau / Twitter

În ziua vizitei, Strada Meininger, pe care se află blocul cu pricina, arăta ca scena unor mișcări de stradă, iar personalul de la agenția de imobiliare dădea instrucțiuni prin megafon. În apartament intrau grupuri de 20-30 de oameni odată, ca să vadă locuința preț de câteva minute.

Mulți au descris vizitarea apartamentului ca fiind „o catastrofă”. Unii spuneau că este un exemplu clar despre situația imobiliară dezastruoasă din Berlin, iar alții îl condamnau pe proprietarul „lacom” pentru că permisese ca atâți de mulți oameni să ia parte la eveniment.

Vizitatorii au fost împărțiți în grupuri de câte 20-30 de persoane care aveau câteva minute la dispoziție pentru a vedea apartamentul. Foto: RBB Abendschau / Twitter

Proprietarul le-a spus reporterilor germani că faptul că a permis ca 1.749 de oameni să vină să vadă apartamentul era o chestiune justificată, fiindcă deja se făcuse o preselecție a candidaților.

Doritorii care căutau o a doua casă sau care aveau un venit mare nici măcar nu au fost invitați să vadă apartamentul. Proprietarul a afirmat că filtrează toate cererile pentru a decide cine va fi noul chiriaș al apartamentului.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu