15 orașe europene mai puțin cunoscute, bijuterii turistice pe care trebuie să le vezi

Majoritatea turiștilor preferă să vadă orașe europene mari și cunoscute, precum Parisul, Londra, Roma sau Berlinul. Dar farmecul continentului nostru poate fi simțit mai bine în orașele mici, neinvadate de turiști.

Însă multe orașe europene nu sunt atât de cunoscute pe cât ar merita. În acest articol îți prezentăm niște orașe europene extraordinare, încă neatinse de turismul în masă.

În aceste orașe din Europa, istoria și tradițiile sunt la ele acasă. Aici, timpul pare să fi stat în loc, iar atmosfera este una magică.

1. Cesky Krumlov, Republica Cehă

Orase europene - Cesky Krumlov

Acest oraș-castel din sud-vestul Cehiei este unul dintre cele mai frumoase orașe europene medievale. Partea veche a orașului a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Orașul vechi este un labirint de alei întortocheate, construite în jurul castelului Cesky Krumlov.

2. Colmar, Franța

Orase europene - Colmar

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Dacă vrei să simți spiritul Franței de demult, Colmar este locul ideal. Orașul este situat în nord-estul Franței, în regiunea Alsacia, și este foarte bine conservat.

Centrul istoric este o zonă protejată de autorități, care l-au restaurat cu grijă în ultimii 20 de ani. Colmar păstrează o atmosferă de oraș provincial. Aceasta contribuie la farmecul său.

3. Orașe europene – Kotor, Muntenegru

Orase europene - Kotor

Kotor este situat pe coasta Muntenegrului, într-un golf superb. Este un oraș plin de tradiție și istorie, cu priveliști remarcabile.

Orașul vechi este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. A fost construit între secolele al XII-lea și al XIV-lea și „mustește” de arhitectură medievală și monumente istorice.

4. Hallstatt, Austria

Orase europene - Hallstatt

Când vine vorba de orașe din Europa cu un farmec aparte, de pe listă nu poate lipsi Hallstatt. Acest sat stă „cuibărit” între Lacul Hallstatter și Munții Dachstein.

Este cel mai vechi și, probabil, cel mai fotografiat sat din Austria. Aici se află case în culori pastelate, ce aruncă reflecții tremurătoare pe apele lacului.

Munții înalți înconjoară satul din toate părțile.

5. Staufen Im Breisgau, Germania

Orase europene - Staufen Im Breisgau

Această localitate sa află la marginea Pădurii Negre, în sudul Germaniei. Este unul dintre orașele europene preferate de amatorii de vin.

Aici se află dealuri întregi terasate și acoperite cu viță de vie și case în culori pastelate. Primăria din localitate poartă inscripții gotice care datează din anul 770.

6. Dinant, Belgia

Orase europene - Dinant

Dinant este un oraș istoric. El se află într-o zonă spectaculoasă, printre stânci impresionante, la confluența râurilor Meuse și Lesse.

Regiunea Dinant este inima turistică a Valoniei, iar Dinant este punctul ei central.

7. Orașe europene – Mostar, Bosnia și Herțegovina

Orase europene - Mostar

Mostar este un oraș situat în sudul Bosniei și Herțegovinei. El are puțin peste 110.000 de locuitori.

Este cel mai important oraș din regiunea Herțegovina, capitala sa culturală și centrul Cantonului Herțegovina-Neretva.

8. Giethoorn, Olanda

Orase europene - Giethoorn

Giethoorn este situat în provincia Ovierijseel, în estul Olandei, la câteva ore distanță de Amsterdam.

Este poreclit „Veneția Olandeză” deoarece în acest sat magic nu există drumuri.

9. Pucisca, Croația

Orase europene - Pucisca

Cu casele sale de piatră cu acoperișuri roșii, Pucisca și-a câștigat locul pe lista cu orașe din Europa ce merită vizitate. Pucisca se află pe Insula Brac, în regiunea Split-Dalmația.

10. Annecy, Franța

Orase europene - Annecy

Annecy este un oraș alpin din sud-estul Franței. Aici, râul Thiou se varsă în Lacul d’Annecy. Orașul este cunoscut pentru partea sa veche.

Aici se află străzi pietruite, canale șerpuitoare și case colorate ca într-un tablou.

11. Albarracin, Spania

Orase europene - Albarracin

Albarracin este un sat medieval excelent conservat, situat în nordul Spaniei. Pe aleile înguste și întortocheate ale orașului se află turnuri vechi de piatră și capele impresionante.

12. Bibury, Anglia

Orase europene - Bibury

Artistul și meșteșugarul William Morris a numit această localitate „cel mai frumos sat din Anglia”. Și a avut motive întemeiate.

Bibury este o localitate fermecătoare, cu case vechi, care se pierd în iarba verde, specifică Angliei. Bibury nu a fost contaminat încă de civilizația modernă.

13. Orașe din Europa – Rothenburg, Germania

Orase europene - Rothenburg

Fă un salt în timp și vizitează unul dintre cel mai bine conservate orașe medievale din Germania! Rothenburg este locul care l-a inspirat pe Walt Disney să creeze desenul animat Pinocchio.

14. Ostuni, Italia

Orase europene - Ostuni

Numit Orașul Alb, Ostuni se întinde pe trei dealuri. Bijuteria orașului este o catedrală, situată chiar în centrul lui.

15. Maranola, Italia

Orase europene - Maranola

Maranola este unul dintre acele orașe europene care par desprinse din cărțile de colorat. Orașul se află în nordul Italiei, în provincia La Spezia, Liguria.

Ca toate localitățile din Cinque Terre, acest Maranola are numeroase case superb colorate.


Distribuie:

Citește în continuare

Un comentariu la „15 orașe europene mai puțin cunoscute, bijuterii turistice pe care trebuie să le vezi”

  1. Cum stiu strainii sa-si protejeze cultura si sa refaca sau sa mentina in bune conditii tot ceea ce a fost odinioara . Avem o tara minunata (adica am avut ) , plina de locuri si statiuni minunate , care din pacate au fost lase in paragina si de izbeliste . Ce stim noi ? Noi si nu ma refer la oamenii de rand . Stim sa distrugem tot ceea ce a fost candva frumos in aceasta tara .Dezinteres total fata de istorie , cultura , arta .

    Răspunde

Lasă un comentariu