15 locuri de vizitat interesante, care îți vor face călătoriile de neuitat

Îți plac aventurile? Există multe locuri de vizitat despre care nu ai auzit până acum. Îți prezentăm o selecție de obiective turistice inedite, unde poți experimenta senzații tari.

Am inclus experiențe de călătorie cu avionul, pe șosea sau cu trenul. Iată, așadar, o listă cu 15 dintre cele mai interesante locuri de vizitat din toată lumea.

1. Calea ferată Maeklong, Thailanda

Iată primul loc de pe lista noastră cu locuri de vizitat. La început, pare o piață asiatică aglomerată, la fel ca oricare alta.

Dar totul se schimbă când vezi că un tren trece chiar prin piață de câteva ori pe zi. Piața se află literalmente pe șine.

locuri de vizitat
Foto: Pinterest

Când trenul se apropie, toți vânzătorii își iau marfa de pe șine. După ce trenul trece, o pun înapoi. Acest tren este unul dintre cele mai lente din Thailanda. Are o viteză de 30 kilometri pe oră.

2. Aeroportul „Princess Juliana” – O aterizare spectaculoasă

locuri de vizitat
Foto: Pinterest

Un avion obișnuit are nevoie, de obicei de 2.400, de metri de pistă pentru a ateriza în siguranță. Totuși, pista de aterizare de la Aeroportul Internațional „Princess Juliana” are numai 2.272 metri.

Unele dintre cele mai mari avioane din lume, cum ar fi A340 și  A747, aterizează acolo. Și asta nu e totul! Pentru a ateriza, avioanele trebuie să treacă peste o plajă și un gard.

3. „Calea ferată a morții”, Thailanda

locuri de vizitat
Foto: Pinterest

Iată unul dintre acele locuri de vizitat care ascund povești sinistre. „Calea ferată a morții” este situată în provincia Kanchanburi a Thailandei, la graniță cu Myanmar.

Șinele au fost construite în timpul ocupației japoneze din Al Doilea Război Mondial. Ele trec prin păduri dese și munți abrupți.

Numele de „Calea ferată a morții” i-a fost dat pentru că 90.000 de muncitori civili și mai mult de 12.000 de prizonieri aliați au murit în timpul construirii ei.

4. Aeroportul Gisborne, Noua Zeelandă

locuri de vizitat
Foto: Pinterest

Aeroportul Gisborne este situat pe coasta estică a Noii Zeelande. Este unic, fiindcă nu multe aeroporturi au o cale ferată care să treacă peste pistă.

Pe calea ferată Palmerston Nord – Gisborne trenurile trec toată ziua. Aeroportul și autoritățile căilor ferate lucrează împreună pentru a împiedica orice incident nefericit. Totuși, uneori poți vedea cum avioanele și trenurile se încrucișează.

5. Locuri de vizitat – Tunelul Guoliang

locuri de vizitat
Foto: Pinterest

Tunelul Guoliang este cel mai periculos tunel din lume. Este situat în Huixian, Xinxiang, în provincia Henan a Chinei. Acest drum de munte înalt de 4.8 metri și lat de 4 metri a fost construit de 13 săteni în anii ’70.

Numele lui se traduce prin „drumul care nu îngăduie nicio greșeală”. Face parte dintre cele mai periculoase drumuri din lume.

6. Aeroportul Saba – Cea mai scurtă pistă din lume

locuri de vizitat
Foto: Pinterest

Aeroportul Saba este considerat unul dintre cele mai periculoase locuri de aterizat din lume. El este situat la 45 de kilometri sud de Insula Sint Maarten.

Aceasta este o țară care face parte din Regatul Țărilor de Jos. Aeroportul Saba are cea mai scurtă pistă pentru avioane comerciale din lume.

Ea are o lungime de 400 de metri. Aterizarea este o sarcină dificilă pentru piloții din lumea întreagă. Cea mai mică greșeală se poate transforma într-o situație de viață și de moarte.

7. Locuri de vizitat – Tren a las Nubes, Argentina

Calea ferată care leagă nord-vestul Argentinei de granița cu Chile trece prin Munții Anzi. Trenul trece prin Salta-Antogafasta de est și face parte din compania Belgrano Railway.

locuri de vizitat
Foto: Pinterest

Calea ferată, al cărei nume înseamnă „Trenul prin nori”, este situată la 4.220 de metri deasupra nivelului mării. Aceasta o situează pe locul 5 în lume între căile ferate situate la cea mai mare înălțime.

8. Căile ferate Chennai – Rameshwaram, India

locuri de vizitat
Foto: Pinterest

Această cale ferată leagă insula Rameshwaram de India de Eud-Est (Chennai). Ea ar putea face cândva parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Acest pod, vechi de 103 ani, are grinzile foarte joase și o lungime de 2.065 metri. Când traversezi podul, nu vei putea să vezi altceva în afară de apă.

