15 animale cu ritualuri de împerechere ciudate

Obiceiurile de împerechere ale unor animale sunt extraordinare. Unele dintre aceste ritualuri de împerechere ciudate implică explozia organelor și schimbări ale genului, în timp ce altele duc chiar la moarte.

Iată o listă cu 15 animale cu ritualuri de împerechere total neobișnuite. Și la această categorie, Mama Natură surprinde pe toată lumea.

1. Ritualuri de împerechere – Albinele

ritualuri de împerechere
Foto: Wikimedia

Regina este conducătorul suprem! Există cel puțin 10.000 de albine într-un singur stup. Aceasta, în timp ce o singură regină este responsabilă cu repopularea coloniei.

În timpul sezonului de împerechere, regina zboară. Ea este urmată de trântori, al căror unic scop este să se împerecheze cu ea.

În timpul zborului, trântorii își scot în mod miraculos organele de reproducere. Împung aerul cu ele aerul până când acestea se rup. Ruperea are ca efect un sunet care poate fi auzit chiar și de oameni.

După o ejaculare masivă, trântorii mor. Regina continuă acest ritual cu 12 până la 15 alți trântori. În acest timp, ea înmagazinează aproximativ 6 milioane de spermatozoizi.

Aceasta este o cantitate suficientă pentru a depune ouă de-a lungul întregului ei ciclu de viață.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

2. Ritualuri de împerechere – Cimpanzeul pitic

ritualuri de împerechere
Foto: National Geographic

Pentru cimpanzeul pitic, sexul este mereu o soluție plauzibilă, în orice situație și împrejurare. Cimpanzeii pitici sunt foarte aventuroși când vine vorba de interacțiuni sexuale.

Activitățile lor preferate cuprind sărutul cu limba, masturbări mutuale și ritualuri bizare, cum ar fi „scrima cu penisul” (doi masculi care atârnă de crengi în timp ce-și freacă organele erecte unul de celălalt).

Aceste activități sunt un mecanism de rezolvare al conflictelor, un dar sărbătoresc și o salutare prietenească, printre altele. Deși sunt mai active sexual decât alte primate, femelele cimpanzeului pitic dau naștere la un interval de cinci sau șase ani.

Ele nasc un singur pui. Astfel, apare o discrepanță între sex și reproducere.

3. Ritualuri de împerechere – Limacșii banană

ritualuri de împerechere
Foto: Wikimedia

E un gând destul de înspăimântător că ai putea avea un organ reproducător de mărimea corpului tău. Dacă ești un limax banană, trebuie să găsești un partener de mărime similară cu a ta.

Acești limacși își poartă organele genitale pe cap. Astfel, ei nu sunt greu de observat. Când se împerechează, se încolăcesc unul în jurul celuilalt.

Formează un cerc galben, își introduc penisurile și fac schimb de spermă pentru mai multe ore. Apoi, limacșii își scot organele unul dintr-altul și pleacă pe drumuri diferite.

Dacă partenerul nu este potrivit, limaxul îi mănâncă penisul. Este un proces extrem de bizar, dar, totuși, fascinant.

4. Ritualuri de împerechere – Viermii lați

ritualuri de împerechere
Foto: YouTube

Aceste animale au atât organe reproducătoare masculine, cât și feminine. Când vine vorba de împerechere, ei au probleme în a decide ce rol va avea fiecare partener.

Masculul pleacă după împerechere, în timp ce femela va trebui să crească progeniturile. Așa că înțelegem motivul confuziei.

Pentru a rezolva dilema, viermii plați duc un duel al penisurilor. Ei încearcă să se străpungă unul pe altul. Cel care inseminează primul își câștigă rolul dorit, de mascul.

5. Ritualuri de împerechere – Șarpele jartieră

ritualuri de împerechere
Foto: Wikimedia

Acești șerpi practică violul în grup. Femelele sunt căutate de până la 100 de masculi. Femela trebuie să fie sănătoasă ca să supraviețuiască după ce este urmărită de atâți masculi.

