15 locuri de vizitat dacă ești în căutare de adrenalină

Lumea este plină de locuri de vizitat despre care majoritatea oamenilor nici măcar nu au auzit. Dacă îți plac aventurile, îți prezentăm o selecție de obiective turistice inedite, unde poți experimenta senzații tari.

Am inclus experiențe de călătorie cu avionul, pe șosea sau cu trenul. Iată, așadar, o listă cu 15 dintre cele mai interesante locuri de vizitat din toată lumea.

1

Calea ferată Maeklong, Thailanda

Iată primul loc de pe lista noastră cu locuri de vizitat. La început, acest loc pare o piață asiatică aglomerată, la fel ca oricare alta. Dar la o privire mai atentă îți vei da seama că târgul este situat chiar pe șinele de cale ferată. Și nu este vorba de o cale ferată scoasă din uz, ci de una încă funcțională.

De câteva ori pe zi, pe aici trece trenul. Când acesta se apropie, toți vânzătorii își iau marfa de pe șine, iar după trecerea garniturii o așază la loc.

2

Aeroportul „Princess Juliana” - O aterizare spectaculoasă

locuri de vizitat
Foto: Pinterest

De obicei, un avion obișnuit are nevoie de 2.400 de metri de pistă pentru a ateriza în siguranță. Totuși, pista de aterizare a Aeroportului Internațional „Princess Juliana”, de pe insula Saint Martin, din Caraibe, are numai 2.272 metri.

Unele dintre cele mai mari avioane din lume, cum ar fi A340 și  A747, aterizează acolo. Și asta nu e totul! Pentru a ateriza, avioanele trebuie să treacă peste o plajă și un gard.

3

„Calea ferată a morții”, Thailanda

Iată unul dintre acele locuri de vizitat care ascund povești sinistre. „Calea ferată a morții” este situată în provincia Kanchanburi a Thailandei, la graniță cu Myanmar.

Șinele au fost construite în timpul ocupației japoneze din Al Doilea Război Mondial și traversează păduri dese și munți abrupți.

locuri de vizitat
Foto: Pinterest

Numele de „Calea ferată a morții” i-a fost dat pentru că 90.000 de muncitori locali și peste 12.000 de prizonieri Aliați au murit în timpul construirii ei.

4

Aeroportul Gisborne, Noua Zeelandă

locuri de vizitat
Foto: Pinterest

Aeroportul Gisborne este situat pe coasta estică a Noii Zeelande. Este unic, fiindcă nu multe aeroporturi au o cale ferată care să treacă peste pistă.

Pe calea ferată Palmerston Nord – Gisborne trenurile trec toată ziua. Aeroportul și autoritățile feroviare colaborează pentru a împiedica orice incident nefericit. Totuși, uneori poți vedea cum avioanele și trenurile se încrucișează.

5

Locuri de vizitat - Tunelul Guoliang

locuri de vizitat
Foto: Pinterest

Tunelul Guoliang este cel mai periculos tunel din lume. Este situat în Huixian, Xinxiang, în provincia Henan a Chinei. Acest drum de munte înalt de 4.8 metri și lat de patru metri a fost construit de 13 săteni în anii ’70.

Numele lui se traduce prin „drumul care nu îngăduie nicio greșeală”. Face parte dintre cele mai periculoase drumuri din lume.

6

Aeroportul Saba - Cea mai scurtă pistă din lume

locuri de vizitat
Foto: Pinterest

Aeroportul Saba, situat la 45 de kilometri sud de Insula Saint Martin, din Caraibe, este unul dintre cele mai periculoasede pe Glob, având  cea mai scurtă pistă pentru avioane comerciale din lume.

Pista are doar 400 de metri lungime, iar aterizarea este o sarcină dificilă până și pentru cei mai experimentați piloți. Cea mai mică greșeală poate declanșa o tragedie de mari proporții.

7

Locuri de vizitat - Tren a las Nubes, Argentina

Calea ferată care leagă nord-vestul Argentinei de granița cu Chile trece prin Munții Anzi. Traseul face parte din linia Salta-Antofagasta, operată de compania Belgrano Railway.

Calea ferată, al cărei nume înseamnă „Trenul care trece prin nori”, este situată la 4.220 de metri deasupra nivelului mării și oferă priveliști spectaculoase.