Vei avea senzația că trenul merge pe mare.

9. Locuri de vizitat – Drumul Kabul – Jalalabad

locuri de vizitat
Foto: Pinterest

Acest drum șerpuiește pe teritoriul talibanilor.  Traversează „o zonă a nimănui”. Cei 65 de kilometri de șosea trec prin munți stâncoși în care nu locuiește aproape nimeni.

Acest drum și-a câștigat titlul de „cel mai periculos drum din lume”. Insurgenții nu sunt singurul element negativ de aici.

Alte două probleme sunt drumul îngust, care este situat la peste 600 de metri înălțime, și șoferii din Kabul, care încearcă mereu depășiri riscante.

10. Căile ferate din Bangladesh

locuri de vizitat
Foto: Pinterest

Aglomerația și călătorii de pe acoperiș sunt imagini comune ale trenurilor din Bangladesh. Aceasta este una dintre țările cu cea mai densă populație din lume.

Dar rețeaua de căi ferate nu este dezvoltată suficient. De aceea, mii de oameni aleg acest riscant mijloc de transport.

11. Antarctica – O aterizare alunecoasă

locuri de vizitat
Foto: Pinterest

Cea mai rece parte a planetei nu are piste de aterizare. Până și gândul de a ateriza pe gheață îți îngheață sângele în vine.

Dar acesta este doar începutul provocărilor. Cel mai important lucru atunci când aterizezi pe gheață este greutatea avionului.

Fiecare avion trece prin măsuri de securitate ca să se asigure că la aterizare nu se va sparge gheața. Faptul că poți rămâne blocat în zăpadă e o altă poveste…

12. Șoseaua James W. Dalton

locuri de vizitat
Foto: Pinterest

Șoseaua James W. Dalton, cunoscută și sub numele de Șoseaua Alaska 11, este unul dintre cele mai dificile drumuri de pe planetă. Șoseaua, lungă de 666 de kilometri, începe la Eliot Highway în Fairbanks și se sfârșește la Deadhorse, lângă Oceanul Arctic.

Șoseaua este situată într-o zonă pustie. Există abia 1.000 de locuitori și doar trei stații de alimentare pe întreaga șosea. Vremea aspră, vânturile reci și drumurile acoperite de zăpadă sunt un bonus.

13. Locuri de vizitat – Podul de pe râul Vitim

locuri de vizitat
Foto: Pinterest

Situat în Siberia, râul Vitim este un afluent al fluviului Lena. Pe podul lat de 1.8 metri abia încape un autovehicul obișnuit. Pe lângă asta, nu există balustrade de protecție pe pod. Podul, lung de 570 de metri, îngheață frecvent.

Podul este alunecos, construit din țevi de metal ruginite și scânduri de lemn putrede, fără balustradă. El se află într-unul dintre cele mai reci locuri de pe planetă.

Traversarea este înspăimântătoare.

14. Trenurile locale din Mumbai, India

locuri de vizitat
Foto: Pinterest

Căile ferate indiene sunt una dintre cele mai mari și mai aglomerate rețele de căi ferate din lume. Rețeaua locală Mumbai este alcătuită din căi ferate care fac legătura între suburbii.

Ea este extrem de aglomerată. Aceasta, fiindcă deservește 7.6 milioane de oameni zilnic.

15. Locuri de vizitat – Pasul Zoji La, India

Pasul Zoji La este mai mult decât o trecere. Este un drum vital pentru oamenii din Ladakh.

Îi ține pe aceștia conectați cu restul lumii. Drumul montan de 9 kilometri leagă Kashmir de Ladakh. El șerpuiește pe munte la înălțimea de 3.528 metri.

locuri de vizitat
Foto: Pinterest

Pe o parte nu există nicio barieră. Pe cealaltă parte se află stânca muntoasă.


Te rugăm să ne spui în comentarii dacă ai avut vreodată o experiență de călătorie de neuitat. Ce destinații neobișnuite sunt pe lista ta?


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
 • Cred ca mai peste tot in lume si in special pe continentul Asiatic,viata omului nu mai are valoare,
  Scapa sau traieste fiecare cum poate,
  Acest lucru ma intristeaza si ma duce cu gandul la sacrificiile antichitatii….

 • MIHAI FATU spune:

  Itradevar nu mi-am ichipuit ca pot ezista asemenea lucruri in lume.Fascinant!

 • Gabi Negutu spune:

  Fascinant! Trenurile din India sunt o aventură și un adevărat pericol. Dar dacă mi s-a lipit de suflet variantă, este nr. 7. trenul din Las Nubes, Argentina. E așa de lung că îi trebuie două locomotive. Pe șoseaua de dedesubt, când trece trenul, mașinile opresc și stau la distanță. De acum, toată viața voi regreta că nu am călătorit cu acest tren!

 • >