Șarpele norocos se împerechează, în timp ce ceilalți 99 privesc „cu gelozie”. Odată consumat actul, femela încearcă cu disperare să scape.

6. Ritualuri de împerechere – Girafele

ritualuri de împerechere
Foto: Wikimedia

Ca și cum nu ar fi destul să ai gâtul atât de lung, girafele mascul trebuie să bea o gură din urina femelei. Aceasta, pentru a afla dacă ea este în călduri și dacă ar fi un bun partener.

Masculul o freacă cu capul pe dos pentru a provoca urinarea. Dacă urina are gust bun, el va începe să o curteze. Mai mulți masculi concurează pentru o femelă. Astfel, ei se vor duela lovindu-se cu gâtul unul pe celălalt.

Aceasta, în speranța că femela îl va alege pe învingător. Când ea este pregătită, va sta nemișcată pentru câteva secunde. Astfel ea îi permite masculului să se urce pe ea.

7. Ritualuri de împerechere – Pasărea grădinar

ritualuri de împerechere
Foto: Wikimedia

Femelele păsărilor grădinar sunt impresionate de inteligența și talentul decorativ al masculului. Totodată, pe ele le impresionează talentul lui la dans și nu sunt interesate de abilitățile lui atletice.

Când curtează femelele, masculii păsărilor grădinar se vor duela cu orice mijloace necesare. Aceasta pentru a dovedi că pot să aducă hrană.

În cele din urmă, ei construiesc cuiburi nupțiale și le decorează artistic. Femelele inspectează creațiile lor, fiind cucerite de cele mai remarcabile construcții.

Potențialul partener dansează apoi pentru ea în cadrul acestui spectacol de împerechere foarte complex.

8. Ritualuri de împerechere – Peștele undițar

ritualuri de împerechere
Foto: Wikimedia

Aceștia ar putea concura la titlul de cea mai respingătoare specie din oceanele noastre. În lipsa frumuseții, femela atrage masculii eliberând un feromon.

Totodată, ea luminează dintr-o momeală bioluminiscentă atașată de cap. Masculii încep împerecherea mușcând-o pe femelă de stomac și ținându-se după ea.

Apoi, masculul își unește vasele sanguine și pielea cu ale partenerei. Masculul primește toate nutrimentele de la femelă. Astfel, el nu mai are nevoie de ochi și de înotătoare și acestea degenerează.

În cele din urmă, masculul devine o grămăjoară de carne lipită de femelă. El îi oferă spermatozoizi atunci când femela este gata de reproducere.

9. Ritualuri de împerechere – Delfinii

ritualuri de împerechere
Foto: Wikimedia

Delfinii au un timp mediu de ejaculare de 12 secunde. Ei au și un instinct sexual foarte puternic și se împerechează de mai multe ori pe zi.

Chiar dacă nu este un armăsar, delfinul curtează femela prin daruri, cântec și îndemânare. Pentru a-și satisface apetitul sexual foarte ridicat, ei atacă femelele delfin.

Totodată, ei încearcă să călărească alte animale, cum ar fi țestoasele marine, dar și obiecte neînsuflețite. Delfinii colaborează pentru a fura femele din alte grupuri și le obligă pe acestea să se împerecheze.

Se luptă între ei pentru a stabili cine se împerechează cu femela. După ce se împerechează unindu-și burțile, masculul pleacă să caute alte femele. Femela rămâne apoi singură ca să crească puiul.

10. Ritualuri de împerechere – Șoarecele marsupial

ritualuri de împerechere
Foto: Wikimedia

Această creatură mică, asemănătoare cu un șoarece comun, ajunge la maturitatea sexuală la numai un an după naștere. Înainte de sezonul de împerechere, corpul lor se oprește din producerea de spermă.

Astfel, ei pot folosi numai ceea ce s-a înmagazinat. Aceste animale trec printr-o întâlnire sexuală care poate dura până la 14 ore, apoi trec la o altă femelă.