8

Căile ferate Chennai - Rameshwaram, India

Această cale ferată leagă insula Rameshwaram de India de Sud-Est (Chennai) și ar putea fi inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Cel mai spectaculos segment al acestei linii este un pod vechi de 103 ani. Având lungimea de 2.06 kilometri, podul are stâlpi de susținere foarte scurți, astfel că, atunci când traversezi podul, ai impresia că trenul merge pe apă.

9

Locuri de vizitat - Drumul Kabul - Jalalabad

locuri de vizitat
Foto: Pinterest

Acest drum șerpuiește prin teritoriul talibanilor. Cei 65 de kilometri de șosea trec prin munți stâncoși, unde nu locuiește aproape nimeni.

Șoseaua este una dintre cele mai periculoase din lume, nu doar din cauza ariei geografice unde se află, ci și din cauza îngustimii drumului și a șoferilor care fac adesea depășiri riscante.

10

Căile ferate din Bangladesh

locuri de vizitat
Foto: Pinterest

Fotografii precum cea de mai sus înfățișează o zi normală pe mijloacele de transport feroviar din Bangladesh. Statul asiatic are una dintre cele mai dense populații din lume, iar rețeaua de căi ferate este subdezvoltată.

De aceea, ca să poată ajunge la destinație, mii de oameni aleg să călătorească pe acoperișurile trenurilor, punându-și viața în pericol.

11

Antarctica - O aterizare alunecoasă

locuri de vizitat
Foto: Pinterest

În Antarctica nu există piste de aterizare, astfel că piloții puținele avioane cu această destinație sunt supuși la grele încercări înainte de a aduce aeronava la sol.

12

Șoseaua James W. Dalton

locuri de vizitat
Foto: Pinterest

Șoseaua James W. Dalton, cunoscută și sub numele de Șoseaua Alaska 11, este unul dintre cele mai dificile drumuri de pe planetă. Șoseaua, lungă de 666 de kilometri, începe la Eliot Highway în Fairbanks și se sfârșește la Deadhorse, lângă Oceanul Arctic.

Drumul traversează o zonă pustie, unde trăiesc doar aproximativ 1.000 de oameni. De-a lungul traseului există doar trei stații de alimentare cu combustibil, iar vremea aspră, vânturile reci și porțiunile acoperite cu zăpadă sporesc stresul șoferilor.

13

Locuri de vizitat - Podul de pe râul Vitim

locuri de vizitat
Foto: Pinterest

Situat în Siberia, râul Vitim este un afluent al fluviului Lena. Pe podul lat de 1.8 metri abia încape un autovehicul obișnuit. Pe lângă asta, podul nu are parapete.

Aflat în unul dintre cele mai reci locuri de pe planetă, podul construit din țevi de metal ruginite și scânduri de lemn îngheață frecvent, devenind foarte alunecos.

14

Trenurile locale din Mumbai, India

locuri de vizitat
Foto: Pinterest

Căile ferate indiene sunt una dintre cele mai mari și mai aglomerate rețele feroviare din lume. Rețeaua locală Mumbai este alcătuită din căi ferate care fac legătura între suburbii.

Linia este extrem de aglomerată fiindcă deservește 7.6 milioane de oameni zilnic.

15

Locuri de vizitat - Pasul Zoji La, India

Pasul Zoji La este mai mult decât o trecătoare. Este un drum vital pentru oamenii din Ladakh, fiind singura lor legătură cu restul lumii.

Drumul montan de noouă kilometri leagă Kashmir de Ladakh și șerpuiește pe munte la altitudinea de 3.528 metri.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

3 comentarii la „15 locuri de vizitat dacă ești în căutare de adrenalină”

  1. Fascinant! Trenurile din India sunt o aventură și un adevărat pericol. Dar dacă mi s-a lipit de suflet variantă, este nr. 7. trenul din Las Nubes, Argentina. E așa de lung că îi trebuie două locomotive. Pe șoseaua de dedesubt, când trece trenul, mașinile opresc și stau la distanță. De acum, toată viața voi regreta că nu am călătorit cu acest tren!

    Răspunde

Lasă un comentariu