Energia lor formidabilă este dată de testosteron. Din cauza efortului pe care îl presupune împerecheatul continuu și a sîngerărilor interne, părul le cade, sistemul imunitar slăbește și se îmbolnăvesc de cangrenă.

Continuă să se împerecheze cât de mult pot până la sfârșitul sezonului de „iubire”, când cad morți.

11. Ritualuri de împerechere – Hipopotamii

ritualuri de împerechere
Foto: Wikimedia

Hipopotamul defechează în numele iubirii. Când hipopotamul mascul găsește o femelă potrivită, defechează și urinează pentru a o atrage.

Apoi, își folosește coada scurtă pentru a împrăștia fecalele și pentru a le arunca peste el. După aceea, cuplul intră în apă. Împreună, amândoi cântăresc, în medie, 5.900 de kilograme.

Apoi masculul se urcă peste femelă. În tot acest timp, femela își ține respirația și se luptă să ajungă la suprafață ca să mai tragă o gură de aer.

12. Ritualuri de împerechere – Peștele clovn

Foto: Wikimedia

Cea mai amuzantă parte este că toți peștii clovn se nasc masculi. Când femela grupului moare, masculul conducător se îngrașă și se transformă în femelă.

Cel mai mare pește din grup este femela. Masculul este puțin mai mic decât ea. Când se împerechează, femelele depun uneori până la o mie de ouă.

Masculul le fertilizează și le păzește până când progeniturile ies afară din ele. Bizar este faptul că dacă un ou este de calitate inferioară sau este vătămat, masculul îl mănâncă.

13. Ritualuri de împerechere – Papagalii cu fruntea albă

ritualuri de împerechere
Foto: Wikimedia

Despre femelele de papagal cu fruntea albă ar fi prea puțin să spunem că au parte de un sărut nereușit. Curtatul începe, de obicei, cu săruturi.

Partenerii își unesc ciocurile și limbile lor se ating. Masculul devine excitat sexual, ceea ce îl face să vomite în gura partenerei sale.

Totuși, pentru femelă, acesta este doar un aperitiv care o pregătește pentru intimitățile care urmează. Masculul își arată afecțiunea pentru iubita lui regurgitând generos mâncarea.

Apoi, el joacă un rol activ în creșterea puilor.

14. Ritualuri de împerechere – Furnica roșie

ritualuri de împerechere
Foto: Wikimedia

Împerecherea furnicilor roșii este la fel de complexă ca structura lor socială. Regina este dominantă și controlează cantitatea de ouă care este depusă. Dorința fiecărei regine este să-și perpetueze genele și să crească șansele de a obține o nouă regină.

Astfel, este nevoie de un trântor mascul. Pentru furnicile care muncesc, masculii sunt inutili și e mai bine dacă mor după împerechere.

Regina și fiicele ei umplu colonia cu ouă masculine atunci când este nevoie de trântori. Apoi, furnicile ucid trântorii de care nu este nevoie.

15. Ritualuri de împerechere – Păsările flamingo

ritualuri de împerechere
Foto: Wikimedia

Flamingo sunt, probabil, cele mai frumoase și ușor de recunoscut păsări de pe planetă. Sunt monogame, dar numai pentru un sezon. După ce anul a trecut, ele sunt din nou libere.

Atunci, ele iau parte la un concurs de dans în care sute de femele concurează pentru un singur mascul. Ele se pregătesc pentru ritualul de curtare aplicându-și o substanță uleioasă care le scoate în evidență penele roz.

Este un proces similar felului în care o femeie poartă machiaj. Aceste minunății ale naturii folosesc până la 136 de figuri de dans pentru a atrage un mascul.

Cu cât folosesc mai multe combinații, cu atât mai mult cresc șansele de a-și găsi masculul perfect.


În continuare, citește și 12 curiozități despre animale care dovedesc că Mama Natură nu ne spune chiar tot.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

Un comentariu la „15 animale cu ritualuri de împerechere ciudate”

Lasă un comentariu